Temat: Dystrybutor / pompka do paliwa

Więc tak, tankowanie z baniek robi się nużące, mam zbiornik 1000l i beczkę. Mógłbym zalać je paliwem tylko teraz potrzebna mi szybka odpowiedz. Warto kupić takie coś ?
http://allegro.pl/pompa-do-paliwa-2000w … 95276.html
7 osób w końcu już to kupiło... A te 400 zł to nie 2 tyś za dystrybutor...

2

Odp: Dystrybutor / pompka do paliwa

Widziałem coś takiego tylko w starszej wersji bardzo poobijane ale działające i gośc zachwalał sobie.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

ja sam sobie zrobiłem coś w rodzaju dystrybutora. a mianowicie miałem starą pompę od podnośnika od c-360, niby już zużyta i nie nadawała się do regeneracji,  dorobiłem do niej napęd, dospawałem na wyjściach rurki, na nie nałożyłem przewody i ładnie mi te paliwo pompuje. więc da się rozwiązać ten problem jeszcze taniej :-)

4

Ja mam takie coś jestem zadowolony a nie (wiaderkiem) mam baniaczek 1000l  i bez problemu daje ja mam na 12 volt a były też na 24volt wydajność ta sama cena 1,5 roku 280 zł allegro przeleciało już około 2,4 tys litra i okhttp://www.fotoload.pl/123aa4/ca9708ac11a3451d172f85311dc1b93e16320_min.jpg

5

Mam idealny fajna sprawa trochę modernizacij i chodzi kupuj tylko z zaworem  zwrotnym mosiężnym polecam nie zastanawiaj się mój już przelał 18 tys lit i działa

6

ja mam sprawę rozwiązaną tak,postawiłem dwa zbiorniki po 1000l na stropie i przewodem o średnicy 40mm spuszczam je grawitacyjnie do zbiorników w pojazdach kombajn tankuję 2 minuty a ciągnik 1 minutę działa to już od kilku lat i nie ma problemu z awaryjnością

7

Było by ok gdybym miał taką miejscówkę. Ale z bańką jak zalewam samemu to czasem wejdę na dach i wężykiem samo zleci... wink

8

pomysł z pompą hydrauliczną jest  dobry  i tani .. kolega ma  z pompy od bizona wydajnośc piekielna ...  .. ja musze zrobic ale kurde nie mam kiedy big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9

kurna tak mam w wielu sprawach...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

10

Ja tankuję ON sprężonym powietrzem. Paliwo jest w metalowych beczkach 200l, w korku zrobione dwa otwory, w jeden ( mniejszy ) dospawana końcówka by podłączyć wąż z powietrzem, natomiast w drugim większym wspawana rurka sięgająca dna, a na zewnętrznej części nasunięty elastyczny przewód ( aktualnie wąż ogrodowy 3/4" ) idący do baku. Pompując forszem na wolnych obrotach zbiornik w bizonie pełen w kilka minut.

11

Panowie i jak spisują się wam wasze dystrybutory z allegro po dłuższym już czasie użytkowania? Ja pompuje tak że nakładam wiertarkę na ośkę pompy hydraulicznej od bizona albo forsza no i węże do pompy. Ale jest to nieco uciązliwe a jakoś dotychczas nie zrobiłem jeszcze napędu na jakiś silnik od pralki i tak się zastanawiam nad kupieniem jakiegoś gotowego zestawu od razu z licznikiem, przynajmniej dokładnie bym wiedział ile każdy klamot pali

E 516 na części
Telefon 695 076 269

A ile można urwać na litrze przy hurtowym kupnie paliwa? I ile to jest hurtowa ilość tak naprawde? Bo ja mam 200 metrów do orlenu z podwórka i mam na dzis 5,44. A jak wygląda opłacalność "czerwonej" teraz?

13

Jak a się pytałem na głównym orlenie w Lublinie to hurt zaczyna się od 1000litrów.

14

mi więcej  urywaja na CPN  niż w hurcie ...  hurt się opłaca ale  jak bierzesz ze 3 tys  bo przy tys to spuszcza grosz i koniec

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

15

Laszek moja pompa kupiona 4lata temu na allegro gdzieś za 500zł przepompowała 12tyś ON i zaczęło cieknąć paliwo z licznika więc ominąłem licznik i dalej pompuje tylko już nie działa automat odcięcia paliwa przy pełnym zbiorniku no i licznik.

16

niewydostanieszsie napisał/a:

A ile można urwać na litrze przy hurtowym kupnie paliwa? I ile to jest hurtowa ilość tak naprawde? Bo ja mam 200 metrów do orlenu z podwórka i mam na dzis 5,44. A jak wygląda opłacalność "czerwonej" teraz?

Jak ja bym chciał żeby u mnie na orlenie była taka cena, dzisiaj jest po 5.78 sad

17

czerwonego nie kupuję. Po odpisaniu vatu i akcyzy wychodzi najtaniej legalne paliwo.

18

Dziś mi przywieźli 1000l po 5,38 brutto

19

W sobote byłem po paliwo w cpn cena 5,45 a płaciłem po 5,20 ale bez faktóry bo limit mam już wyczerpany na zwrot akcyzy na ten rok a wczoraj miałem okazje kupic po 4,70 ehhh.

20

u mnie w okolicy są dwie hurtownie i zawsze wychodzi sporo taniej jak na cpn bo tam to ceny mają kosmos. Z czerwoną to nawet już nie jest hop bo trzeba podać dokładny typ pieca do którego to ma być  a kierowca ma nawet prawo zobaczyć ten piec czy jest faktycznie. Znajomy ma też suszarnie na opał i sąsiedzi zawistni donieśli na ITD że jest podejrzenie że jeździ na czerwonej no i miał kontrole na podwórzu ale jeżdzi tylko na ON

E 516 na części
Telefon 695 076 269