Odp: Gruber vs talerzówka
ładna okolica chyba kiedyś na kawę wpadnę
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ładna okolica chyba kiedyś na kawę wpadnę
Zapraszam całodobowo. To jest fragment widoku z przed mojego domu. Z innej perspektywy widać co drugi przejazd agregatem jak jechał w ukos na zasadzie jest, nie ma itd.
Ponowie mam pytanko, jak szeroką talerzówkę pociągnie poczciwy 323 ?
3 metry, 3,5 metra, 4 metry??? Ziemia raczej ciężka
3.5m lepiej nadrobic prędkością niż szerokoscią .. do tego fajnie by było gdyby ta talerzówka posiadała wał dogniatający z tyłu ...
Widziałem jak chodzi z KBT BURY 4 metry ale to jest pokraka, a nie talerzówka i nadaje się co najwyżej do uprawy przedsiewnej w suchym roku jak sobie kultywatory i brony nie radzą, a nie do pożniwnej czy na łąkę. Z porządną cztero-metrową rumuńską, ruską czy Kvernelandem to Liaz ma co robić
wał będzie na bank, też o tym myślalem
Ja bym widział w tym układzie Fortschritt B-503 takie jak ja mam - potęga na ciężkie gliniaste grudy.
szkoda, że wszystkie ciekawe klamoty są w znacznej odległości odemnnie, przeważnie ze Śląska
Znam to uczucie
Ja bym widział w tym układzie Fortschritt B-503 takie jak ja mam - potęga na ciężkie gliniaste grudy.
Marku ile jest w niej talerzy i w jakim są układzie? Ile może ona ważyć, tak mniej więcej?
jakoś nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia tego klamota, jako B-503 wychodzą mi jakieś wały,
To może B 402 ? chyba 3 m w układzie X
A co do układu X to słyszałem że po środku tworzy się kopiec to prawda?
Co prawda sam nie użytkuje ale tak robią tylko źle wyregulowane talerzówki, widziałem pole po takiej
Też myśle, że to wszystko kwestia regulacji
A ja też słyszałem że to jest związane z prędkością roboczą ale w jakim sensie to nie jestem w stanie na to odpowiedzieć.
http://allegro.pl/agregat-scierniskowy- … 51097.html
a coś takiego tylko trochę taniej ? gleby różne, średnio falowane. do Forsza oczywiście
ja pracuje polska talerzówką w X i jak skręce na maksa kąt to robie sie kopiec
jak sie dobrze ustawi to jest prawie równo w ruskiej często zamiast osi długiej i krótkiej są dwie takie same, wtedy się nie da ustawić..... z długą ma iść krótka, a za krótką długa, krótka obok długiej ;-]
http://allegro.pl/agregat-scierniskowy- … 51097.html
a coś takiego tylko trochę taniej ? gleby różne, średnio falowane. do Forsza oczywiście
Stara konstrukcja szukaj coś na gęsiej stopie a będziesz zadowolony
Zajrzyj sobie tutaj http://www.pomltd.com.pl/index.php?opti … Itemid=170 a potem będziesz zastanawiał się co doczepić do Knura żeby go ostatecznie załatwić (chodzi mi o zestawienie szerokości roboczej z zapotrzebowaniem mocy)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Maszyny uprawowe » Gruber vs talerzówka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo