Odp: Pług
Leszek a mam na kołku BRIX -a Z ładnymi elementami roboczymi na 2 węże
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 80 81 82 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Leszek a mam na kołku BRIX -a Z ładnymi elementami roboczymi na 2 węże
Trzecie słowo w Laszka poście to " tanio " , czy one są tanie ?
Choć może wasze "tanio " jest drozsze od mojego 🤣
Myślę że 7 tys za poczciwą 4 z elementami roboczymi w dobrym stanie to dobra cena według mnie oceniana na tanio.
A ten Frost co Kamil podał to chyba to samo co obrotowy forsza?
Jaki byście radzili pług do forsza 303 pola rozdrobnione, trochę klinów ale są też kawałki po 2ha. Klasa 3a i b, gleba średnia, zero kamieni, czasami się glina pojawia na niektórych polach, pola w miarę równe jedno tylko takie góry spore.
z najtańszych to chyba 4 grudziądz lepiej kryje od 5
a jeśli chciałbym zainwestować w obrotówkę to lepiej 3x45(50) czy 4x40 (35)
Lemken na kołku często jest tani i lekki jeśli faktycznie bez kamieni to polecam o niebo lepszy od polskich z tym ze szukaj z niezużytymi elementami roboczymi bo drogie są np. zamienniki nakładka lemiesza 50zł (polska z Waryńskiego wytrzymuje 20-30 ha na korpus), lemiesz 100-120 zł (zmieniany po 2-3 nakładkach), skrzydło odkładnicy 350 orygninały cena razy 3 a wytrzymałość razy 4
Pytanie jaki masz hajs ? Czy ma to być tanie czy dobrze orać ? Tani w zakupie nie znaczy tani w eksploatacji . Najlepiej kupić pług popularny np. kverneland , khun , lemken ,overum bo potem trzeba będzie rzeźbić . " to lepiej 3x45(50) czy 4x40 (35) " powiem że na mniejszych skibach ziemia jest lepiej pokruszona ale pług wiadomo cięższy . Jeśli masz lekkie ziemie szukaj trójki . Sąsiad ma kvernelanda ma tańsze części ja mam khuna mam droższe bo jest mniej popularny . Szukaj pługa z odkładniami dobrze zawiniętymi .
mam około 8k na pług, a ten, czym się różni obrót na jeden wąż i na dwa jak to w praktyce wygląda bo nie miałem z tym do czynienia
Na jeden wąż ma mądrą kostkę która steruje kierunkiem przepływu oleju do siłownika, a na dwa węże zasila siłownik bezpośrednio lub przez zamek hydrauliczny.
takie buty...
upatrzyłem sobie obrotowy ransomes 4x35 z nowymi elementami roboczymi, forsz chyba więcej pociągnie ale wszystko inne w okolicy gdzie cena mi pasuje to znowu do wymiany co najmniej lemiesze a może i więcej. To ch.... nie interes
Do sprzedania pług Gregory Besson 4 skibowy obrotowy VARIO zabezpieczenia hydrauliczne . Rok produkcji 2007 . Sprowadzony, elementy robocze w stanie dobry , nowe piersi i przepuzki
Miał ktoś pług gassnera?
miałem, ale na odkładniach kvernelanda
Mam gassnera na oryginalnych odkładaniach bez przedpłużek i nie wiem w którym miejscu zamontować spinacze. Tzn rozważam dwa miejsca. Na piersi tak jak w Grudziądzu lub nad piersią i odkładania mniej więcej jak w fortschritt
Chyba lepiej wyżej, mniejsza szansa na zalepienie się i lżej będzie orać.
Ja mam te duże prostokątne, płaskie dokładnie. Są one wysokie i jak dam spinacze wysoko to obawiam się że nie będą miały kontaktu z ziemią
Panowie który pług polecacie https://www.olx.pl/oferta/plug-obrotowy … HjdV8.html czy https://www.olx.pl/oferta/plug-kuhn-hua … HKjuh.html
Strony Poprzednia 1 … 80 81 82 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo