841

Odp: Dyskusje czasowe.

A który z was flagę wywiesił?

842

Ja

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

843

Fenol napisał/a:

70 000? Janek nie pomyliłeś się?
Kto tych ludzi liczył?

Ja się nigdy nie mylę

844

jak kaczor

845

farmer1 napisał/a:

Ja

Z pewnością jest nas więcej. daję +

846

dzięki  PawełS za + i pozdrawiam

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

847

koseś napisał/a:

jak kaczor

dokładnie

848

Ja również...

Dziwię się tym, którzy nie świętując (nie wywieszając flagi) nie przyznają się i nie szanują własnej przynależności narodowej...

849

W naszej msc. większość wywiesza flagi ,do kościoła na Mszę za Ojczyzzę i poległych ,znicz pod tablicę i Swięto.Starsi sporo przeszli,wielu zginęło należy się Im pamięć i szacunek.

850

Tak im się należy  ale reszta kretynów  uważa takie świeta za   możliwośc pokazania swojej facjaty   w tv i  pokazania jaki on to nie patriota ...   to są istne szopki  a nie  obchodzenie  niepodległości ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

851

Tu wojtas ciężko się z Tobą nie zgodzić, ale oddajesz hołd nie tym pajacom, a całym pokoleniom, które walczyły o wolną i niepodległą Polskę...

PS. Chyba komuś nadepnąłem na odcisk, bo w ciągu dwóch dni dwa minusy... sad  wink

852

minus minusowi nie równy jak poległ a zginął, jak zamach a katastrofa, jak patriota a obywatel, jak naród a społeczeństwo.
Oczywiście flagę wywieszam w czasie świąt(razem z żółtą i niebieską wink ), wywieszam wieczorem 2 maja- przed wprowadzeniem za czasów IVRP święta flagi wywieszałem przed pierwszym a teraz niestety zmuszony jestem tuż przed 3maja. I oczywiście na 11, czyli 9,10 już wisi i wisi jeszcze. Nie mam z tym żadnych oporów, klawo jest być polakiem, przez małe czy duże "P". Po prostu fajnie.
Na sołectwie nie ma żadnej innej flagi. Za to Ślesin obwieszony jak choinka, aż bije w oczy. Komunalka musi mieć dużo flag...
Czuję się czasami jak jakiś odludek, flaga wisi tylko nad moją chatą.

Zabawne są te marsze w warszawie, jedyny pozytywny marsz to był marsz Komora, bez agresji, wydziałem w nim pozytywy, obszedł pomniki ojców niepodległości których pomysły na Polskę różniły się znacznie. Ale to spaja. To było miłe. Nacjonaliści nigdy nie pójdą pod pomnik Piłsudskiego a socjaliści pod pomnik Dmowskiego, czego nie pojmuję bo zdaje się nie potrafią spojrzeć szerzej na przeszłość. A już zupełną porażką jest wyjazd IVRP do Krakowa, Grechuta śpiewał aby stolicy nie przenosić... smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

853

Komorowski- zamiast spajać ludzi w tym święcie  to antagonizuje  bardziej cała  prawicę  jego wystąpienie w takim dniu bylo pelne jadu  wobec ludzi którzy inaczej postrzegają  Rzeczpospolitą- i mają do tego prawo !

854

Pełno jadu to gdzie indziej dużo płynęło ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

855

http://www.youtube.com/watch?v=P3L4XOfY4-M

856

Właśnie taka jest polityka jadu PO  -wobec opozycji  i mlodzieży - tak pokazuja jak sie rzadzi -   Nawet przy pomocy prowokacji!

857

goldenarts napisał/a:

Tu wojtas ciężko się z Tobą nie zgodzić, ale oddajesz hołd nie tym pajacom, a całym pokoleniom, które walczyły o wolną i niepodległą Polskę...

Piękne święto, piękne idee i w ogóle dużo zadumy, ale co z tego zostało? Oddaliśmy hołd naszym przodkom, którzy walczyli właśnie za naszą wolność, bo na swoją niestety już nie mieli co liczyć, a dzisiaj ci sami waleczni ludzie w grobach się przewracają, gdy widzą jak 90% z nas, czyli tych za których oddali swe życie, oddało by wiele, żeby tylko dostać np. niemieckie pochodzenie... Takich słów mi zabrakło podczas tego święta, a może i one padły, tylko nikt ich nie nagłośnił....?

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

858

Niemieckie pochodzenie?? Nie to już nie te czasy. Dwadzieścia lat temu to tak RFN te sprawy...

859 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-11-18 13:35:00)

Pod względem emigracji czasy nadal te same, a nawet jeszcze gorsze, bo spokojnie można wyemigrować nawet w najdalsze zakątki świata. Jeśli akurat chodzi o Niemcy, to już wszyscy co mogli załatwić coś na "dziadka papiery", to dawno to zrobili i dlatego tego typu sytuacje już praktycznie się nie zdarzają, ale nadal za niemiecki socjal, dobrobyt i porządek, wielu wiele by jeszcze oddało i z dużą dozą szczęśliwości przyjęło by ichniejsze obywatelstwo... Byle jak najdalej od tej "ukochanej" ojczyzny....

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

860

Dzisjaj wyjatkowo  nie pisze o polityce  Ze zdumieniem spostrzegłem że ostatnim czasem dostałem kilka minusów i nie było by w tym nic dziwnego gdyby to było otwarcie w sposób merytoryczny ?- to mi się nie podoba i daję ci - Ale jest to dawane mi i innym o podobnych poglądach kolegom  w sposób ANONIMOWY-  uważam to za  przejaw tchórzostwa trzeba mieć odwgę by  uzasadnić  dlaczego daję  minusa  Jest to pewna forma dyskredytacji piszącego ?  DLATEGO DAJE  MINUSA WSZYSTKIM  ANONIMOWYM KRYTYKOM--- i troche  wiecej  odwagi  - trzeba uzasadniać swoja decyzję - tak jak przy dawaniu plusa !