Odp: olej opałowy a olej napędowy ....
czas szybko leci nawet nie spostrzeżemy się jak będą już wakacje a cena ON na pewno podskoczy powyżej 6 zł . dzisiaj płaciłem po 5zł 44 gr w lotosie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » olej opałowy a olej napędowy ....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czas szybko leci nawet nie spostrzeżemy się jak będą już wakacje a cena ON na pewno podskoczy powyżej 6 zł . dzisiaj płaciłem po 5zł 44 gr w lotosie
Po 8zł to dopiero by się narobiło.A co do bio to chyba nie ma takiej siły motor .OO cena hurtowa powyżej jednej tony 3.85zł [firma ma piec c.o na oo].Mojm zdaniem żeby było tańsze o 50% od ON to tak a tak to się nie opłaca tym brudzić.
a to dziwne bo ja przed chwilą policzyłem. zużywam ok 2000l ON po odliczeniu zwrotu cena za litr wynosi 4,58 co daje 9160zł za OO zapłacę 6 tys zostaje mi ponad 3 tys. jeśli wg ciebie to gra nie warta "pobrudzenia się" to gratuluję dochodów
Nie do końca tak jest gdyż jeśli jesteś na vat to 5,44- 23% vatu=4,43netto - akcyza0,85=3,58 i gdzie tu opłacalność ?
Tak Koseś ale nie każdy jest na vat i tu jest problem ?????
Ja się zastanawiam czy nie kupić prasy do tłoczenia oleju z rzepaku i jeździć na czystym oleju rzepakowym. wiem ze trzeba trochę przerobić układ zasilania ale oszczędność jest duża
Pajej ile kilosów masz na Ukrainę?
Lejcie na zbiornik litr Mixolu, miesza się lepiej od "frytkolu" nie uszkadza uszczelnień gumowych a do tego czyści wtryski.
koło 70 km
jak kto oglądał dzisiejszy TYDZIEŃ to zapewne słyszał że od 2014 roku będzie podatek dochodowy w rolnictwie i dla małych i dla dużych oczywiście będzie można odliczać VAT od samochodu,remontu domu i amortyzację oraz ma nie być podatku rolnego zapewne nie wszystkich to ucieszy bo się jeszcze taki nie urodził co by wszystkim dogodził
Pajej to nie stękaj na drogie paliwo, bo pojechał ode mnie Passat b3 w wasze strony tylko po to by wozić naftę. Kocioł w nim ma ponad 100 l. Kup sobie takiego i uprawiaj turystykę i nie narzekaj na drogie paliwo. Jak to mawia mój kolega: Masz łeb i H.j to kombinuj. Ja niemal całą jesień obleciałem po 3 zł/ litr. W domu tego nie wysiedzisz, a teraz coraz rzadziej się trafia żeby ktoś klienta szukał.
A na czerwonym to już nie jeździłem kilka lat. W zimie pożyczyłem od kumpla 20 litrów i tyle mój knur widział czerwonego. A jak zobaczyłem na przykład w ten piątek ile u kolgi z forum lata przed domem ciężarówek to nawet nie udzielałbym się w tym wątku tylko kasa, korbka, bus i naprzód. W tydzień miałbym tyle nafty, że jeszcze z zyskiem bym sprzedawał.
paliwo czerwone w germani po 0.85 euro bez ograniczeń dowiozą do domu jakość tej oranżady super .sprawdzone od lat i to na bardziej wymagających silnikach .pozdrawiam.
Marku a możesz zdradzić hasło jakim się posługujesz przez CB poszukując "oszczędności"? Nie daleko mnie na BP jest potężny parking przy A-4 wiele razy próbowałem ale jedyne co udało mi się kupić to 100 kg cukru po 1,8 prosto z Tira "Królewski cukier"
Co do oleju roślinnego to masz z tony raptem 340 litrów jak masz rzepak po 1900 to wyjdzie więcej niż za ON, nie wspominając o opale.
Marku a możesz zdradzić hasło jakim się posługujesz przez CB poszukując "oszczędności"? Nie daleko mnie na BP jest potężny parking przy A-4 wiele razy próbowałem ale jedyne co udało mi się kupić to 100 kg cukru po 1,8 prosto z Tira "Królewski cukier"
No to jak na początek piękny strzał - jeśli już budzisz zaufanie, masz czas, i do tego mieszkasz blisko trasy to rzucasz od czasu do czasu zapytanie o oszczędności. Np "mobile, mobilki, koledzy etc, etc oszczędności kupię" i czekasz na odzew, jak nie to po jakimś czasie ponawiasz i tak do skutku. Jak mawiają: próba nie granat - h..a nie urwie.
tylko uważaj żeby cie nie złapali za paserstwo bo u mnie na a2 tak policja ponoć zrobiła na wabia i kilku sie spażyło najlepiej od kolegów na nie naszych numerach
Ja tylko czekam kiedy wreszcie wybudują u mnie tą S8 to i paliwo będzie pod samym nosem.
próbowałem sposobu to odzew był "zapomnij" ale co tam można się bawic i pytac
koło 70 km
Sprawdziłem przed chwilą cenę paliwa na Ukrainie i wychodzi 2,35 hrywny co w przeliczeniu po średnim kursie NBP daje nam 0,78 PLN jeśli tak jest to w polskim CPN paliwa bym nie kupił a auta bym miał tylko w dieslu a jeśli nie to benzynę też bym tankował u sąsiadów 1,17 PLN za 98 .
A oto linki
http://biskaje.w.interia.pl/paliwa.htm http://waluty.com.pl/calcs/walutowy.php
jutro jeszcze zapytam o ceny paliw Ukraińcow którzy pracują w naszej firmie
Jakie auto osobowe ma największy zbiornik?
Można tankować w kanisrty?
Są jakieś ograniczenia przewozu?
potrzebna jest wiza?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » olej opałowy a olej napędowy ....
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo