Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Opinie O Kombajnach
czym się różni525 niebieski od 524 zielony który jest wydajniejszy a może warto kupić 514 niebieski
Panowie jaka realna wydajnosc kombajnu Mega 204?
W dobrym zbożu zrobisz 2ha/h
Panowie jaka realna wydajnosc kombajnu Mega 204?
po zniwach ci powiem bo kolega nie dawno kupił taki
Mega ma system APS więc ładnie płynnie idzie w gęstym łanie jego aby ograniczają sita,natomiast w wilgotnych zbożach potrafi zapchać się na końcu klawiszy ale chyba claas rozwiązał już ten problem bo przestał produkcję.:D
apropo zapychania to czemu czasami jeden klawisz wytrząsacza czasem zapycha mi się kłoskami?
Ile masz obrotów silnika?
mega 204 ma 5 klawiszy idealny heder 5.1 2 ha robi spokojnie przy 8t z ha w 10 godzinek robił w granicach 150-160t ziarna
1900-2000
mega 204 ma 5 klawiszy idealny heder 5.1 2 ha robi spokojnie przy 8t z ha w 10 godzinek robił w granicach 150-160t ziarna
Czym różnią się od dominatora 108?
2300 i po problemie, wiem bo przerabiałem to.
wojtas napisał/a:mega 204 ma 5 klawiszy idealny heder 5.1 2 ha robi spokojnie przy 8t z ha w 10 godzinek robił w granicach 150-160t ziarna
Czym różnią się od dominatora 108?
Mają system APS - taki wstępny wał przed młocarnia. Kolega ma mege 208, ale to idzie
To tak wytrząsaczy jest pięć tylko powierzchnia pewnie jak w 108, szerokość też pewnie podobna. Tylko ten bęben dodany. Jedno pytanie skoro bęben ten pierwszy (aps) przyspiesza materiał, to na jakich obrotach pracuje młocarnia aby płynnie odebrać materiał? A jeszcze jedno widziałem już w kilku kombajnach jak ludzie sobie przerabiają w panewkach wytrząsaczy, wiercą i robią smarowanie. Przy drewnianej panewce, zwiększy się żywotność, warto sobie tak zrobić?
Aps obraca się z prędkością 80% bębna głównego. Tak kiedyś gdzieś to wyczytałem i na moje wychodzi że ma on napęd od bębna głównego przez co zawsze jest zachowana ta proporcja bez względu na to jaką prędkość ma bęben główny
2300 to go zajeżdżę! Koniec skali
Ja mam 514 i jak pod pełnym obciążeniem (szarpacz też) nie mam 2250 to d..pa.
dzieki za opinie Rozgladam sie za taka mega
Przy 512 mam 2100 obrotów a poniżej 2000 już nie idzie ujechać
Dawna historia, u nas jeden gdy kupił kombajn i pierwszy raz kosił to na uwrociach gazu ujmował
Forum Fortschritt i IFA » Zakup kombajnu » Opinie O Kombajnach
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo