Odp: Dyskusje czasowe.
Krzysiek takie jest życie i pewnie każdy albo duża większość tego doświadczyła... Tak samo jak "spółkowe" maszyny kupowane za komuny...
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 58 59 60 61 62 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Krzysiek takie jest życie i pewnie każdy albo duża większość tego doświadczyła... Tak samo jak "spółkowe" maszyny kupowane za komuny...
Spółkowe maszyny.... Na podwórku stoi orkan nie uzywany z 15 lat. Wiem od kogo ale nie wiem czyj.... Ktoś chce?
też mam taką sytuację tylko że z ciągnikiem ojciec teścia kupił ciągnik z skr-u ale go nie zarejestrował choć faktura była gospodarka na teścia została przepisana ziemia podzielona wtedy około 10 ha no i zgrzyty bo teść został w domu i dostał największą część ziemi i wszystkie maszyny po śmierci dziadka teść chciał zarejestrować ciapka ale u prawnika dowiedział się że reszta rodzeństwa musi się zrzec współwłasności i dał sobie spokój teraz teść nie żyje i już są znikome szanse żeby ciapka zarejestrować więc kuj żelazo póki gorące.
Z drugiej strony po sprawie spadkowej po teściu obeszło się bez waśni i siostra mojej żony oraz teściowa zrzekły się swoich części na rzecz mojej żony bez roszczeń finansowych
Orkanem to kolega drogę sobie odśnieża
Oczywiście w życiu tak bywa że cztery osoby są zgodne na wszystko czyli do spłaty pozostałych osób i do przyjęcia spłaty po zaniżonej stawce .Ale oczywiście ta jedna nie godzi się na nic i mało tego chce wszystko za zupełną darmochę i aby było jeszcze ciekawiej to mówi że się rozgląda za kupcem .Więc wódki się z nim nie da napić bo by mogły mi nerwy puścić ,. .Muszę to rozwiązać po ludzku i nie naginając za bardzo prawa oby się nie sparzyć.
aby było jeszcze ciekawiej to mówi że się rozgląda za kupcem ..
Rozglądać się może, ale właściciele mają prawo pierwokupu i za ile sprzedał komuś tam, spłacasz nowego wspólnika i po kłopocie, bo znam takich co swojemu dyktują takie ceny, że szok, a obcemu za grosze oddają.
Skąd ja to znam...
Czyli chce sprzedać ale nie Wam.
Podstawcie kogoś.....
Niech połazi po narzeka pokręci nosem ....... no i kupi
Chyba na kombajn powiesze jak pojade kosić qq
Nie wiem z czego się tu nabijać... jest to święto narodowe... czy ktoś go celebruje i nie pracuje to jego sprawa, ale akurat wywieszenie flagi w najważniejsze święto państwowe to uważam za obowiązek każdego Polaka - "nie sra się do własnego gniazda...".
... wywiesiłem...
Jak byś my więcej pracowali a mniej świętowali to by nasze państwo nie było tak obsrane długami i nie tylko !
Nie samą pracą żyje człowiek i kto jak kto ale ojciec rodziny powinien o tym wiedzieć. Możesz chapać 25 godz na dobę a i tak brukselka przyzna ci tyle co masonom podczas uczty ze stołu spodnie,oczywiście jak inne szczury pod stołem cie nie obrobią.
dobrze mówi!!z tymi swiętami to juz przesada.patriotą trzeba być codziennie a nie tylko jest nim ten kto powiesi flage.co to jest dla rolnika patrotyzm???
Patriotyzm rolnika to obsianie pól. Jak nie obsiejemy to nie będą mieli czym srać za przeproszeniem. A świeto narodowe to mam jak kończe żniwa i jestem zadowolony z zbiorów z tego że przeżyłem i sprzęt przetrwał. Ktos powie ze to dożynki ale mniejsza o to.
Dziś ocieplałem dom. Flagi nie wywiesiłem. Wytłumaczyłem tylko córce dlaczego nie idzie do przedszkola. Kiedyś jej pokazywałem w moim starym atlasie historycznym jak to było z tą Polską od czasów Mieszka I aż do czasów powojennych. Zapamietała że przez pewien czas Polska była mała a czasem nie było jej wcale. No i powidziałem jej że świętujemy dziś "pojawienie się Polski na mapie" ........
No ale co z tego? No jest na tej mapie fajnie. Ale nie podoba mi się jaka jest i nie chodzi tu o granice.......... W warszawie znów zadyma. Pod referendum podpisało się ponad milion ludzi i co z tego? Sejm rozbudowują za grubą kase bo sie pasibrzuchy nie mieszczą zamiast schudnąć i wyp.... 3/4 .
Proponuje przywrócić monarchie
A jaką my teraz niepodległość mamy ??? Za okupacji nie było takiego zniewolenia jak teraz ! Ojciec urodził się przed wojną w Mińsku Mazowieckim to opowiadał jak dziadek kolczyki krowie co miała na kontyngent iść na jałówkę przekładał a mućkę w łeb i do mięsko do warszawy woził aby ludzi wyżywić mimo że za to kula w głowę się należała ! Pewnie dziadek się teraz w grobie przewraca jak widzi że Polskę grupa sprzedajnych polityków po 90 roku oddała bez jednego wystrzału ! Więc co mamy świętować ? dokonujący się na naszych oczach 4 Rozbiór Polski ? Ja nie mam powodu do świętowania z marnowania naszej ,mojej Ojczyzny .
Obiecałem sobie że się nie odezwę ale nie mogę tego dalej czytać .za okupacji nie było takiego zniewolenia jak teraz ??? o zgrozo szaleju się kolega najadł i plecie ja nie będe pisał oswojich dziadkach bo nie mięsem handlowali a nadstawiali swe życie za Ojczyznę jaka BY ONA NIE BYŁA .WSTYD TE BZDURY CZYTAC ..... TO CHORE .
chore było a teraz chore nie jest ? kiedyś był hitler i stalin a teraz jest polski rząd ? to jest dopiero chore ... wtedy chcieli obcokrajowcy teraz chca sami siebie sprzedać to jest chore
U nas cały rok flaga wisi na okrągło święta
To może taki mały "niepodległościowy" komiksik... Nasi przodkowie z pewnością są niezmiernie dumni z tej "Wolnej, Niepodległej i Zjednoczonej" Polski, za którą walczyli...
kombajn też...... Otwieram produkcje cepów. Chcesz drewniany czy z włókna szklanego?
Strony Poprzednia 1 … 58 59 60 61 62 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo