501

Odp: Dyskusje czasowe.

Marku masz rację. Wczoraj mówili na RMF o kolejnej aferze, w Kaliszu podrabiali susz jajeczny. To jakaś paranoja z tym wszystkim. Powinni zamknąć wszystkich, majątki skasoawć do 3 pokolenia wstecz i tak dla przykładu, aby inni nie mysleli o takim rozwiązaniu. A tak gośc jest biedny i nie ma co mu zlicytować.

502

Pewnie że mam dziecko .Uważam tylko że taki rozgłos i szum w koło tej afery nikomu nie służy .Na przykład w irlandi było to samo sprawa została wykryta przez służby winni zostali ukarani sól wycofana z obiegu i wszyscy są zadowoleni.A u nas winni na wolności sól nie zostanie wycofana ,produceńci nie zostaną ujawnieni oto polska rzeczywistość .Po paru miesiącach winni obskoczą zawiasy a smród i straty będą się ciągneły długo .A tu wszyscy gadają gadają i wszystko na nic, psu na budę się to nie nada.Oczywiście jestem przeciw dodawaniu rużnego rodzaju specyfikow do jedzenia ale pamiętajmy że są sukinsyny którzy to robią a my nie świadomie to jemy.Moim zdaniem powinni to zrobić bardziej "delikatniej" a skutecznie

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

503

No cóż okazja czyni  złodzieja sanepid zawiódł  weterynarja też czyli państwo I jak zwykle rozmmydla Sawicki całą sprawę ze wszystko jest OK bo to nie był cyjanek Tak samo z PKP  rozdrapane na małe spółki; niedoinwestowane- najgorszy tabor w Europie - malo tego rząd chciał zabrać 5mld euro  na autostrady zamiast na kolej Katastrofa 16 osób nie żyje ale winien czlowiek  nie rząd- tak sie uprawia politykę w Polsce ?

1

504

Właśnie tak się u nas  politykę uprawia !!!!

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

505

Oglądał ktoś to:
http://vod.onet.pl/ten-jeden-dzien,ten- … .html#play

Poraża mnie jej sposób myślenia...
a już szczególnie wypowiedź dot. partnera życiowego...
mam tylko nadzieję, że chłopak się dowie zanim zdarzy się im dziecko lub ślub... sad

506

Ona wykonuje  swoj zawód  tak jak inni uprawiają politykę- bez skrupułów?

507

siema.  cofka gazu
moja produkcja

http://www.sadistic.pl/acetylen-zle-to- … 108010.htm

508

To ty tak zwiałeś?

509

chyba ***.... Twoją produkcję.. nic niema pod tym linkiem

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

510

faktyczne wczesniejszy link nie dziala
http://www.youtube.com/watch?v=kDkkpzg-Elc

511

Ja kiedyś byłem świadkiem jak zapaliła się wytwornica acetylenowa... nie było nam w tedy do śmiechu.

512

Tak wszyscy wychwalacie  chinską gospodarke   ale  żeście zapomnieli  kto tam rzadzi   kqmunistyczna  partia Chin   ludzie tam pracują  prawie za darmo    słyszeliście  o tym ze robotnicy - strajkowali- nie ! a kto ma tam dolary - partia  ;dlatego kapitał europejski i amerykański  tam inwestuje  - bo  tam  jest  współczesne  niewolnictwo- jest to zła polityka  i wyrządza sie krzywdę  chińczykom- a przy okazji  niszczy  europejską  gospodarkę  i produkuje się bezrobocie na  starym  kontynęcie?

513

Nikt tu nie wychwala, ani Chińczyków, ani ich gospodarki tylko mówimy o narzędziach i sprzęcie tam wyprodukowanym. Co do niewolnictwa to i u nas i w bardziej cywilizowanych krajach europejskich też go nie brakuje. Państwo policyjne mamy jak za komuny i prawie taką samą cenzurę więc nie rozumiem dlaczego Ciebie rusza problem Chińczyków.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

514

Na chińczyków każdy psioczy i narzeka że wyzysk niewolnictwo ,prawa człowieka .A z drugiej strony każdy rząd europejski  się przymila pocichu. Nawet organizacje sportowe przyznają im igrzyska olimpiady .Jakoś tego nie mogę zrozumieć.Każdy woli mieć w nich przyjaciela a nie wroga .U nas w kraju niektórzy też pracują jak murzyni od świtu do nocy za marne grosze bo muszą dzieciakom dać kromkę chleba i nie narzekają .CHinolą jak jest tak żle to niech walczą o demokrację przecież jakby ich zgineło kilka tysięcy to jest niewielki procent.Przecież my o ich wolnośc  nie będziemy się bić A jaki rynek zbytu by się otworzyl ?

515

Że się pali to nic strasznego jak butle pełne gorzej jak są już na wykończeniu wtedy jest już niebezpiecznie

516

Żeby nie mieszać tematów przeniosłem nasz ą dyskusję do tego wątku.
Chiński problem między innymi polega na liczbie ludności. Wyżywić taki ogromny naród to nie lada sztuka i już dawno kraje zachodu pchałyby tam łapy, żeby zmienić rząd na bliższy demokracji, ale gdyby poszło coś nie tak, to nikt nie uniósłby ciężaru pomocy humanitarnej, której należałoby udzielić Chińczykom  walczącym o wolność.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

517

I tu masz Marekpe racje .Mógłby być następny potop ale tym razem chiński.Zjedli by nas na deser lepiej niech sobie produkują i się z miejsca nie ruszają

518

@Traktor pewne narody nie potrafią żyć w "demokracji"czyli trzeba je trzymać krótko za mordę ,zobacz do czego doprowadziła demokracja w Jugosławi ? myślisz że jak by dać pełną swobodę w takich krajach jak Rosja ,Chiny, to działa by się tam tylko wojna domowa  z racji tego że kraje te zamieszkują różne nacje a każda z nich chciała by dowodzić ,a tak jest jedna partia ,jeden przywódca ,i jeden ład i porządek mimo że reszcie świata pasowało by zrobić z tymi krajami to co zrobiono Polsce!!!!

519

Mi  nie chodzi o to co produkuja -chociaż zdania nie  zmieniam - lipa ! ale oto ze jest to jeden wielki  obóz pracy  dlaczego wszystko co produkują jest tak tanie  =dlatego  ze stosuja dampinng - czyli poniżej  kosztów produkcji Przyklad  truskawka mrozona  soki jablkowe   -  chmiel  nasi rolnicy  nie mogli  sprzedac   a oni tak bo tansze  -poczekajcie  niech się lepiej  oswoją  z gospodarka Europy to puszczą nas z torbami a wtedy będzie naprawdę tanio - ale pracować  żeby żyć!!??..

520

Dopóki będziesz zaopatrywał się w chińskie towary w Biedronce i w sklepach po 5 zł to się z Tobą zgodzę, że lipa. Po drugie dumping to wprowadzanie na rynek towaru po cenie niższej niż koszt wytworzenia. W takim razie po co sprzedajesz ziemniaki poniżej kosztów stosując tenże dumping, a chinoli się czepiasz?