Odp: Dyskusje czasowe.
A który z was flagę wywiesił?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 41 42 43 44 45 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A który z was flagę wywiesił?
Ja
70 000? Janek nie pomyliłeś się?
Kto tych ludzi liczył?
Ja się nigdy nie mylę
jak kaczor
Ja
Z pewnością jest nas więcej. daję +
dzięki PawełS za + i pozdrawiam
Ja również...
Dziwię się tym, którzy nie świętując (nie wywieszając flagi) nie przyznają się i nie szanują własnej przynależności narodowej...
W naszej msc. większość wywiesza flagi ,do kościoła na Mszę za Ojczyzzę i poległych ,znicz pod tablicę i Swięto.Starsi sporo przeszli,wielu zginęło należy się Im pamięć i szacunek.
Tak im się należy ale reszta kretynów uważa takie świeta za możliwośc pokazania swojej facjaty w tv i pokazania jaki on to nie patriota ... to są istne szopki a nie obchodzenie niepodległości ...
Tu wojtas ciężko się z Tobą nie zgodzić, ale oddajesz hołd nie tym pajacom, a całym pokoleniom, które walczyły o wolną i niepodległą Polskę...
PS. Chyba komuś nadepnąłem na odcisk, bo w ciągu dwóch dni dwa minusy...
minus minusowi nie równy jak poległ a zginął, jak zamach a katastrofa, jak patriota a obywatel, jak naród a społeczeństwo.
Oczywiście flagę wywieszam w czasie świąt(razem z żółtą i niebieską ), wywieszam wieczorem 2 maja- przed wprowadzeniem za czasów IVRP święta flagi wywieszałem przed pierwszym a teraz niestety zmuszony jestem tuż przed 3maja. I oczywiście na 11, czyli 9,10 już wisi i wisi jeszcze. Nie mam z tym żadnych oporów, klawo jest być polakiem, przez małe czy duże "P". Po prostu fajnie.
Na sołectwie nie ma żadnej innej flagi. Za to Ślesin obwieszony jak choinka, aż bije w oczy. Komunalka musi mieć dużo flag...
Czuję się czasami jak jakiś odludek, flaga wisi tylko nad moją chatą.
Zabawne są te marsze w warszawie, jedyny pozytywny marsz to był marsz Komora, bez agresji, wydziałem w nim pozytywy, obszedł pomniki ojców niepodległości których pomysły na Polskę różniły się znacznie. Ale to spaja. To było miłe. Nacjonaliści nigdy nie pójdą pod pomnik Piłsudskiego a socjaliści pod pomnik Dmowskiego, czego nie pojmuję bo zdaje się nie potrafią spojrzeć szerzej na przeszłość. A już zupełną porażką jest wyjazd IVRP do Krakowa, Grechuta śpiewał aby stolicy nie przenosić...
Komorowski- zamiast spajać ludzi w tym święcie to antagonizuje bardziej cała prawicę jego wystąpienie w takim dniu bylo pelne jadu wobec ludzi którzy inaczej postrzegają Rzeczpospolitą- i mają do tego prawo !
Pełno jadu to gdzie indziej dużo płynęło ...
Właśnie taka jest polityka jadu PO -wobec opozycji i mlodzieży - tak pokazuja jak sie rzadzi - Nawet przy pomocy prowokacji!
Tu wojtas ciężko się z Tobą nie zgodzić, ale oddajesz hołd nie tym pajacom, a całym pokoleniom, które walczyły o wolną i niepodległą Polskę...
Piękne święto, piękne idee i w ogóle dużo zadumy, ale co z tego zostało? Oddaliśmy hołd naszym przodkom, którzy walczyli właśnie za naszą wolność, bo na swoją niestety już nie mieli co liczyć, a dzisiaj ci sami waleczni ludzie w grobach się przewracają, gdy widzą jak 90% z nas, czyli tych za których oddali swe życie, oddało by wiele, żeby tylko dostać np. niemieckie pochodzenie... Takich słów mi zabrakło podczas tego święta, a może i one padły, tylko nikt ich nie nagłośnił....?
Niemieckie pochodzenie?? Nie to już nie te czasy. Dwadzieścia lat temu to tak RFN te sprawy...
Pod względem emigracji czasy nadal te same, a nawet jeszcze gorsze, bo spokojnie można wyemigrować nawet w najdalsze zakątki świata. Jeśli akurat chodzi o Niemcy, to już wszyscy co mogli załatwić coś na "dziadka papiery", to dawno to zrobili i dlatego tego typu sytuacje już praktycznie się nie zdarzają, ale nadal za niemiecki socjal, dobrobyt i porządek, wielu wiele by jeszcze oddało i z dużą dozą szczęśliwości przyjęło by ichniejsze obywatelstwo... Byle jak najdalej od tej "ukochanej" ojczyzny....
Dzisjaj wyjatkowo nie pisze o polityce Ze zdumieniem spostrzegłem że ostatnim czasem dostałem kilka minusów i nie było by w tym nic dziwnego gdyby to było otwarcie w sposób merytoryczny ?- to mi się nie podoba i daję ci - Ale jest to dawane mi i innym o podobnych poglądach kolegom w sposób ANONIMOWY- uważam to za przejaw tchórzostwa trzeba mieć odwgę by uzasadnić dlaczego daję minusa Jest to pewna forma dyskredytacji piszącego ? DLATEGO DAJE MINUSA WSZYSTKIM ANONIMOWYM KRYTYKOM--- i troche wiecej odwagi - trzeba uzasadniać swoja decyzję - tak jak przy dawaniu plusa !
Strony Poprzednia 1 … 41 42 43 44 45 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo