Odp: Dyskusje czasowe.
Worki wywiało, włókninę z buraków zdjęło poza tym spokój.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Worki wywiało, włókninę z buraków zdjęło poza tym spokój.
nie spałem do 4 rano
zerwało mi rynnę
na niosło śmieci od sąsiadów
Martwiłem się o wiatę ( 8m x 8m x 5m ) mojej konstrukcji postawiona latem dała radę przeszła test
chałupa stoi dach też na miejscu ale i tak do zdjęcia
sąsiadowi zerwało opierzenie z szczytowej ściany
Jak będę miał chwilę to sobie zrobię miernik prędkości wiatru silnik 12v łopatki z plastykowych kulek no i miernik napięcia do samochodu zeskalować z licznikiem i jest
Mi jedną wiśnie złamało , trochę gałęzi na łamało po drodze , starą drabkę z dachu zwaliło , liści nawiało do ogródka parę taczek było . W nocy też nie spałem myślałem że mi ten wiatr moją chatkę przeniesie do sąsiada tak huczało !
u mnie jedyne co zrobiło to gorczycę taką do pasa położyło
Na drogę pow. wyrwało drzewo z granicy mojej łąki jeden tel do zarządu i dogadałem że mogę sprzątnąć w zamian że nie będę miał roszczeń co do zniszczonego ogrodzenia (zwykłe dwa druty) ,a po godzinie pełna wywrotka opału stała już na podwórku i to już drugie drzewo tam tak pozyskane a na pytanie czy bym dostał zezwolenie na wycinkę pozostałych to odpowiedzieli mi że nie ma szans bo zieloni się na takie coś nie zgadzają i mam czekać na następną wichurę .
Mojemu znajomemu też przeszkadzała topola przy drodze. Chciał złożyć pryzmę z buraków. Zadzwonił tu i tam dowiedział się, że skoro jest w pasie drogowym nie może jej wyciąć, ale złapał długą liną złamał ją w połowie. Ze względu że jest strażakiem zrobił zbiórkę i powiedział że trzeba uprzątnąć. Przyjechał wóz strażacki ubrali się w mundury bojowe kamizelki odbłaskowe,i uprzątneli.Oczywiście każdy wiedział, że sama by się ona nie złamała, ale żaden urzędnik tego nie widział.
A przeciwko czemu chcesz protestować Wojtas?
dragon jeżeli wziąc się za protesty to trza by było o to by rząd zaczną od siebie oszczędzanie a nie od wszystkich prucz siebie ... by wywalic połowę urzędasów ... by w końcu zrobic coś z tą drożyzną paliwa ... to przechodzi ludzie pojecie ...
ale skoro wszystkim to nie przeszkadza więc chyba jest nadal tanio ..........
Dokładnie Wojtas chyba wszystkim pasuje bo ci co protestowali za komuny teraz są przy korycie i ani myślą protestować a porządni ludzie zaciskają zęby i mają nadzieję że już gorzej nie będzie ale to chyba złudne nadzieje !
U mnie wiatr wywrócił dużą topole z korzeniami a u sąsiada na łace przewróciła sie ambona myśliwym.
koseś zgadzam się z tobą ... ale nie ma w polsce żadnego odwaznego i musiał by byc blisko koryta by zrobic zamęt jak świętej pamięci Lepper ... wtedy by się coś ruszyło .. myślałem ze palikot bedzie robił coś podobnie ale jednak złudne nadzieje coś cicho o tym osobniku .... pewnie dostał coś do kieszeni i morda w kubeł ... przykro ...
dragon jeżeli wziąc się za protesty to trza by było o to by rząd zaczną od siebie oszczędzanie a nie od wszystkich prucz siebie ... by wywalic połowę urzędasów ... by w końcu zrobic coś z tą drożyzną paliwa ... to przechodzi ludzie pojecie ...
ale skoro wszystkim to nie przeszkadza więc chyba jest nadal tanio ..........
No dobra Wojtek , ale też nie może być tak żeby sami rolnicy wzięli na barki ciężar protestu, bo jak mówisz o całej administracji i urzędach no to przecież nie tylko rolnicy mają z tym problem ale cała Polska i protest trzeba by zorganizować ogólnie . Administracji sporo , dużo , dużo za dużo , a urzędnik to pan nad pany . Urząd potrafi wszystko , od " pozytywnego rozpatrzenia wniosku" do wpędzenia do grobu danego delikwenta . Polska to cały czas dziki kraj błogosławiony przez największego obecnie fałszywca jakim jest B XVI
dragon zgadzam się ... ale praktycznie teraz to jest taka "bomba zegarowa " z kim bym nie gadał to każdy narzeka i się pyta ile jeszcze .. . ludzie z transportu (TIR) już się głowią .. wożą buraki prawie po kosztach ... ciesza się ze nie ma zimy ani deszczu bo by wozili za cene paliwa z reszta na flaszkę ...
Praktycznie każdy z przedstawicieli własnej branży czeka na taki zapalnik .... na kogoś takiego co ruszy ten cały gnojownik w tej polsce i spróbuje wyciągnąc cały smród na wierzch ....
Myślę że najbliższe dwa/trzy miesiące pokażą wszystko , i nikogo nie trzeba będzie zachęcać do tego żeby wyszedł na ulice. Sami wyjdą
PS, Dwa tygodnie temu byłem w Twoich okolicach . Trzebnica ,Wrocław , Oława .
do wrocławia mam 55 km ale zapraszam
A ja uważam że z tych protesów nic nie będzie .Pan Serafin prezes kółek i organizacji rolniczych po wystąpieniu premiera powiedział że jest wszystko na dobrej drodze ijest dobrej myśli.Nie ma osoby która by tych ludzi wszystkich skrzykneła rolników ,pracowników przemysłu i grupę tych najbiedniejszych Pan Śniadek który sam siebie się boji On tylko za pielęgniarkami ,nauczycielami ,no i stoczniowcami ,górnikami .Aby składeczki wpływały a jak upada zakład to związkowiec odchodzi ostatni na inną ciepłą posadkę .Każdy wydaje mi się dba o siebie ludzie są coraz bardziej agresywni ibojowi.W końcu może to kiedyś pęknie tak jak w Grecji .
O tak mój tato jest bardzo narwany zaraz by się bił ale ziemia go trzyma bo zaraz by komuś wtłukł w czasie złości
Sępy zwiedziały się już że rolnicy dostaną dopłaty.To nawozy w górę środki ochrony roślin także itp.robią co chcą a my na to możemy tylko pogadać i ponarzekać póki dobrze się nie zorganizujemy w związkach zawodowych rolników tak jak na zachodzie to będziemy zawsze z rządzącymi przegrywać.
Nieliczny z rozsądnych postów na temat sytuacji w Polsce.
Tak tak trafny post, nastawienie rolników też musi się zmienić bo niestety każdy jak by mógł coś od kogoś taniej kupić to od razu. To rolnicy powinni ustalać cenę płodów rolnych a nie tak, że jeden sprzeda taniej bo ma dużo a inny po tyłku tylko dostanie. I trzeba skończyć z pośrednikami oni zarabiają w parę dni tyle co my za całą uprawę, grupy producenckie to jest przyszłość ale tylko dla większych gospodarzy. Mniejszych czeka przekwalifikowanie albo wielkie inwestycje.
Dobra robimy grupy producenckie !! Tylko z kim he ? Każdy chce sam się nachapać a potem się pyszni jaki to on wspaniały że sam sobie daję radę . Ja czuję że to wszystko tak się pięknie nie skończy i czeka nas wielka " bida" bo wszystko "dupnie " .
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo