Odp: Nie mogę zapalić słabe akumulatory?
Pod kierownicą w puszcze takiej, skręcany bodajże na dwie śrubki 6
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Nie mogę zapalić słabe akumulatory?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pod kierownicą w puszcze takiej, skręcany bodajże na dwie śrubki 6
http://zapodaj.net/2e48c37e37b9a.jpg.html
Stycznik wymieniłem na nowy. Po podłączeniu, przełączyłem główny włącznik prądu i ... tu gdzie zaznaczyłem, zaczęło strzelać i spaliły się blaszki (chyba są jakimś rodzajem bezpiecznika)
Nie wiem co robić i co sprawdzić ?
Na zdjęciu jest stary stycznik, ale wygląda na to, że oprócz przepalonych drucików, gdzie w nowym są blaszki, nic mu nie jest.
Chodziło mi dokładnie o te blaszki, tylko teraz musisz dojść ładu dlaczego je pali...
No własnie nie wiem. Ponieważ rozrusznik mam już nowy, to co teraz może być przyczyną ? Hebel do odpalania ? Główny włącznik prądu ? Nie wiem ... Pomocy !
U mnie jak coś się pali lub rozrusznik nie może obrócić to znaczy że gdzieś nie łączy . Zazwyczaj klema zaśniedziała lub poluzowana . W mtz hebel się jarał i ciężko kręcił bo masy nie było , pomogło znalezienie nowego miejsca na masę oraz wymiana gównianego hebla na porządny . Teraz czasem mf nie chce odpalić bo główny kabel prądowy na rozruszniku się deko luzuje . W twoim przypadku to może być pierdółka . Nie wiesz gdzie zacząć ? Zacznij od początku . Tam gdzie coś się przypala tam jest przyczyna . Spróbuj odpalić pomijając to co jest zjarane lub posprawdzaj styki .
Forszaj. U mnie przyczyną był ,, nowy'' rozrusznik. Z allegro. Poszedł do sprawdzenia i poprawienia. Życie!
Sebastian, aku mam nowe i klemy też i nie ma mowy o śniedzi. Zastanawiam się nad odpaleniem na krótko. Zobaczymy co to da i jaki będzie efekt.
Co do odpalania, to na starym rozruszniku ciężko kręcił, aż ostatnim razem, coś popaliło, poiskrzyło i wysiadło całkiem odpalanie. Ten stycznik na zdjęciu to własnie tak wygląda po ostatniej współpracy ze starym rozrusznikiem, który okazał się złomem. A teraz po założeniu nowego rozrusznika, i tylko włączeniu prądu od razu stycznik zaiskrzył i popaliło te blaszki. Nawet nie zdążyłem spróbować odpalić. A powiedzcie mi, jak macie podłączone przewody prądowe od akumulatorów do włącznika prądu ? U mnie jest tak, że prawy aku podłączony jest po prawej stronie do włącznika, a lewy po lewej stronie. A może ma być odwrotnie ?
masz źle podłączony stycznik-akumulatory ,nie pamiętam jak to było musi ci ktoś co ma 303 narysować schemat.
Niczego nie zmieniłem. Tak jak jest podłączone teraz, było wcześniej i odpalał ...
Czy możecie wrzucić zdjęcie, jak to u Was jest podłączone ? Aku - główny włącznik prądu - stycznik 12/24 ? Miałbym z czym porównać.
A da radę w miarę łatwo dać całą instalacje na jeden akumulator a rozrusznik na dwa ?
prośba niech ktoś mu narysuje jak biegają kabelki bo u mnie na schemacie jest zamazane.
Proszę bardzo - http://ifa-serwis.pl/galeria/forum/ZT%2 … 12-24V.jpg
perfekt
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Elektronika i elektryka » Nie mogę zapalić słabe akumulatory?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo