Odp: Przygotowanie Kombajnu E512 Do żniw
ja też używam powietrza do czyszczenia
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Przygotowanie Kombajnu E512 Do żniw
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja też używam powietrza do czyszczenia
W sezonie tylko powietrze, a po sezonie najpierw powietrze, a potem woda
Małe pytanko ile obrotów powinien osiągać silnik na max. obrotach ?
Niektórzy mają więcej a niektórzy mniej ale 2200 powinien miec
Ja mam 2100
Dzięki chłopaki :beer:
Ma być 2000 pod pełnym obciążeniem
U mnie na podwórku ma 2400, chyba troche za duzo? Dodam jeszcze że na pierwszym "ząbku" kombajn ledwo chodzi, jak zmniejsze obroty na lince np do 2200 to na pierwszym ząbku za każdym razem gaśnie, rok temu tego nie było. Czytałem że może to być wina jakiejś listwy w pompie, jakies inne pomysly?
odkręć dekel od przodu na sekcjach zobacz czy nie skorodowane
a na wierzchu pompy nie ma śryby regulującej max wychylenie dźwigienki ???
Witam. Mógł by mi ktoś wytłumaczyć tak łopatologicznie jak powinna być ustawiona ta blacha z tyłu kosza sitowego ta która ma okienko zasuwane do regulacji sita żaluzjowego i druga sprawa jak powinien być ustawiony ten grzebień który jest za sitem żaluzjowym blacha powinna być niżej czy wyżej tego grzebienia
No ja też bym chciał się o to co Pawełmały88 przypytać bo drania nie mogę na razie ustawić Raz za brudno raz za czysto . Tak to jest z tymi początkami
Długi temat ale w skrócie to grzebień powinien być nad blachą aby po nim słomka i inne wydmuchało poza kombajn.Co do wysokości ustawienia tej blachy to dużo czynników na to się składa jak sito górne jest dobrej jakości to może być ustawiona do samej góry pod warunkiem że łan jest czysty i bez perzu. Przy koszeniu gryki na żywca czyli nie desykowanej to musowo to blachę opuścić niżej i grzebień również aby czarna szła na dolne sito a zielenina na zewnątrz,ważną rolę odgrywa też dolne sito jak jest odpowiednie to koszenie i czystość w zbiorniku murowana.
Mam jeszcze jedno pytanko bo już nie wyrabiam i mam pomału tego wszystkiego dość. Otóż co powinienem zrobić aby nie mieć nie domłóconych ziaren w zbiorniku klepisko dokręcone na max obroty silnika 2000 obroty młocarni ok 900- 950, jadąc pod górkę zborze w zbiorniku wydaje się być ok ale już jadąc w dół dzieje się masakra mnóstwo kłosek nie wymłóconych w zbiorniku, dodam, że są to małe wzniesienia a nie góry. Ciężkie są te pierwsze początki, proszę poratujcie.
W jakim stanie masz górne sito i akie masz dolne otworkowe czy fasolki?
Sito żaluzjowe wydaje się być ok domyka się dobrze bo tak w ogóle to ja je mam teraz zamknięte przy koszeniu a dolne 8 lub 9 mm nie pamiętam. Dodam że kombajn był rozebrany w mak i poskładany. Interesuje mnie pochylenie sita dolnego i kierownicy wiatru
Zapomniałem dolne sito jest otworkowe poniżej kilka fotek powiedzcie co by trzeba było ewentualnie poprawić
Uploaded with ImageShack.us
Nie dojrzałe zboże też się dobrze nie wymłóci
Spróbuj opuścić te sito na duł aby był mniejszy kąt.Zapytam czy szczelinę omłotową masz z obu stron jednakową ustawioną.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Przygotowanie Kombajnu E512 Do żniw
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo