Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Przegub przedniego mostu
teoretycznie powinny byc tam łożyska igiełkowe ale o zestawach naprawczych nic nie wiem niestety
To witaj w klubie mam ten sam problem i Cię zmartwię bardzo ale to bardzo są tylko kompletne krzyżaki po regeneracji jedna sztuka za chyba 2800 za oddaniem starego jeszcze :uuuu: :stu: :crez: :wow: A same łożyska nie istnieją praktycznie wiem bo szukałem same igiełki ciężko dostać nawet Ja załatwiłem same igiełki i na nich złożę stary krzyżak bo to nie ma wyjścia . Mam tylko problem jak zabezpieczyć igiełki przed wypadnięciem bo kapsel od dołu zmiażdżyło a zwykły uszczelniasz nie pasuję i radzę uważać przy wybijaniu łożysk bo to nie jest łatwe ciężko idzie bo zardzewiałe i obudowa łożyska jest krucha .
podejrzewam że taniej by wyszło poszukać całe krzyżaki w lepszym stanie
też mnie to czeka bo na prawym jest luz. planuje to wyciągnąć i poszukać jakiejś firmy co regenerują wały napędowe itp, może ktoś to zrobi i myśle że wyjdzie mniej niż cena w TFU czy tam THU,
też mnie to czeka bo na prawym jest luz. planuje to wyciągnąć i poszukać jakiejś firmy co regenerują wały napędowe itp, może ktoś to zrobi i myśle że wyjdzie mniej niż cena w TFU czy tam THU,
dobrze by było :hmmm:
Jak czytam wasze problemy to się zastanawiam czy już zwozić używkę, bo taniej sprzedają całe 303 niż wy znaleźliście same krzyżaki - paranoja.
Jak czytam wasze problemy to się zastanawiam czy już zwozić używkę, bo taniej sprzedają całe 303 niż wy znaleźliście same krzyżaki - paranoja.
Paranoja czy nie , problem jest nie błahy .
tylko kto tu mówi o kupnie nowego, a rozejrzeć się za jakimś zakładem zawsze można
Macie jakiś dobry patent na wyciągnięcie szklanek z przegubu przedniego mostu? Nie mam pomysłu jak to ugryźć. W szklani wkręcone są śrubki na imbus. Po cóż one są?
Przez te imbusy można łożyska nasmarować nie próbuj się z nimi często się te imbusy urywają przy odkręcaniu . Przegub to jest przerośnięty krzyżak trzeba tak samo postępować tylko ostrożnie bo szklanki lubią trzasnąć jak za dużo młotków dostaną
Tak że masz dzień z głowy albo i więcej Parę rzeczy będzie Ci potrzeba coś w kształcie litery C aby wsadzić
w środek aby szklankę poluzować od środka . Jakieś płucko aby wlazło w otwór szklanki od zewnątrz. Krzyżak jest nie równy osadź go w jakimś ceowniku lub podsadź coś aby był prosto i dużo odrdzewiacza i młotologi aby te szklanki zluzowały tylko z rozwagą proszę . Jak ktoś ma inne patenty to proszę się nie krępować
To jutro spróbuje podejść do tego tematu bo dziś miałem zasiewy na głowie. Jak ktoś jeszcze chce się podzielić wrażeniami z rozbierania przegubu to proszę bardzo.
kurcze widać że nie smarowaliście, po każdej pracy w polu pakuję smar, po prostu unikam problemu. W nowej wsi na złomi płaci się 2,50 za kg. odwiedzajcie złomy a wyjdziecie na tym lepiej.
To niestety po poprzednim właścicielu. Udało mi się to rozebrać, ale już z wypustów gdzie nachodzą szklanki są owale. Co teraz zrobić? O częściach pewnie można zapomnieć? Dodam że opcja w sklepie thu odpada;)
Koledzy mam takie pytanie czy zna ktoś wymiary łożysk igiełkowych przegubów przedniego napędu w zt 303? Ostatnio wymieniałem łożyska na targańcu w e514 i myślałem ze to takie same łożyska ale chyba się myliłem bo w ciągniku są trochę większe. Jak ktoś zna wymiary to był bym wdzięczny za pomoc. Nie wiem czy mam brać się za wymianę czy też nie.
Dokopałem się tutaj i odświeżam żeby nie dostać bury za zakładanie daremnych wątków. Wie ktoś coś na ten temat więcej, jakie tam idą te łożyska. Mam w jednym krzyżaku 2 takie do wymiany. Miałby ktoś możliwość zmierzenia tych łożysk, może jakieś zwłoki się gdzieś po garażu poniewierają i można je w imię nauki dokończyć młotkiem a przy okazji pomierzyć. Byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja.
okejs... podam Ci te wymiary ale dlaczego piszesz o tej prze , akurat w tej chwili leżę na babie, czy nie możesz pisać np. rano... kiedy jest widno ?
ps. polecam katalog części do ZT 300 ZT 303
Cóż za poświęcenie!
Zlazł z "baby"....
hmmm albo pisał z baby....
zawsze można się trochę wychylić czyż nie.. ?
Ze swojej zlazł, z cudzej by nie zlazł...
Forum Fortschritt i IFA » Skrzynia biegów , przedni i tylny most » Przegub przedniego mostu
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo