21

Odp: poplony- owies- samosiewy

ziemi nie użyźnisz opryskami kolego. to tak jakbyś do morza kilo soli dosypał. jeżeli chodzi o inne sprawy to podejrzana ta uniwersalność.....co to za szczepy a może jakieś specjalne gatunki, że zwierzęta tym możesz karmić a za razem niszczą inne mikroorganizmy ?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

22

Kolego Andrew z przykrością stwierdzam że masz spore braki nt.struktury gleby,żyjącymi w niej mikro-organizmami i ich wpływem na przyswajalność pierwiastków,gospodarkę wodną i zwalczanie patogenów chorobotwórczych.Jeśli w glebie nie będzie biologii to dostarczona jej chemia jest zabójcza.Odsyłam do lektóry bo temat jest zbyt obszerny.Możesz założyć nowy wątek będzie ciekawa dyskusja w szerokim gronie.Powodzenia

23

Krzysiek napisał/a:

to sobie zrób taki siewnik ja ja mam chyba jest w dziale zrób to sam. Jak masz jakiś problem to odpłatnie ci  zrobię.
Faccelię siałem idzie super

Nie wiem czy zauważyłeś ale już z rok temu wypytywałem cie jak to zrobiłeś niestety nie mam czasu sam zrobić więc napisz tu albo na PW ile chciałbyś za takiego. Na ile metrów on ci rzuca facelie bo mi pasowało by 3-3,5m kiedyś kupię talerzówka i posadziłbym go na niej a teraz mam brony 3 polowe smile

Rolnik z powołania:-)