Temat: Przedni Wom
Znalazlem te zdjecia na jakiejs niemieckiej stronie z ogloszeniami
Nie jest to jakies super profesjonalne wykonanie ale moze kogos zainspiruje do dalszego dzialania
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Przedni Wom
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znalazlem te zdjecia na jakiejs niemieckiej stronie z ogloszeniami
Nie jest to jakies super profesjonalne wykonanie ale moze kogos zainspiruje do dalszego dzialania
Może się mylę ale czy ten wałek z przodu nie będzie się kręcił w przeciwną stroną niż ten z tyłu ???
Zależy z której strony będziesz patrzył
To, z której strony patrzę nie ma żadnego znaczenia wydaje mi się, że na tej przekładni kierunek obrotu wałka z przodu będzie przeciwny do kierunku obrotu wałka z tyłu a w Forsztaju kierunku obrotu wałka zmieniać nie można. Jeśli wiec podczepisz do przodu jakieś urządzenie nie przystosowane odpowiednio do tego ciągnika ( Dmuchawę do odśnieżania, sieczkarnie do kukurydzy, kosiarkę) to będzie się kręcić w drugą stronę. To jest tylko moje skromne zdanie mogę się mylić
Wystarczy skrzyżować pasek i już obroty masz w przeciwną stronę
W 303 jest przełącznik obrotów
Wystarczy skrzyżować pasek i już obroty masz w przeciwną stronę
W 303 jest przełącznik obrotów
Który to ten przełącznik ???
pod przełoącznikiem szybkości obrotów wałka
pod przełoącznikiem szybkości obrotów wałka
Kurde u mnie jest tylko jeden przełącznik po drugim takie urwane coś zostało
W takim razie, jeśli w 303 można zmieniać kierunek obrotów, (o czym nie wiedziałem i wcześniej głupot nawypisywałem :stu: ) to tan wałeczek powinien działać bez zarzutu
Tylko szkoda ,że wieszaków od TUZ nie ma gdzie założyc .
Tylko szkoda ,że wieszaków od TUZ nie ma gdzie założyc
I tu się mylisz
Przecierz Forszaje mają rame od samoego przodu i do niej można dorobić mocowanie do wieszaków od TUZ, praktycznie na tej ramie można cuda kombinować, podobnie jak przy MTZcie, są firmy które robią takie gotowe kompletne TUZy do różnych ciągników, ale drogo wołają, a samemu przy odrobinie pomysłowosci i dobrze "wypasionemu" złomowisku w pobliżu, można zrobic taki wocowanie, a wieszaki np. od 360 zastosować, no i dopasować siłownik o odpowiedniej mocy i skoku tłoka. :beer:
No właśnie wystarczy zobaczyć foty w Hyde Parku :pa:
Panowie ale mi chodziło o tylne wieszaki :):):):)
Od czego ta zwolnica?? Czyżby poczciwa 330 miała takie zastosowanie.
Tak patrze i się zastanawiam co on ma podczepione?
to jast wom od T150K
A od cyklopa by nie była dobra przekładnia panowie bardziej pospolita jest albo ot UNHz-ta ?
Tak patrze i się zastanawiam co on ma podczepione?
To jest Kosiarka Pisał właśnie ten gość że skosił pare ha i wszystko się trzyma.. Takie właśnie coś mnie ciekawi zamontować w ZT, Wał wytrzyma i nic się nie stanie ?
Tylko małe ale, trzeba będzie pompę wspomagania przenieść. :hmmm:
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zrób to sam » Przedni Wom
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo