361 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-02-07 00:47:39)

Odp: Dyskusje czasowe.

greckie nieroby !!! w.....ć ich z uni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
południowe włochy też
Portugalie
Hiszpanie

362

Gdyby nie ta skurw..ła Unia i jej pier....ne dopłaty to miałbym dzisiaj 3 razy tyle pola co mam i nowy traktor, a tak to tylko banki i handlarze trzepią kasę, a rolnik mniej ma niż kiedyś miał, tylko ceny poszły do góry pięć razy.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

363

powiedzcie mi bo brat do mnie dzwonił kilka dni temu z trasy gdzieś w wielkopolsce no i mówi ze ma -9  na zewnątrz a widzi ze chłop na pole wykechał samojezdnym opryskiwaczem i pryska!!! co na co? ktoś coś wie bo ja ciemny jestem

364

ludzkich pomysłów nie  ogarniesz ...   może polewał rzepak by go zamroziło  w cholere i  liczy na  ubezpieczyciela big_smile  kto go tam wie ...  ale przy yakim mrozie to by  opryskiwacz pedzej zamroziło ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

365

Dragon - bardzo pouczająca przypowiastka odzwiercziedla stan greckiej gospodarki i nie tylko . Poludniowcy  to są jednak  narody leniwe i  zle zarzadzane  ;i mysla że cala Europa wylozy kase na ich utrzymanie i długi .Recepta - do roboty i zacisnać pas  [a z reszta i tak zbankrutuja ]

366

Krzysiek na pewno jechał RSM znam takie przypadki ze duże spółki tak robia aby azot czekał na rzepak a nie odwrotnie

367

A RSM przy tej temp nie zamarza?

368

jeżeli  28  to niby do -17 wytrzymuje .. ale w nocy jest około -20  więc z rana jest klucha...  dziwne..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

369

grzałkę ma pewnie w zbiorniku:)

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

370

u mnie w okolicy koles w tamtym tyg zaczal lac RSM, pytam sie dlaczego tak wczesnie , a on tak mam 500 ha rzepaku opryskiwacz sanojezdny wystarczy mi na 6 ha kursow moge zrobic 5 dziennie, wiec musze prawie 3 tyg jezdzic, na dlugoterminowej zapowiadaja pod koniec lutego zapowiadaja odwilze i nie wjade w pole.
takze mysle ze Krzysiek juz bedziesz wiedzial co i po co woza smile

371

To on ma chyba o 500ha za dużo   pryskajac w tej chwili  pracuje za darmo i jeszcze musi zaplacić za zmarnowany RSM   przy tych temperaturach - 100 % strat  nawozu  a nawet jak on to robi  że mu  RSM nie zamarza

372

A nie lepiej ten wątek przenieść do oleistch

373

Z tego co mi wiadomo jakby Greków czy inny kraj wy ...lić z UE to ON kosztował by 12 zł tak mówią mądrzy ekonomisci .My gadamy a na Falklandach odkryli ogromne złoża naftowe i już zaczynają się kłucić i straszyć Oj będzie się działo. Ale miejmy nadzieje że ropa stanieje.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

374

a dlaczego ma zdrożeć ropa. przecież UE bez grecji będzie sobie lepiej radzić....

375

Będzie albo i nie ropa  zawsze byla i jest straszakiem na kraje rozwinięte ;np - Niemcy  maja paliwo dla rolników  dotowane a jakie  oni maja  a jakie  my  dochody ale ich rząd dba o interes swoich rolników - a nasz !

376 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2012-02-08 22:09:37)

nasz? co masz na myśli? rząd? Przecież w Polsce nie ma polskiego - naszego rządu
Nie wiem skąd oni są :nie_wiem:

377

I tu sie zupelnie  zgadzamy ze nie mamy rzadu   a przydupas do rządzenia  PSL -[ZSL]   patrzy ile stanowisk  obsadzić  swoimi ludzmi  anie zajmować sie rolnictwem  Teraz mają nowy  problem  chca uszczęśliwić lud pracujący  emerytura do 67   roku zycia  po rowno  i dla kobiet tez -  jak w komuniżmie

378

wszak niewiasty chcą równouprawnienia, ja tylko  chciałbym niewiastę zobaczyć na przodku w kopalni big_smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

379

Do 67 lat robić na ha w tym rządzie to im się we łbach popi****liło,kto wytrzyma do tego wieku i w jakim będzie stanie???Te gn**ki w sejmie to mogą i do 90 sobie w stołki pie***ieć i naszą kasę trzepać.

380

musimy się z tym pogodzić. Media mówią ze takie sa tendencje w europie. W szwecji chcą podciągnąć do 75lat. dokładnie część świadczenia będzie można dostawać od 61 roku ale pełna kasa po 75. A wszystko przez to że nas ubywa..... . Jakoś sobie tego nie wyobrażam
rolnik 70lat ?! Mój staruszek nie ma 65 i ledwo łazi. ale z drugiej strony im mniej robi tym bardziej chory...
Musieli by wprowadzić jakieś rozwiązania które by gwarantowały pracę dla dziadków.
po 60  państwowe szkolenie po którym dają robotę, np spracowany rolnik zostaje premierem albo ministrem w najgorszym wypadku starostą powiatowym. No wiadomo duży gospodarz idzie na premiera a mały na starostę..... ;-)