Odp: Dyskusje czasowe.
Był jeden "działacz" w rządzie. Wszystko pieknie dopóki nie dostał się koryta, wtedy okazało się kim jest i co naprawde zrobił.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Był jeden "działacz" w rządzie. Wszystko pieknie dopóki nie dostał się koryta, wtedy okazało się kim jest i co naprawde zrobił.
Pajej napisał/a:ogladałem wczoraj agrobiznes i mowili ze w tym roku zabieraja 10% doplat jak komus przekroczy 5 000 Euro a w nastepnym roku nie bedzie doplat uzupelniajacych bo polski budzet nie bedzie dopłacal od rolnictwa. Paranoja kiedy wychodzimy na ulice???
A po co? Ja nie mogę się doczekać czasów kiedy całkiem zlikwidują te chore dotacje i cały ten, nikomu nie potrzebny tak naprawdę twór, jakim jest ARiMR. Po pierwsze, za 2/3 pola które uprawiam dotacje biorą ich właściciele, a ja mam to co umiem z tego zebrać. Po drugie 10 lat temu hektar pola był po 1500-2500, a teraz ludzie zobaczyli, że są dotacje to ceny jak na Manhattanie. Jestem za tym aby w całej Unii zlikwidować dotacje i będzie sprawiedliwie. Po równo czyli nic.
Marku tez jestem w podobnej sytuacji jak Ty, czyli 2/3 zeimie ktora uprawiam nie biore na nia doplat, moje jest tylko to co zbiore, jak by doplat nie bylo to moze ziemia byla by tansza i moglbym ja wykupic, a tak nie bo wlasciciele nie sprzedaja bo maja coroczny zysk za darmoche. W Polsce musi sie jeszcze duzo zmienic aby bylo dobrze, znaczy moze troche lepiej a nie zaraz dobrze.
A moze zrobic jakis strajk jak bedzie euro, zablokowac granice wazne drogi, to by dopiero rzad mial ciezki orzech do zgryzienia.
pozdrawiam
Prawdopodobnym jest to ze dopłat nie będzie bo budżet UE składa sie na Grecję, Niemcy nie pozwolą żeby nie było dopłat więc komisja europejska zgodzi sie na dopłaty z budżetów krajowych a polskie państwo nie chce dopłacać do nas więc Niemcy Francja i inne bogate kraje będą miały dopłaty my nie. Takie jest moje czarne przewidywanie
Sprawa ziemi - kto jak nie wszystkie rzady po kolei rozpieprzyły PGR-ry- cwaniaki z ZSL; towarzysze z PZPR i nowo bogacy ekip rzadzących przejeły ziemie tworząc latyfundia Nawet niemcy takich nie maja A dzisjaj płaczą bo 30% musza zwrócić do ANR -zeby te ochłapy przekazać rolnikom w drodze przetargu Teraz płaczą bo im rząd rujinuje gospodarstwa- A kto jest dzierżawcą tych ziem jak nie UKŁAD- A dzisjaj PSL - robi dobra minę do złej gry i próbuje sie przymilić do rolników ale za pózno
Nie będę zakładał nowego tematu do tego jako że jest to wątek dyskusyjny, można o wszystkim pisać(chyba).
Mam pytanie co do naprawy gwintu. Jak naprawić (zregenerować) zerwany gwint.
Gwint jest zepsuty przy wiatrówce.
A do kogo będziesz strzelał i powiedz czy zewnętrzny czy wewnętrzny
Wewnętrzny i zewnętrzny
przerobić na większy rozmiar
W poniższych linkach są zdjęcia tego gwintu. średnica około 2.5cm grubość materiału na gwincie wewnętrznym około 2.5mm.
http://w123.wrzuta.pl/obraz/aw9bQ98N5vp/gwint
http://w123.wrzuta.pl/obraz/4LHNuYKK28v/gwint
http://w123.wrzuta.pl/obraz/3a0DoFlO2IT/gwint
Jeśli nie będziesz tego rozkręcał to można użyć kleju od naprawy gwintów .
Nie ma opcji żeby tego nie rozkręcać ponieważ ten korek co jest na zdjęciu trzyma sprężynę, a jak coś się stanie ze sprężynką lub się wyeksploatuję to trzeba ja wymienić.
Oprucz rusznikarza powinien dać radę jakiś kumaty tokarz.Ale z drugiej strony do tej spluwy musisz czuć jakiś sentyment bo koszt takiej wiatrówki jest chyba nie taki duży
Najlepsza opcja to chyba "klej płynny metal" i w tym odtworzenie gwintów. Tak mi się wydaje.
A wiatróweczka choć nie jest z pewnością droga to ciężko ją kupić. [Baikał iż-40]
Afera solna zatacza coraz większy krąg.Pepiki kręcą nosem i ograniczają zakupy u nas.No i oczywiście będzie okazja obniżyć ceny skupu.Tym bardziej że głupi polak sam to rozdmuchuje jak może. W innych krajach też to przerabiali ,winnych ukarali ijest wszystko git a u nas zawsze na odwrót
Ale już dochodzi kolejna afera jajeczna
sąsiad ma parę kurek i zaciera ręce, przed świętami jaja przekroczą 1zł
No i jaką kasiorę zarobi .........
Tylko co najgorsze w tym wszystkim rolnik zawsze to odczuje mniej czy więcej ucieknie mu z kieszeni.Jakieś to dziwne. Czy mamy jakiegoś pecha?A może jestem przewrarzliwiony .
Rolnik zawsze był ten głupi a propaganda tego rządu w szczególności ale wcześniejszych także temu sprzyja .
.Tym bardziej że głupi polak sam to rozdmuchuje jak może. W innych krajach też to przerabiali ,winnych ukarali ijest wszystko git a u nas zawsze na odwrót
Marek2011 masz dzieci? Chcesz(chciałbyś) żeby musiały jeść to świństwo? Dla mnie siarczany to żadna nowość, bo w młodości spożywało się trunki z Kłodzkiego Przedsiębiorstwa Produkcji Leśnej "LAS", ale teraz, takiego towaru już nie produkuje nikt w tym kraju, bo jest za drogi w produkcji. Wszystko jest za drogie w produkcji i dlatego dodają do wszystkiego dodatki, które niby nie szkodzą. Niby, ale badań nikt nie prowadzi , bo kto by badał sól? Ja jestem za ogłoszeniem pełnej listy firm, które stosowały tę sól do produkcji spożywczej. Może okazałoby się, że ludzie odwrócili by się od wielu zakładów przetwórstwa mięsnego, rybnego czy owocowo - warzywnego. Podejrzewam, że mogłoby dojść do spektakularnych bankructw i dlatego ten osrany rząd robi wszystko aby zamieść tę sprawę pod dywan i tam urwać jej łeb. Właśnie dlatego trzeba o tym mówić i to głośno bo następnym razem zaczną sprzedawać jako pożywienie jeszcze gorsze świństwa, a może już sprzedają? :nooo:
To że jako naród jesteśmy biedni, nie musi oznaczać, że mamy być jeszcze chorzy i to nie z własnej winy!
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo