341

Odp: Sieczkarnie Fortschritt

krzychu jak chcesz zobaczyć jak wygląda sieczka po E-281 podaj e-maila wyśle ci fotki,ja sieje kuku 3 ha co roku i mam własna maszyne i kosze kiedy chce i jak chce no i troche po ludziach też bo są tacy co maja po 1ha a konkretnym sprzetem za szybko idzie i ubic nie daja rady,u nas za skoszenie 1 ha kuku i odbiór od maszyny trzeba było dać 900zł ubijanie pryzmy na własna rekie,jak wszystko dobrze ustawisz to sieczka nie jest taka zła tylko do sianokiszonki troche szkoda bo jak wpadnie jakiś kamień to noże uszkodzi.

342

Zgadzam się z Tobą co do sianokiszonki , dlatego podbierak wywiozłem na złom żeby nie kusiło , a noże w podbieraku wyleciały przy pierwszym przejeżdzie , wrażenia nie zapomniane.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

343

to sianokiszonki nie ma co nią ciąć ? acha i chyba gdzieś za 10 do 12 tysięcy coś kupię patrząc po allegro.

344

Możesz ciąć pod warunkiem że nie masz zakamienionych pól ja nie mam kamieni i robiłem bez problemu ,ale było tego sporo i potem kupiłem samozbierkę bo paliwa szło bardzo dużo. Jest niedaleko mnie E281C zadbana w niedużych pieniądzach u rolnika tylko niewiem czy Ci będzie pasować bo kawałek drogi, jak chcesz mogę luknąć na nią i zapytać o cenę tylko że to w Andrychowie k. Wadowic.

345

trochę daleko, ale jakbyś mógł zapytać o stan i cenę byłbym wdzięczny.

346

Dobra zapytam, ja jej osobiście nie widziałem tylko mój kolega który był operatorem takiej to ją polecał ale muszę osobiście zobaczyć , to myślę że tak do dwóch tygodni dam Ci znać co i jak.

347

Sprzedam Ci swoją za 7tyś dołożysz troche i będzie jak nowa

348 Ostatnio edytowany przez krzychu (2013-01-21 17:55:58)

dzięki ale z zakupem muszę czekać na dopłaty a na razie cisza w tym temacie hmm

349

Na wiosne potne na złom bo tylko plac zajmuje. Narazie nie mam czasu. Sianokiszonke fajnie się nią robiło tylko na mokrych łąkach szybko siadała. Ja kukurydze ciołem na 6 noży najmniejszy posów i było ok. Kolega cioł na 12 i najmnieszy posów to miazge robiła

350

marian jaką masz tą sieczkarnię E 281 E? czy C?
Z jakiego jesteś powiatu staruszek rozgląda się za fortschrittką...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

351

E 281C zielona. Trzy hedery do żyta i podbierak stan b.d tylko do kukurydzy wymaga poprawek.
Powiat żagański. Oddam w cenie złomu szkoda mi jej ciąć

352

marian892 napisał/a:

E 281C zielona. Trzy hedery do żyta i podbierak stan b.d tylko do kukurydzy wymaga poprawek.
Powiat żagański. Oddam w cenie złomu szkoda mi jej ciąć

a mogłbyś jakieś zdięcia wkleić zastanawiam sie nad jakąś sieczkarnia niewiem czy forszaja czy jakąs  z350 polska

353

Ja bym brał tą.. http://sprzedajemy.pl/sieczkarnia-forts … urce=right
Jeszcze na zmiane noży i poprawki zostanie

354

Jeżeli sprawna to warto choćby dlatego że heder dziobowy przez co lepiej podaje na walce i stalnicę- prostopadle, a ten heder to chyba claas-a

355 Ostatnio edytowany przez Scorpion (2013-01-22 21:46:20)

Gdy by nie empatia ojca do tego sprzętu wywołana wspomnieniami jakie zostawiły po sobie te sieczkarnie w moim regionie tj kuku pocięta w takie drobniejsze talarki, mnóstwo na przewracanych, połowa kolb zgubionych a druga połowa ziaren cała i wiele innych również nie przyjemnych to pewnie zakupił bym taką.. 5 tyś jak by w taką włożył to by ładnie mogła robić, oczywiście swoim tempem ale co swoje to swoje.Myślałem nad jakimś JD 3 rzędowym ale kupic coś czego naprawa przerośnie wartośc ? .. i tak od 10 lat walczymy jednorzędówką. Na wiosne prawie zgodziłem 2 rzędową ale to nie to

356

u mnie też są nie przychylne opinie co do nich ale ja jednak zaryzykuję dopracuję ją po swojemu i powinna ciąć

357

na tych dużych motowidłach ponoć trochę kolby obtrąca z kukurydzy ,a pytanie mam ile rajek bierze na oryginalnym chederze

358

4

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

359

jeśli się nie mylę to szerokość 2,45

E 516 na części
Telefon 695 076 269

360

heder obtłukuje kolby to fakt.
idealnie ustawione noże robią miazgę przez pierwszy hektar potem w oczach coraz gorzej.
sieczkarni brakuje gniotownika to jej podstawowy ból.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]