21

Odp: Dystrybutor / pompka do paliwa

koseś napisał/a:

Dziś mi przywieźli 1000l po 5,38 brutto

Co masz za dostawcę ?

22

my jakiś tydzien temu po 5,30 ale słyszałem ze hurt drożeje

23

U mnie po 5,20 zł ostatnio w hurcie , Jeśli chodzi o dysrybutory na allegro to kupiłem taki , musiałem z pół dnia posiedzieć zeby go uruchomić tj, popsuty włoncznik, nie działający licznik, wirnik musiałem kombinerkami odblokować zeby ruszył przy pierwszym włączeniu, węże nie nadają  sie do niczego a końcówki pekaja jak sie mocniej opaską ściśnie, ale uruchomiłem zainwestowałem w węże i końcówki i jest ok, daje na duża odległość ale jeszcze trzeba patrzyć czy jest samo zasysająca czy zalewowa, ja mam tą drugą ,no nie ma tragedii .

mdw

24

5,5pln/l - 23%=4,23pln
4,23pln- 0,95pln(akcyza)=3,28pln/l oleju napędowego
Czy opłaca się kombinować?

25

scoda19 napisał/a:
koseś napisał/a:

Dziś mi przywieźli 1000l po 5,38 brutto

Co masz za dostawcę ?

Mam dostawce z twoich stron ,Piotrowski z kuc .

26

yokoslaw napisał/a:

Jeśli chodzi o dysrybutory na allegro to kupiłem taki , musiałem z pół dnia posiedzieć zeby go uruchomić tj, popsuty włoncznik, nie działający licznik, wirnik musiałem kombinerkami odblokować zeby ruszył przy pierwszym włączeniu, węże nie nadają  sie do niczego a końcówki pekaja jak sie mocniej opaską ściśnie, ale uruchomiłem zainwestowałem w węże i końcówki i jest ok, daje na duża odległość ale jeszcze trzeba patrzyć czy jest samo zasysająca czy zalewowa, ja mam tą drugą ,no nie ma tragedii .

To chyba mamy ten sam model, włącznik dałeś nowy czy jakoś udało się go ominąć?

27

Ja paliwko kupuje w cpn przy tys litrów daje takie upusty ze wychodzi taniej niz z hurtowni i do domu przywozi. Nie wiem jakiego on ma dostawce ale paliwo dobre

Rolnik z powołania:-)

28

u mnie różnica jak biorę z hurtowni a to co na cpn to różnica od 10 do nawet 20 groszy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

29

To chłopaki napiszcie jaki sprzedawca taki chłam oferuje do tankowania,albo jakiej f-my, żeby następni nie klęli potem.

30

A propo paliwa. Czy zauważyliście że ostatnimi laty jest taka ropa że wszystko rdzewieje? Korki wlewu paliwa, ostatnio wymieniałem filtr paliwa to  prawie całkiem nie rozpadł się. Miał ok 2lat ale to był jako drugi. A mam dwa, i oba te gęstsze.

31

JUż nie pamietam, wącznik ominełem ale przysłaki mi drugi

mdw

32

Coś w tym jest, u mnie też koroduje zbiornik.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

33

Jak włączycie pompe to sama wyłącza się po zapełnieniu ? bo moja zamknie pistolet ale się nie wyłączy i pcha paliwo. Ja też wymieniłem wąż na gumowy a płaciłem chyba ~350 zł

34

Z tą korozją się zgadzam w 100%

35

Chłopak z sąsiedniej wioski jest naganiaczem w hurtowni paliw od co najmniej 10 lat daje mi cynk kiedy można kupić tanio no i przed chwilą dzwonił 5,22 brutto zamówiłem 1000 l

36

w tym tygodniu przyjechało do mnie paliwko po 5,04-aż byłem w szoku, oby tak dalej. Więc widać że u mnie opłaca się kupować w hurtowni

E 516 na części
Telefon 695 076 269

37 Ostatnio edytowany przez Rafał DKL (2013-05-05 18:27:31)

CO DO KOROZJI ZBIORNIKÓW I INNYCH ELEMENTÓW METALOWYCH,JEST TO EFEKT DODAWANIA PRZEZ PRODUCENTÓW BIO KOMPONENTÓW DO PALIWA.JAK KTOŚ KUPIŁ BIO DISLA (tzw.B-100) TO MÓGŁ ZAUWAŻYĆ JAK JEST AGRESYWNY DLA METALU A ZWŁASZCZA LAKIERU I RÓŻNYCH FARB. JAK KUPIŁEM TROCHĘ TEGO PALIWA I PRZY TANKOWANIA OBLAŁEM MASKĘ W CIĄGNIKU TO FARBA Z CZERWONEJ ZROBIŁA SIĘ CZARNA. NA DZIEŃ DZISIEJSZY DODATEK W ZWYKŁYM DISLU MUSI STANOWIĆ DO 7% WIĘC KOROZJA JEST WOLNIEJSZA ALE JEST.  :nooo: