Odp: Ciekawe filmy, które warto obejrzeć.
ja jestem łysy, wszyscy łysi to skwsyny
poloki to wąsate buraki co piją i kradną
A żydy piszą w wyborczej jakieś brednie
Wszyscy ludzie zasługują na szacunek a zwłaszcza Ci którzy na pustyni potrafili zbudować nowoczesny kraj i mają najwydajniejsze krowy na świecie.
Podziwiam Izrael, można się nie zgodzić z polityką ale co ona ma do książek Edgara Kereta
które co ciekawe są szczególnie popularne w Polsce.
Tylu wielkich ludzi tego świata było Żydami. Lekarze, aktorzy, naukowcy, poeci, nobliści. Byli wśród nas tacy którzy mają krew na rękach, szmelcownicy, prymitywni ludzie.
Mój dziadek z wlkp nienawidził Żydów drugi z kresów ukrywał dwie rodziny i jedna przetrwała wojnę.
Byli chemikami z Łodzi państwo Krantz. Żydzi byli wybitni i intelektualnie górowali nad pospólstwem.
Kilka słów mojego wója, obecnie najstarszego człowieka w Ślesinie; Każden żyd chodził do szkoły, Polacy nie chodzili albo część. Żydzi mieli świadomość wartości edukacji i łożyli na lepsze wykształcenie dzieci po szkole powszechnej. Żydowscy sklepikarze w Ślesinie wspierali się jak mogli, nawet jeżeli konkurowali między sobą, Żyd nigdy nie kradł. Żyd student był lepszą partią do ożenku niż żyd z kasą. Żydówki były najładniejszymi dziewczynami w Ślesinie, Żydów ze Ślesina zagazowano w Chełmie nad Nerem tuż obok kościoła. Za co? Wśród nich olimpijczyka-znaleziono jego zapalniczkę.
Zawsze trafi się ktoś kto zaprzeczy dobremu imieniu całej nacji. Tak jak w niemczech mamy opinie złodziei bo na początku przemian nasi chłopcy np z Nowej Soli na potęgę jeździli na jumę za nysę?
Moralność nie pozwala mi kalać ich imienia.
Czuję się raczej zobowiązany z uwagi na zagładę aby o nich dbać.
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]