1,161

Odp: Dyskusje czasowe.

Może go młoda żonka wykończyła.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,162

Nie krzycha......

1,163

Oglądałem dzisiaj TYDZIEŃ w którym się dowiedziałem że od nowego roku będą naliczać podatek dla rolników po nowemu ,czyli średnia cena żyta brana z jedenastu miesięcy .Ciekaw jestem czy będzie to korzystne dla nas czy zaczynają sięgnąć głębiej do naszej kieszeni .Podoba mi się ta ulga w KRUS na maluszki do piątego roku życia .Ogólnie rzecz biorąc rząd chce sobie poprawić notowania wprowadzając tą ulgę .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

1,164

co to za ulga?

1,165

ulga taka że jak masz dziecko do piątego roku życia to przez 3 lata możesz nie płacić tej składki emerytalnej czy jak tam ona sie nazywa, krótko mówiąc 250 zł mniej kwartalnie. Wystarczy iść do KRUS z aktem urodzenia dziecka i wypełnić wniosek

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,166

ale ta ulga jest dopiero planowana rozumiem? czy już istnieje?

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,167

Już istnieje bo z niej żona skorzystała i w KRUSie  wszystko wytłumaczą co i jak .

1,168

Nie z 11 miesięcy a z 11 kwartałów. Chodzi o to, żeby duże szybkie wahania cen skupu żyta nie powodowały naszego niezadowolenia....

1,169

a to już lepiej brzmi... to faktycznie by się podatek w miarę ustabilizował. z drugiej jednak strony to co w wątku o podatku dochodowym było wrzucone, to informacja o tym że podatek gruntowy dla mniejszych gospodarstw wg M.F. ma być na poziomie 185zł/ha przeliczeniowy, a reszta na podatek dochodowy. W ogóle to na 5 minut przed wprowadzeniem podatku dochodowego mają być robione zmiany w gruntowym, które już dawno powinny być wprowadzone? Dla mnie to taka mała kiełbaska przed przed wyborcza dla niezorientowanych...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

1,170

rudemenes napisał/a:

Nie z 11 miesięcy a z 11 kwartałów. Chodzi o to, żeby duże szybkie wahania cen skupu żyta nie powodowały naszego niezadowolenia....

Co do tych kwartałów to bym się z tobą kłócił .Przecież kilka razy to czytałem bo leciało na pasku a wcześniej na pewno nic nie piłem

1,171

co do tej ulgi na maluchy to każdy rolnik może skorzystać czy jakieś wymogi bo mam 4 letniego rozbójnika to by można było skorzystać

http://img.userbars.pl/122/24382.jpg

1,172

marek2011 napisał/a:
rudemenes napisał/a:

Co do tych kwartałów to bym się z tobą kłócił .Przecież kilka razy to czytałem bo leciało na pasku a wcześniej na pewno nic nie piłem

http://www.farmer.pl/finanse/podatki-ra … 47270.html

1,173

Przepraszam bardzo że się pomyliłem .Już nie będę się kłócił o te kwartały

1,174

marek2011 napisał/a:

Przepraszam bardzo że się pomyliłem .Już nie będę się kłócił o te kwartały

Błądzić rzecz ludzka smile

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

1,175

Panowie dostałem spadek w 1/5  4 ha gospodarstwa w tym domu o powierzchni 60 m .Mam zatem pytanie .Czy ja jako właściciel 1/5 mogę odmurować swoją część domu od reszty czy muszę założyć sprawę o podział majątku .po prostu są pewne zgrzyty jak to o podział i chciałbym wiedzieć co wolno a czego nie ,a może udać się ze stówą w kieszeni do jakiegoś prawnika po poradę.

1,176

1/5  proponuje usiać z tymi 4/5  i pogadac kto to bierze w całości i spłaca resztę. Max niech to biorą 2 osoby.
A ze puki co to jest jeden budynek to z tego co wiem musisz zapytać sasiada czy możesz baka pościć...
Mam w rodzinie taką sytuację...
Puki sprawa świeża kupuj wódkę i się dogaduj. I nie mów że snie ma z kim gadać / pić  trzeba próbować załatwić to szybko. Odkładanie w czasie  utrudnia sprawę.
Włeściciel 1/5 umrze / zginie ( nie życzymy nikomu źle ) i nagle trzeba dogadywać się z jego dziećmi.
Wartość tego co masz teraz jest znikoma bo to współwłasność....
Lepiej wsiąść 10 tyś ( choć warte jest 30) i jechać na niezapomniane wakacje do Chile  niż całe życie użerać się z rodzina
Powodzenia
PS Ktoś moze odebrać moją  wypowiedź jako słowa kogoś kto ma *** rodzinkę......
Ale dzis sie ma taką a za rok szwagier kuzyn czy brat sie żeni i baba wszystko wywraca  do góry nogami. Powiedzenie ze z rodzina to najlepiej na zdjęciu nie wzięło się z ni kąt

1,177

Dobrze Krzysiek mówisz polać wódki Ci za to ! Teraz jest wartość znikoma a co będzie jakby niedaj....przeszło na dzieci. Spadkobierców mnóstwo i każdemu się wydaje że majątek odziedziczył, którego wartość co roku spada bo niszczeje. Sprawa przeczasieje i zostanie tylko zgrzyt i zamęt w papierach. Powodzenia !

1,178

masz tylko udział,nic nie jest twoje , dogadaj sie kto co bierze i do notariusza, polubownie bedzie tanio, sądy wezmą morze kasy
ja mam taki udział w wysokości 1/32....... i to jest dramat

1,179

x2x napisał/a:

masz tylko udział,nic nie jest twoje , dogadaj sie kto co bierze i do notariusza, polubownie bedzie tanio, sądy wezmą morze kasy
ja mam taki udział w wysokości 1/32....... i to jest dramat

lol
1/32 to wartość 0,5 piwa czy 0,5 wódki?

Jak sie nie dogadacie to 1/5 pójdzie na sądy..... A jak okaze się że do sądu daleko.... a ktos tam " chory" ...

Znajdźcie klienta niech bierze całość kasą sie dzielcie...
dla dobra rodziny niech to sprzeda jakieś pośrednictwo majątkowe  żeby nie było ze podstawiłeś kogoś i wziołeś swoja dolę.
Wybieracie firmę która sprzeda i czekacie na kasę....

1,180

trzy działki budowlane w Lubinie:) teraz praktycznie nie do ruszenia...