Temat: Jak to jest?
No jak to jest że nie jest tak jak powinno być ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Jak to jest?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No jak to jest że nie jest tak jak powinno być ?
O co Ci chodzi ? bo nie kumam.
Draqon chyba myśli nad tym że wszystko się dzieje "jak nie powinno " np. planujesz jedno a wychodzi jak zwykle :hmmm:
najlepiej nie planować bo jak człowiek planuje to nic nie wychodzi...
też sądzę że mogło być inaczej. trzeba nadrabiać przodków/
Odpuszczam Panowie . Nie chce mi się już dłużej męczyć na ziemi , sprzedaje po 46 tysi za ha . Będę rentierem , niech inni się męczą
Na pohybel zielsku ! :beer:
Wiela ty ziemi masz?
Czasem jak patrze na tych co puścili w dzierżawę to kurcze zazdroszczę, leżą nic nie robią i kasę mają tylko zauważyłem że palma odbija
30 ha poszło pod młotek . Trudna była to decyzja a czy dobra to czas pokaże
Co przelało czarę goryczy ? ..
No właśnie dla czego sprzedajesz ?
palec Boży...
Panowie od całej sumy którą dostaję za ziemię mam rocznie sto tysięcy samych odsetek ,a to jest kwota której nie przejem , więc po co mam się grzebać w ziemi?
ZT323 oddaję bratu za friko i jak go oddam to już nie będę forszajowcem
Właśnie dowiedziałem się co cię z nami łączyło
Pozbycie się Forsza nie odsuwa Cię z naszej rodziny,
A kto Ci płaci 46 000 zł za ha ????
Też jestem ciekaw,mieszkam w sąsiednim powiecie i 26000 za ha to rekord w mojej okolicy.
A kto Ci płaci 46 000 zł za ha ????
W mojej okolicy to jest cena można powiedzieć że normalna . Panuje głód ziemi . Są obszarnicy którzy kupują po 50 i wyżej bez chwili zastanowienia . Sprzedaję po sąsiedzku . Kupujący to chodowcy bydła mlecznego .
46 000 zł za hektar to wg mnie dobra cena - sam bym sie poważnie zastanowił nad sprzedażą jakby ktoś mi dawał taką cenę.
Załóżmy, że masz 6 ton pszenicy z ha to przy cenie 1000 zł/t daje ci przychodu 6000 zł/ha. Żeby uzyskać taki plon, to trzeba sie moooocno napocić i wyłożyć kasy - ale załóżmy, że z tego hektara zostaje Ci na czysto 3000 zł, to żeby uzyskać z tego hektara 46000 to musisz robić 15 lat.
Wkładając 46000 na lokatę 5% to po roku masz z odsetek 2300 zł nic nie robiąc. Nawet jak od tego zabiorą podatek Belki to i tak Ci zostanie 2000 zł.
I teraz porównaj czy lepiej mieć 3000 zł uzyskane z jęzorem na plecach czy 2000 zł nic nie robiąc ????
Moje oblicznie są ogólnikowe, bo wątpie, żeby cena pszenicy cały czas była w okolicach 1000 zł/t. Jak sprzedaż 30 ha po 46000 zł to będziesz miał prawie 1,4 mln zł - przy takiej lokacie na pewno uzyskasz wieksze oprocentowanie, a poza tym nieprzejedzone odsetki będą też procentować. Ja bym sie chyba długo nie zastanawiał - z całym szacunkiem i miłością jaką darzę ziemie....
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Jak to jest?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo