Odp: Opony rolnicze
to też turcja/chiny/loteria.
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Opony rolnicze
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
to też turcja/chiny/loteria.
no ale za BKT 10-15.3 dałem o stówkę mniej niż za Mitasa. Wygląd identyczny, śmierdzi tą samą chińską gumą, ale stówka mniej. A i o dwa płótna więcej bo mintas miał mieć 8 a BKT ma 10
co do opon to przy forszu mam jedną kormorankę i jedną dnieproshinę (czy jakuś tak). Tak samo stare, ale kormoranka jest już popękana a dniepra po umyciu myjką wygląda jak nowa.
Przy c-360 mam Petlas od 5 lat i bieżnik zdarło może 5mm
Kurcze miałem dokładnie taki sam zestaw!!! Ale latem kormoranka wyzioneła ducha. Kupiłem druga dnieproshine i się okazało ze nowa wygląda jak stara i ze mam 98% bieznika na starej :smiley:.
JA kupowałem mitasa z 4 lata temu do MF nie wiem jak to dziś wygląda, znając smutną rzeczywistość to mitas też może być made in ChR
Mi za 12 płócienne ( bo na to zwracam uwagę) oferowali po 2100 na tył a na przód 6 płócienne po 900 zł. Pewnie jakieś chińskie. W 60-ce mam Stomil już jakieś 10-11 lat. Bieżnik spokojnie 90%, fakt od roku dopiero jeździ częściej po asfalcie, tak to tylko pole. W dużym mam teraz jedną pneumant bieżnik jakies 85% a druga ruska słaba, bo w czasie orek drugi pneumant się rozpad. Ta opona po prostu pękła z boku. Opony to droga inwestycja pół wartości mojej maszyny i chciałby aby chociaż 10 lat wytrzymały .
Ja mam w MTZ( rozmiar 18.4 34 ) Petlasy bo były najtańsze dużo na nich nie zrobiłem może 400 godzin narazie ok. Belshiny nie kupujcie kiła totalna,
Opony jeżeli bieżnik uczciwy to wolę używane za uczciwe pieniądze. W mtz i 3p wymienione były na nowe i bieżnik po 10 latach po 90% ale strasznie spękały. Jedne ruskie a drugie kormoran.
Ja tez polecam dnieproshine, mialem podobna sytuacje co Krzysiek a i cena dobra, przynajmniej byla. chociaż jaką by nie kupil na asfalcie bieżnik będzie znikał równo:)
Bardzo mi się podoba obsługa w Auto Set, zdecydowanie wychodzą frontem do klienta. Sam miałem z nimi mały zgrzyt na początku bo opona do MTZ 82 którą dowieźli szybko pękła. Na szczęście reklamację uwzględnili bez marudzenia, wysłali kuriera na swój koszt i na swój koszt dostarczyli nową gumę w sumie od ręki. Wiadomo jak to jest – wada fabryczna, czasami się tak z oponą zdarzy więc nie mam do nich pretensji, najważniejsze że załatwili zwrot ekspresowo.
Dobra reklama już jade kupować
Andrew89 wstrzymaj się !!!
No a teraz antyreklama. Znajomy kupił 5 lat temu tej firmy, obydwie spękane że szok w tym roku pokleił mu je trochę wulkanizator. Doradził jednak szykować kasę na nówki.
Teraz sensowne w miarę opony to Taurus'y... Bede na wiosnę Kupał do Forsia...
Karol nie wiem czy teraz też ? Mam na mtz-cie opony taurus made in Hungary 18,4 15 30 kupiłem je jako nówki w 1996 r i chodzą, nawet kapcia w żadnej nie złapałem. Mają jakieś 80% bieżnika, mtg coś około 4 tyś.
Dlaczego je kupiłem ? bo takie wtedy miałem najbliżej, razem z dętką i felgą, były tańsze niż same opony na oryginalne felgi. Stare kompletne koła odkupił jeszcze gość na białoruskię budowlaną, więc cała operacja była dla mnie wtedy bardzo korzystna.
Czy teraz też.. Nie wien no trzeba sprawdzić kiedyś nie zalowali materialu itp.. Teraz każdy wie jak jest..
Jaki jest zamiennik opony 9.5 R42? Chcę sporo szersze opony
http://sklep.saami.pl/blog_post/18/tabe … nikow.html
tu jest tabela i chyba najbliżej będą 15,5r38 od mtz
Zmierz średnicę bo tak na szybko to 18.4 r 30 wychodzi 155cm średnicy a 9.5 r 42 ma chyba 152
spojrzałem w katalog opon michelin 9,5 r 42 ma katalogowo średnice 150,5cm to
18,4 r30 jest większa o 4,5cm
16,9 r30 mniejsza 2 cm
14,9 r 34 większa 3cm
13,6 r 36 mniejsza 0,6 cm w jednej serii
13,6 r 36 większa 1cm w innej serii
15.5-38 (petlas) większa 6,5cm
a jak sporo szersza to
600/65 r28 mniejsza 2cm
540/65 r30 mniejsza 2cm
Do czego to ma iść?
Zakładam 18.4 R34 felga od ursusa pasuje. Pomierzyłem i wejdzie do opryskiwacza tylko muszę błotniki zdjąć. Będzię trochę wyższy.
Gościu w hardi commander twin miał 18.4-38 i na holenderskie poldery super szło
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Opony rolnicze
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo