1 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2011-08-20 17:20:08)

Temat: Kupię pług

Witam tak jak w temacie . 5 skib, ewentualnie 4 zagonowy. Najlepiej gdyby był to Fortschritt b200-b201 ale słucham propozycji, cena tak do 2500 smile

2

Odp: Kupię pług

mam 5 skibowy polski za 2500zł do negocjacji oraz 3+1 dobrze ustawiony za 1500zł grudziącki

GG 7727942 Pisać nawet jak niedostępny

Strasznie daleko , a ja nie dysponuje transportem niestety

4

no rozumiem

GG 7727942 Pisać nawet jak niedostępny

5

Mam 4 skiby grudziądzkie - 2000 zł

Kolego Rudemenes a skąd dokładnie jesteś ? Prosiłbym jakieś zdjęcia tego sprzętu wink

7

Goliszów, Powiat legnicki, woj. dolnośląskie.
51°16′42″N 15°58′41″E

Zdjęcia wrzucę jutro. Pług kupiłem jakieś 5 lat temu. Wymieniłem w nim odkładnie. Teraz jest dla mnie za mały i od dwóch lat nie zaorał ani ara. Szerokość robocza max - 4x40 cm.

Do Ciebie mam okolo 70km czyli nie jest źle, Tur czy ładowarka by załadować go na busa znalazł by się ?

9

damy radę

Ok to w takim razie czekam na fotki , by chociaż trochę zapoznać się z jego stanem i zobaczyć czy będzie możliwość połączenia go z moją dwuskibówką .

11

jak chcesz taki spawany pług, to w Legnicy w firmie ROL-MASZ stoi taki wynalazek. 6 lub 7 skib złożone z dwóch pługów. Zawieszany

A jaka to ulica będzie w Legnicy ? Cenę znasz może ? Ale mimo wszystko czekam na fotki Twojego

13

Będę miał dziś zdjęcia tego pługa z Legnicy. Cena coś ok 2500 zł. W Legnicy jest to ulica Nowodworska. Dosłownie 200 metrów od obwodnicy.
Jutro prześlę zdjęcia swojego

W takim razie czekam z niecierpliwoscią na zdjecia wink

15

http://www.fotosik.pl/u/rudemenes/album/943136

To są zdjęcia mojego pługa, tamtego z Legnicy jeszcze nie mam. Może będą dziś. Jak tylko będę miał to ci podeślę

16 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2011-08-23 12:03:27)

w takim razie czekam w dalszym ciągu na fotki tego z Legnicy. A co powiecie mi na temat tego tego sprzetu     http://www.autogielda.pl/maszyny_rolnic … FWNAA.html

17

Jak masz juz kupić to może poszukaj sobie PHX ładnego w tej cenie mozna całkiem ładne sztuki znaleźdz i zawsze masz zabezpieczenie olejowe a to juz coś. Takie jest moje zdanie.

18 Ostatnio edytowany przez Tadeuszchelinski (2011-08-23 12:28:53)

No tak tylko że w mojej okolicy nie znalazlem phx a jak juz znalazlem to sprzedany już był , nie wiem może po prostu nie umiem patrzec hehe . Wie ktoś może jeszcze o jakiś nie drogich pługach w mojej okolicy koledzy ?

19

coś nie jesteś do końca zdecydowany - zawieszany czy ciągany, a to ważna kwestia. Jeśli masz duże kawałki pola to można "ciągać" ale jeśli działki są porozrzucane i małe to tylko zawieszany - ile mniej kręcenia.

gg 5118068

najmniejsza działka 2ha a największa 4ha wiec rodzaj zawieszenia nie jest dla mnie istotną rzeczą przy wyborze.