1

Temat: Żniwa 2011.

Dzisiaj skosiłem dwa paski pszenżyta przy drodze bo wodociągi będą podłanczać wodę (czyli znowu będą kopać na polu) Zboże mokre ale ładnie sypie. I już mam jedno łożysko do roboty w kombajnie.

2

Odp: Żniwa 2011.

dziś skosiłem 0.5 ha rzepaku  w sumie popryskanego  tylko na chwasty ..  gówno wiele go tam rosło ale 300-350kg jest ...  wilgotnośc  14% ...   malutki i drobniutki ...   reszta niech stoi jeszcze z tydzień ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

3

Jak dziś i jutro nie popada to w piątek mam zamiar trochę żyta ukosić bo nie ma już co śrutować dla krów

4

Ja jutro po południu zacznę kosić rzepaki te, które desykowałem ponad tydzień temu. Rzepaki, które desykowałem wczoraj poczekają jeszcze z półtora tygodnia ....

5

u mnie dopiero pierwszy kombajn wystartował na jęczmieniu...

6

My dziś skończyliśmy kosić jęczmień 0,85 ha plon nie najgorszy.

7

Ja dziś skosiłem 2,5 ha jęczmienia ozimego.Plon około 65 dt z ha, także zadawalający.Dodam że to moje pierwsze żniwa Fortschrittem i muszę powiedzieć że było Zaje..ście bizon się chowa

8

kamilz dawno nikt nie pochwalił fortschritta tak jak ty życzę dalszych takich wrażeń

9

Kamilz jesli w jęczmieniu go chwalisz to co będzie jak pojedziesz w żyto.....

10

A ja strąciłem 6 ha trawy tongue trochę na siano, reszta w pryzmę...

11

kosiłem w poniedziałek jęczmień zimowy i słabo sypał jutro jadę znowu gdzie indziej zobaczymy jak znowu będzie sypał ale u nas jęczmienie słabe bo wymarzły jakie są u was ceny za godzinę koszenia

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292

12

witam ja wczoraj 8.5 jeczmienia ozimego wykosilem plon slaby bo wymarzlo go duzo.  u mnie w okolicy juz 30 czerwca widzialem jak kosli jeczmien mowili ze wczesnie siali i mieli wczesniejsze odmiany. rzeapaków narazie nikt nie rusza. pozdrawiam

13

Wczoraj W nocy i rano burza, wszędzie pełno wody..

14

U nas to samo a   na polu gnije siano sad

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

15

ja zaraz ruszam w jeczmien

Fortschritt zt 423 a razy 2

16

U mnie z siana pewnie nici, dzisiaj rano znowu wlewka hmm ale mokrego z wody to i w pryzmę nie zwiezie...

17

dzisiaj byłem w okolicy Warszawy dokładnie Błonie i inne wioski przylało tam tak że woda stała w kapuście i zbożach ładne pszenice powylegały tylko współczuć

18

ja dzis 8ha obalilem jeczmienia

Fortschritt zt 423 a razy 2

19

u mnie dopiero dzisiaj zaczęli szykować kombajny do żniw, a żniwa zaczną się najwcześniej za tydzień hmm

20

ja w poniedziałek jak będzie pogoda startuje już na pełnych obrotach a mam przewage bo inni jeszcze kombajnów nie przygotowali

Masz problem z Claasem Mecatorem, pisz na pewno pomogę tel  790-555-450 zmiana nr GG 35541292