21

Odp: Biomasa.

Panowie przełożyli zbiór na środę bo nie mogą się wyrobić z koszeniem, zaraz idę na pole utnę jedną kukurydzę zważę i pomnożę przez 80tyś, będę wiedział czego się spodziewać.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

22

Im później tym suchsza.

23

W okolicy diała kilka biogazowi ( poldanor) No i zaczeli szukać kukurydzy. drapie się po głowie czy by też nie spróbować wsiać ją zamiast owsa. nigdy tego nie siałem. mozna siać to poznaniakiem? Jakie są nakłady na ha.
Poldanor płaci z tego co słyszałem 100zł ale zbór i transport to mój problem. Kuzyn żony podpisał umowę  muszę się wybrać do niego wywiedzieć się szczegółów.

24

A u mnie gość narobił zamieszania , pobrał próby i się nie odezwał.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

25

pawelg nie sprzedałeś kukurydzy na biomase?

26

No nie , baran mało sie nie spuścił żeby mu sprzedawali na biomasę a potem odkładał termin zbioru aż w końcu wszystko ucichło . Sprzedałem mokrą kukurydzę po 45 plus vat , poszła na spirytuś do paliwa.