161

Odp: Dyskusje czasowe.

Worki wywiało, włókninę z buraków zdjęło poza tym spokój.

162

nie spałem do 4 rano
zerwało mi rynnę
na niosło śmieci od sąsiadów
Martwiłem się o wiatę ( 8m x 8m x 5m ) mojej konstrukcji postawiona latem dała radę przeszła test
chałupa stoi dach też na miejscu ale i tak do  zdjęcia
sąsiadowi zerwało opierzenie z szczytowej ściany
Jak będę miał chwilę to sobie zrobię miernik prędkości wiatru silnik 12v łopatki z plastykowych kulek  no i miernik napięcia do samochodu zeskalować z licznikiem i jest

163 Ostatnio edytowany przez Sebastian (2011-11-28 19:07:23)

Mi jedną  wiśnie  złamało , trochę gałęzi na łamało po drodze , starą drabkę   z dachu zwaliło , liści nawiało  do ogródka parę taczek było . W nocy  też nie spałem myślałem że mi  ten wiatr moją chatkę przeniesie do sąsiada tak huczało !

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

164

u mnie jedyne co zrobiło to gorczycę taką do pasa położyło

165

Na drogę pow. wyrwało drzewo z granicy mojej łąki jeden tel do zarządu i dogadałem że mogę sprzątnąć w zamian że nie będę miał roszczeń co do zniszczonego ogrodzenia (zwykłe dwa druty) ,a po godzinie pełna wywrotka opału stała już na podwórku i to już drugie drzewo tam tak pozyskane a na pytanie czy bym dostał zezwolenie na wycinkę pozostałych to odpowiedzieli mi że nie ma szans bo zieloni się na takie coś nie zgadzają i mam czekać na następną wichurę .

166

Mojemu znajomemu też przeszkadzała topola przy drodze. Chciał złożyć pryzmę z buraków. Zadzwonił tu i tam dowiedział się, że skoro jest w pasie drogowym nie może jej wyciąć, ale złapał długą liną złamał ją w połowie. Ze względu że jest strażakiem zrobił zbiórkę i powiedział że trzeba uprzątnąć. Przyjechał wóz strażacki ubrali się w mundury bojowe kamizelki odbłaskowe,i uprzątneli.Oczywiście każdy wiedział, że sama by się ona nie złamała, ale żaden urzędnik tego nie widział.

167

draqon22 napisał/a:

A przeciwko  czemu  chcesz  protestować  Wojtas?

dragon  jeżeli   wziąc się za protesty  to trza by było o to by   rząd zaczną od siebie oszczędzanie  a nie od wszystkich   prucz siebie ...  by wywalic połowę urzędasów ... by  w końcu zrobic coś z tą drożyzną paliwa ...  to przechodzi ludzie pojecie ... 

ale skoro wszystkim to nie przeszkadza więc chyba jest nadal tanio ..........

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

168

Dokładnie Wojtas chyba wszystkim pasuje  bo ci co protestowali za komuny teraz są przy korycie i ani myślą protestować a porządni ludzie zaciskają zęby i mają nadzieję że już gorzej nie będzie ale to chyba złudne nadzieje !

169

U mnie wiatr wywrócił dużą topole z korzeniami a u sąsiada na łace przewróciła sie ambona myśliwym.

170

koseś zgadzam się  z tobą ...  ale nie ma  w polsce żadnego odwaznego  i musiał by byc blisko koryta by  zrobic zamęt jak świętej pamięci  Lepper ...   wtedy by się coś ruszyło ..  myślałem ze palikot  bedzie robił coś podobnie ale jednak złudne nadzieje coś cicho o tym osobniku ....  pewnie dostał coś  do kieszeni i morda w kubeł ...  przykro ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

171

wojtas napisał/a:

dragon  jeżeli   wziąc się za protesty  to trza by było o to by   rząd zaczną od siebie oszczędzanie  a nie od wszystkich   prucz siebie ...  by wywalic połowę urzędasów ... by  w końcu zrobic coś z tą drożyzną paliwa ...  to przechodzi ludzie pojecie ... 

ale skoro wszystkim to nie przeszkadza więc chyba jest nadal tanio ..........

No  dobra  Wojtek  ,  ale  też  nie  może  być tak żeby  sami  rolnicy  wzięli  na  barki  ciężar  protestu,  bo  jak  mówisz  o    całej  administracji  i urzędach  no  to  przecież  nie  tylko  rolnicy  mają  z  tym  problem  ale  cała  Polska i  protest  trzeba  by  zorganizować  ogólnie  .  Administracji  sporo  ,  dużo  ,  dużo  za  dużo , a  urzędnik  to  pan    nad  pany .  Urząd  potrafi  wszystko  ,  od " pozytywnego  rozpatrzenia  wniosku"  do  wpędzenia  do  grobu danego  delikwenta .  Polska  to  cały  czas  dziki  kraj   błogosławiony  przez  największego  obecnie fałszywca  jakim  jest  B XVI

172

dragon  zgadzam się ... ale praktycznie teraz to jest taka "bomba zegarowa "   z kim bym nie gadał to każdy narzeka i się pyta ile jeszcze .. .  ludzie z transportu  (TIR)   już się głowią .. wożą buraki prawie po kosztach  ...  ciesza się ze nie ma zimy  ani deszczu bo by wozili za cene paliwa  z reszta na flaszkę ...   

Praktycznie każdy  z przedstawicieli  własnej branży czeka na taki zapalnik ....  na kogoś takiego co ruszy ten cały  gnojownik  w tej polsce i  spróbuje wyciągnąc cały smród na wierzch ....

173

Myślę  że  najbliższe  dwa/trzy  miesiące  pokażą  wszystko ,  i  nikogo  nie  trzeba  będzie  zachęcać  do  tego   żeby  wyszedł  na  ulice.  Sami  wyjdą

PS,  Dwa  tygodnie  temu  byłem  w  Twoich  okolicach . Trzebnica ,Wrocław , Oława .

174

do wrocławia mam 55 km  ale zapraszam smile

175

A ja uważam że z tych protesów nic nie będzie .Pan Serafin prezes kółek i organizacji rolniczych po wystąpieniu premiera powiedział że jest wszystko na dobrej drodze ijest dobrej myśli.Nie ma osoby która by tych ludzi wszystkich skrzykneła rolników ,pracowników przemysłu i grupę tych najbiedniejszych Pan Śniadek który sam siebie się boji On tylko za pielęgniarkami ,nauczycielami ,no i stoczniowcami ,górnikami .Aby składeczki wpływały a jak upada zakład to związkowiec odchodzi ostatni na inną ciepłą posadkę .Każdy wydaje mi się dba o siebie ludzie są coraz bardziej agresywni ibojowi.W końcu może to kiedyś pęknie tak jak w Grecji .

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

176

O tak  mój  tato jest bardzo  narwany zaraz by się bił  ale  ziemia go trzyma  bo zaraz  by komuś wtłukł w  czasie złości smile

177

Sępy zwiedziały się już że rolnicy dostaną dopłaty.To nawozy w górę środki ochrony roślin także itp.robią co chcą a  my na to możemy tylko pogadać i ponarzekać póki dobrze się nie zorganizujemy w związkach zawodowych rolników tak jak na zachodzie to będziemy zawsze z rządzącymi przegrywać.

Nieliczny z rozsądnych postów na temat sytuacji w Polsce.

179

Tak tak trafny post, nastawienie rolników też musi się zmienić bo niestety każdy jak by mógł coś od kogoś taniej kupić to od razu. To rolnicy powinni ustalać cenę płodów rolnych a nie tak, że jeden sprzeda taniej bo ma dużo a inny po tyłku tylko dostanie. I trzeba skończyć z pośrednikami oni zarabiają w parę dni tyle co my za całą uprawę, grupy producenckie to jest przyszłość ale tylko dla większych gospodarzy. Mniejszych czeka przekwalifikowanie albo wielkie inwestycje.

180

Dobra robimy  grupy producenckie !!  Tylko z  kim  he  ? Każdy chce sam  się nachapać  a potem  się pyszni  jaki  to on  wspaniały że sam sobie daję radę . Ja czuję że  to wszystko tak się pięknie nie skończy i czeka nas  wielka "  bida" bo wszystko "dupnie " .