Odp: Prawo PL
rmalis to na paliwo do E512 już masz. To zawsze połowa sukcesu ;-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Prawo PL
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
rmalis to na paliwo do E512 już masz. To zawsze połowa sukcesu ;-)
Dario. Fajne mamy prawo co? Ciekawe na kogo z tych urzędników możesz zgłosić doniesienie do prokuratury o wyłudzenie dopłat na kożyść państwa które Ci się prawnie należą . Urzędasy są bezkarni i to oprócz innych rzeczy też mi się nie podoba
nie cofaj o dopłty s\zkoda kasy a co do zmiany to masz czas do 1 czerwca za darmo a póżniej to 1 procent każdy dzień hyba do końca czerwca .dopłata jest za powieżcznie którą uprawiasz czyli jak masz w papierach hektar a uprawiasz 95 arów to liczy sie 95 arów
teraz tak to ze zaorałes musisz przypisać zdażeniu losowemu jak masz znajomych z koła łowieckiego to możesz podać szkode dziki zniszczyły pole wiec zaorałem i miałemie zgłośić i wtedy ci nic nie zrobią bo musiałeś to zrobić .
jeśli hodzi o powieszhnie to oni muszą być pewni swojego a więc ze dziłka jest mniejsza
niż ty podałeś
a co do pani prokurator to spuść z tonu bo nie warto nie jednego taka zniszczy .
pamietaj przestepstwem jest czyn zabroniony podkreslajac jego znamiona jako zawiniony i społecznie szkodliwy w stopniu większym niż znikomym.
hcą cie udupić za wyłudzenie więc grzecznie udowodnij ze to nieporozumienie i ty masz tak w mapkach możę ci prokurator to umoży bo może
Wniosek już jest wycofany i nie zamierzam zmieniać zdania
Oświadczam, że:
1) znane mi są skutki składania fałszywych oświadczeń wynikające z art. 297 § 1 Kodeksu karnego;
2) znane mi są zasady przyznawania płatności, pomocy do rzepaku oraz pomocy finansowej objętych wnioskiem o przyznanie płatności;
3) zostałem poinformowany, że:
a) jednolita płatność obszarowa przysługuje do gruntów rolnych wchodzących w skład gospodarstwa rolnego, będących w posiadaniu rolnika w
dniu 31 maja 2009 r.,
b) obowiązek podania danych wynika z przepisów o krajowym systemie ewidencji producentów, ewidencji gospodarstw rolnych oraz ewidencji
wniosków o przyznanie płatności,
c) zebrane dane osobowe będą przetwarzane przez Agencję Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w celu przyznania płatności, pomocy do
rzepaku oraz pomocy finansowej objętych wnioskiem o przyznanie płatności,
d) przysługuje mi prawo wglądu do moich danych osobowych oraz żądanie ich uzupełnienia, uaktualnienia i sprostowania.
Zobowiązuję się do:
1) niezwłocznego informowania na piśmie Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa:
a) o każdym fakcie, który może mieć wpływ na nienależne lub nadmierne przyznanie płatności, pomocy do rzepaku oraz pomocy finansowej objętych
wnioskiem o przyznanie płatności,
b) o każdej zmianie, która nastąpi w okresie od dnia złożenia niniejszego wniosku do dnia przyznania płatności, pomocy do rzepaku lub pomocy
finansowej objętych wnioskiem o przyznanie płatności, w szczególności gdy zmiana dotyczy: wykorzystywania gruntów rolnych, wielkości
powierzchni upraw, przeniesienia posiadania gospodarstwa rolnego;
2) umożliwienia wstępu osobom upoważnionym do wykonywania czynności kontrolnych na teren mojego gospodarstwa rolnego, a także okazania
dokumentów potwierdzających dane zawarte we wniosku o przyznanie płatności;
3) utrzymywania wszystkich gruntów rolnych zgodnie z normami oraz przestrzegania wymogów przez cały rok kalendarzowy, w którym został złożony
wniosek o przyznanie płatności;
4) prowadzenia działalności rolniczej na powierzchni nie mniejszej od tej, za którą otrzymałem w pierwszym roku płatność z tytułu wsparcia
działalności rolniczej na obszarach o niekorzystnych warunkach gospodarowania (pomoc finansową z tytułu wspierania gospodarowania na
obszarach górskich i innych obszarach o niekorzystnych warunkach gospodarowania), przez okres 5 lat od dnia otrzymania tej pomocy23).
Więcej pod czymś takim już się nie podpiszę, już wytrzeźwiałem
dario tak z ciekawości miałeś onw? na ile ha składałeś wniosek?
ONW miałem, a wniosek na aż niecałe 4 ha
No to już rozumiem twoją decyzję ,na taki aeał to gra nie warta świeczki.
W rzeczy samej
Powoli wychodzi na moje. Nie żebym miał z takich sytuacji satysfakcję. Cieszy, że ludzie myślą. Myślenie ma przyszłość.
Powoli tak, z każdym rokiem jest mniej chętnych na tą super kasę, na koniec agencja zostanie z kasą, kłopot będą mieli taki, że jak jej nie dadzą rolnikom to swojego procenta nie dostaną i do tego będą musieli zwrócić
A mi dzisiaj spółka wodna oświadczyła ze jak nie wytną zielska i krzaków z rowów albo nie pogłębią ich lub dreny się zapchają to mam to sam robić chyba ocipi..li !! to po kiego wała ja płace żeby to utrzymywali w należytym porządku ??? A jak tego nie zrobie to mi nawet sprawę założą pala... ty jedne ! Tylko jęczą że kasy nie mają i nie ma za co tego robić a ja to mam kasę i czas ja sie pytam ???
Płacisz spółce wodnej, żeby ona się utrzymała, a nie żeby robiła. Robota to głupota, zawsze to lepiej jakiegoś jelenia znaleźć
Polazłem przed wczoraj do spółki wodnej z prośba poszezenia mostku przez który wyjeżdżam kombajnem na droge z własnej posesji . ten mostek znajduje się na rowie gminnym mówie by mi dali jednego kręga ja sam reszte zrobie a oni na to bym sobie sam kupił ktag bo to jest mój mostek .. .to ja sie pytam to rów jest czyj i do kogo nalezy utdrzymanie i za co ja do cholery płace ?? oni na to bysmy mogli działac .. ja na to to huj kasy nie zapłace ... i co mi zrobią ? za co mam płacic ?? jak w polu woda a mosktki się walą ... płac i jeszcze za nich robic to za dużo ....
A u mnie już ich nie ma.. przynajmniej nikt nie płaci.
U mnie nie było i nie ma
Co do spółek wodnych ,jestem nowym właścicielem gruntów rolnych od września 2015 pow 15 ha umową darowizny od rodziców i od wiosny tego roku 3 ha umową sprzedaży z rodzicami. Rodzice byli w spółce wodnej , ja nic nie podpisywalem. Dzisiaj przyszedl nakaz platniczy, ktorego oczywiście nie przyjąłem i nic nie podpisywałem. Za chwilę dzwoni sołtysowa ze muszę płacić bo spółka podpisala umowe z sołectwem. Ktoś miał taki przypadek? Dzisiaj już za późno bo do radcy prawnego bym zadzwonił.
osobiscie nie miałem, ale wiem że kuzyn płaci , ale faktycznie dbają o te rowy
To chociaż tyle u nas nic nie robią a rowy czyszcza z funduszu sołeckiego wioskę obok. U nas dwa rowy na całą wieś. Nie liczę tego przy drodze
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Prawo PL
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo