Temat: Fortschritt B-173 3+1
Czy ma ktoś ten pług? Proszę o jakieś komentarze, jak użytkowanie, jak z częściami
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Fortschritt B-173 3+1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ma ktoś ten pług? Proszę o jakieś komentarze, jak użytkowanie, jak z częściami
W Pankowie 1 lemiesz z dłutem kosztuje ok 170 zł o resztę się nawet nie pytałem.
to one nie są takie same jak w innaych pługach BXXX ?!
Lewe?
He to ciekawe ile za odkładnie :stu: ???
Za lemiesz do mojego pługa sąsiad wziął 30 zł, bo prosto zrobić, za taki do b200 70 chyba.odkładnie też by zrobił chyba..
racja! ale walnąłem... jak łysy grzywką o kant kuli.
Do Fortschritta-173 lemiesz razem zdłutem-100 ,pierś-50 a odkładnica-120-150 (coś koło tego) w UNIROLU . Jedna strona pasuje od B-200 (dobry pług)
Może ktoś chętny na oryginalne części- elementy robocze (Frank) do pługów B200-201?
A co masz dokładnie bo mi potrzebne są scinacze
no więc posiada ktoś takowy pług?
MarekPe bodajże miał takiego klamota
ciekawe ile on waży... patrząc na to jak poczciwy b 201 pozostawia po sobie orke to właśnie w tym przypadku eliminując bruzdę byłoby już super. w jednym miejscu był na sprzedaż w idealnym stanie jeszcze na oryginalnych podzespołach praktycznie bez śladów zużycia na elementach roboczych i całym mechanizmie obrotu, chyba za 8 tyś był ale nie wiem czy jeszcze jest. szkoda tylko że nie jest na zabezpieczeniu no ale za to lżejszy nieco
spytaj marka może i by to sprzedał ...
Ja mam ten pług i jestem z niego zadowolony
Z przed płużkami warzy 1250kl
a na polach masz dużo kamieni? śruby często zrywa?
Bezpiecznik jest średnicy 16
kamieni mam tak średnio ale jak są to takie że ledwo je uniosę . Bezpiecznik zerwałem tylko raz na korzeniach drzew a były momenty że podskakiwał na kamieniach , bezpiecznik wytrzymał
a lemiesz urwałeś jakiś?
Mam lemiesze w nim z 5lat i jeszcze z 4lata wytrzymają
Lemiesz zgięłem ale jeszcze nie zgubiłem
Lemiesz przykręcony śrubą 8,8
Tomala ile rocznie smigasz h?????
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Fortschritt B-173 3+1
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo