1,201 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2013-11-21 21:51:11)

Odp: Dyskusje czasowe.

Volkswageny, Audi, BMW, Ople, Mercedesy, Porsche, Fordy, Maybachy, Deutsch'e, Fendt'y itd., itd.... też , o innych produktach nie wspominając. A co Polska może światu zaoferować? A co Polska może chociażby Polakom zaoferować? No niestety, poza małymi wyjąteczkami, nic konkretnego! A kiedyś przecież było inaczej... Np. w motoryzacji byliśmy w czołówce światowej, wystarczyło tylko podtrzymać te trendy.  Niestety, ale czy nam się to podoba czy nie, to przy tych naszych marnych elytach, ich wiernopoddańczym i rabunkowym rządzeniu, to jeszcze wiele wieków minie nim choćby do pięt naszym zachodnim sąsiadom dorośniemy...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

1,202

http://gry.interia.pl/newsy/news-czym-p … Id,1057946

1,203

Polak żeby coś zrozumiał to musi to stracić,jak wszytko sprzedamy to wtedy się przypomni że to mieliśmy.Zakłady padły bo związkowcy czyli solidarność chcieli zrobić z nich spółdzielnie czyli każdy pracownik miał by jakieś udziały ale komuchy byli cwańsi je sprywatyzowali czyli dali sobie co nie padła to dalej została sprzedana zachodnim firmą a one to już sami wiecie.

1,204

Tomek chyba cię porąbało ? komuchy sprywatyzowali Polskie  zakłady ???? *** solidarność i wszystko co się z niej wywodzi albo w co się przekształciła *** nasz rodzimy przemysł !!! Żeby nie komuchy to nie było by co sprzedawać przez ostatnie 20 lat ! http://www.youtube.com/watch?v=z7tONW9j … Z1EFgJ2AMQ  posłuchajcie sobie fajnej bajeczki ,ale jakże realnej !

1,205

Nie będę się z tobą kłócił ,widać żyjemy w innych  światach .Chyba zapomniałeś że spółdzielnie to najlepsze formy zrzeszenia ,Polacy walczyli tak z zaborcami obejrzyj sobie film Najdłuższa wojna nowoczesnej europy.Co do tej bajeczki to jaki to ma sens z solidarnością to dzięki niej możesz wypowiadać się bez problemów nie bojąc się że SB cię odwiedzi i w najlepszym razie każe wypi..dalać z kraju.

1,206

Co wy ciągle tacy antypolscy ????????

1,207 Ostatnio edytowany przez koseś (2013-11-22 20:22:38)

Ha ha .. spółdzielnie są najlepszą formą  zrzeszenia smile jedynie spółdzielnie jakie pamiętam to RSP czyli rolnicze spółdzielnie produkcyjne gdzie członkowie jeden przed drugim sprzedawał paliwo i wszystko co się dało rolnikom na lewo.Jak wpadli kiedyś do jednego gościa spuszczać paliwo to nawet w kany od mleka mu nalali smile Najlepszą formą jest własność ! i tylko właściciel dba o firmę i jej majątek . ps dzięki za minusa

1,208

dokładnie kupa to jest dupa.w Polsce doswiadczonej spółdzielniami typu rsp i innymi kołchozami rozwiązania typu francuskiego sa niewykonalne.

1,209

Niedaleko mnie jest RKS Bądecz, jako jedni z nielicznych bardzo dobrze funkcjonują. Mają 2500 ha i ponad 2000 sztuk bydła. Wyniki w produkcji mleka mają jedne z lepszych

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,210

Przecież własność i spółdzielczość można łączyć np; ja i kilku kumpli kupujemy razem nawozy ,opryski kontraktujemy razem podobne rośliny,odstawiamy razem jak potrzeba większe ilości.Jak któremuś coś się stanie to się pomaga po prostu mamy taką mała spółdzielnie każdy osobno ale razem.Najważniejsza w tym jest współpraca jak ktoś coś znalazł okazyjnie np;lepsza cena to informuje resztę coś tak jak na forum.Każdy dobry jest w czymś inny i pomaga reszcie co mniej się znają tak jak forum.

1,211

to masz chłopie szczeście jak masz takich ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

1,212

Koseś, a takie pojęcie jak grupa producencka znasz bo co to tak naprawdę jest jeśli nie spółdzielnia inaczej nazwana i uważasz to rozwiązanie za złe. Pracujesz na swoim współdziałając z innymi.

1,213

Pracujcie z sąsiadami ,znajomymi i z całkiem obcymi i niech wam się wiedzie dobrze ! Ja mam 100% wolność wyboru co gdzie komu i za ile sprzedam lub kupię . Grupa producencka to następny sztuczny twór który musi utrzymywać biuro,prezesa i księgową a w zamian nie masz pewności czy uzyskujesz ceny nawet zbliżonych do rynkowych . I nie piszcie że grupa dostanie lepszą kasę za świnie w np.animexsie bo oni i wiele zakładów mięsnych nie negocjują cen ,a nawet jak podniosą cenę to *** na mięsności ,ot tyle w temacie spółek wink

1,214

To co napisał tomek 1974 to jest najwłaściwsze rozumowanie spółdzielni. Na tych zasadach organizowali spółdzielnie polscy imigranci w Stanach Zjednoczonych i wyniki mieli lepsze od indywidualnych farmerów, którzy później się wzorowali na Polakach. U nas mieliśmy antywzór spółdzielni jakimi były RSP, które często były tworzone na siłę. Szczegółów nie wiem, bo w mojej okolicy ich nie było, ani PGRów. Podobno kto miał do czego dostęp to sprzedawał na lewo. W spółdzielni musi być zaufanie wzajemne i nie może tak być że wszyscy się wzajemnie okradają. Prawdziwym przykładem spółdzielni w mojej okolicy jest Spółdzielnia Mleczarska Ryki, ale nie będę o niej pisał.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

1,215

Koseś podzielam w 100% twoje zdanie , nie ma swojego to ch.. z tego.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,216

No nie pracuje z nikim tylko sam dla siebie a to że jestem zrzeszony to dzięki temu mogę znacznie więcej chociażby mam kredyt nieoprocentowany a i tak mam cenę lepszą niż dostawcy niezrzeszeni pomoc przy uzyskiwaniu certyfikatów na mleko i wiele innych...
Nie wiem jak to działa gdzie indziej ale ja jestem zadowolony i tyle!

1,217

U nas tak samo jak nie mam kasy teraz to kolega kupi nawóz czy oprysk , jak ocieplałem chate to żeby robota nie stała to pożyczyłem trochą kaski(2 tyś) puki nie wpłynęły pieniądze za kuku.

1,218

A ja dziś byłem w składzie węgla jak sama nazwa wskazuje po węgiel .Oczywiście zakupiłem idę do kasy a pani mi się pyta imię nazwisko adres ,a ja jej na to po co to pani a ona mi tłumaczy .Każdy uczciwiec który handluje węglem musi mieć wprowadzone dane kupującego to ponoć dla naszego dobra .Nie wiem o co tu chodzi, ale zapewne o jakieś pieniądze .Czy u was też tak jest ?

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

1,219

.......Tak w czterech egzemplarzach

1,220

chodzi o akcyze. jak tego nie podpiszesz to pani będzie zobowiązana ci akcyzę doliczyć. A to jest oświadczenie o tym że jesteś osoba fizyczną  i w myśl ustawy jesteś zwolniony z zapłaty akcyzy.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....