Temat: Żniwa 2011.
Dzisiaj skosiłem dwa paski pszenżyta przy drodze bo wodociągi będą podłanczać wodę (czyli znowu będą kopać na polu) Zboże mokre ale ładnie sypie. I już mam jedno łożysko do roboty w kombajnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2011.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj skosiłem dwa paski pszenżyta przy drodze bo wodociągi będą podłanczać wodę (czyli znowu będą kopać na polu) Zboże mokre ale ładnie sypie. I już mam jedno łożysko do roboty w kombajnie.
dziś skosiłem 0.5 ha rzepaku w sumie popryskanego tylko na chwasty .. gówno wiele go tam rosło ale 300-350kg jest ... wilgotnośc 14% ... malutki i drobniutki ... reszta niech stoi jeszcze z tydzień ...
Jak dziś i jutro nie popada to w piątek mam zamiar trochę żyta ukosić bo nie ma już co śrutować dla krów
Ja jutro po południu zacznę kosić rzepaki te, które desykowałem ponad tydzień temu. Rzepaki, które desykowałem wczoraj poczekają jeszcze z półtora tygodnia ....
u mnie dopiero pierwszy kombajn wystartował na jęczmieniu...
My dziś skończyliśmy kosić jęczmień 0,85 ha plon nie najgorszy.
Ja dziś skosiłem 2,5 ha jęczmienia ozimego.Plon około 65 dt z ha, także zadawalający.Dodam że to moje pierwsze żniwa Fortschrittem i muszę powiedzieć że było Zaje..ście bizon się chowa
kamilz dawno nikt nie pochwalił fortschritta tak jak ty życzę dalszych takich wrażeń
Kamilz jesli w jęczmieniu go chwalisz to co będzie jak pojedziesz w żyto.....
A ja strąciłem 6 ha trawy trochę na siano, reszta w pryzmę...
kosiłem w poniedziałek jęczmień zimowy i słabo sypał jutro jadę znowu gdzie indziej zobaczymy jak znowu będzie sypał ale u nas jęczmienie słabe bo wymarzły jakie są u was ceny za godzinę koszenia
witam ja wczoraj 8.5 jeczmienia ozimego wykosilem plon slaby bo wymarzlo go duzo. u mnie w okolicy juz 30 czerwca widzialem jak kosli jeczmien mowili ze wczesnie siali i mieli wczesniejsze odmiany. rzeapaków narazie nikt nie rusza. pozdrawiam
Wczoraj W nocy i rano burza, wszędzie pełno wody..
U nas to samo a na polu gnije siano
ja zaraz ruszam w jeczmien
U mnie z siana pewnie nici, dzisiaj rano znowu wlewka ale mokrego z wody to i w pryzmę nie zwiezie...
dzisiaj byłem w okolicy Warszawy dokładnie Błonie i inne wioski przylało tam tak że woda stała w kapuście i zbożach ładne pszenice powylegały tylko współczuć
ja dzis 8ha obalilem jeczmienia
u mnie dopiero dzisiaj zaczęli szykować kombajny do żniw, a żniwa zaczną się najwcześniej za tydzień
ja w poniedziałek jak będzie pogoda startuje już na pełnych obrotach a mam przewage bo inni jeszcze kombajnów nie przygotowali
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2011.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo