Odp: Opinie O Kombajnach
Rózni się szer. podajnika z boku.
jakim podajnikem sie różni?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Opinie O Kombajnach
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Rózni się szer. podajnika z boku.
jakim podajnikem sie różni?
Mam takie pytanie kupuje kombajn E514 na co mam zwróci szczególna uwagę aby nie przepłacić
W kombajnach E 514 i 512 były zawsze silniki IFA czterocylindrowe, które wg róznych źródeł róznie mają podawaną moc, ale kwestia róznej mocy to tylko i wyłacznie różnica w dawce paliwa. Kombajny E 514 miały jeszcze montowane silniki sześcicylindrowe Perkins.
Pantera, o jakim przenośniku mówisz? ziarnowym?
do póżna siedzisz ,czyśbyś nie mógł spać .ja też kupuję 514 ale bez sieczkarni ,jaką proponujecie dokupić...
kupiłem tą 514 1987r. prod. heder 5.70m" przyrząd tnący" sieczkarnia oryginalna 3500 motogodzin, brak rdzy i oryginalny lakier.
Mam pytanie.
Dlaczego przy uruchomionym silniku ciężko kręci się kierownicą?
Czy powodem tego może byc niska temperatura powietrza było około -5C'
A może powodem jest pompa olejowa
Możecie mi podać jakieś namiary na jakiś sklep z częściami do Forszajów
woj. Dolnośląskie
byłe legnickie
z góry dziękuję za info.
sprawdz a początek stan i jakość oleju może ktoś dolał jakiś inny i jest gęsty a i niechce sie rozgrzać
mówiąc szczerze to on jeszcze nie jest u mnie na podwórku, został kupiony dzisiaj a przyjadę nim w niedzielę okaże się w trasie, mam do przejechania nim około 50 km
Może pasek na pompie jest lużno, oczywiście czy jest olej też warto wiedzieć , jak jest zbyt gęsty to też niedobrze.
olej jest bo myślałem że jest za mało i kazałem kolesiowi dolc ale to nic nie zmieniło
Jeśli podnosi heder na wolnych obr. to na pewno nie wina pompy moze byc zanieczyszczony orbitrol , regulator przeplywu lub dlawik (u mnie w bizonie bylo to ziarnko pszenicy )
Witam wszystkich forumowiczów. Mam zamiar w najbliższej przyszłości kupić 512, oglądałem już kilka sztuk i zastanawia mnie dlaczego niektóre są zielone a inne biało- niebieskie? Jest w tym malowaniu jakaś reguła? I na co zwrócić szczególną uwagę oglądając taką maszynę? Z góry dziękuje za odpowiedź.
czy możecie powiedzieć coś o filtrze w kabinie 514 podejrzewam że u mnie go nie ma i nie wiem gdzie można go dostać liczę na pomoc taty.....
cześć w sklepie z częsciami do aut osobowych gdzie handkują filtrami powietrza firmy Filtron maja w katalogu pod kombajn Fortschritt kosztuje 50 -60 zł
dzięki
czy możecie powiedzieć coś o filtrze w kabinie 514 podejrzewam że u mnie go nie ma i nie wiem gdzie można go dostać liczę na pomoc taty.....
myśle że chodzi o filtr nawiewu w kabinie w 514 znajdują sie takie 3 ramki z wókniny znajdujące sie w górnej części kabiny pod dzórkowaną blachą
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=B62285
luknijcie ile Mtg i niech ktos powie ze to zlom
a zauważyłeś przecinek
mam pytanko dlaczego E516 są tak tanie i mało chodliwe taki jeden ogłasza sie od samych żniw stan bdb na zdjeciach niczego sobie za 18000 zł i nikt go nie chce za duży czy co ?
Poczytaj sobie o E 516 i E 517, na Naszym Zacnym Forum.
Chodzi tu, o ile pamiętam o silnik.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Opinie O Kombajnach
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo