41

Odp: olej opałowy a olej napędowy ....

czas szybko leci   nawet nie spostrzeżemy się jak będą już wakacje a cena ON na pewno podskoczy  powyżej  6 zł .  dzisiaj płaciłem po 5zł 44 gr w lotosie

Sprzedam U-4514

42

Po 8zł to dopiero by się narobiło.A co do bio to chyba nie ma takiej siły motor .OO cena hurtowa powyżej jednej tony 3.85zł [firma ma piec c.o na oo].Mojm zdaniem żeby było tańsze o 50% od ON to tak a tak to się nie opłaca tym brudzić.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

43

a to dziwne bo ja przed chwilą policzyłem. zużywam ok 2000l ON po odliczeniu zwrotu cena za litr wynosi 4,58 co daje 9160zł za OO zapłacę 6 tys zostaje mi ponad 3 tys. jeśli wg ciebie to gra nie warta "pobrudzenia się"  to gratuluję dochodów

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

44

Nie do końca tak jest gdyż jeśli jesteś na vat to 5,44- 23% vatu=4,43netto - akcyza0,85=3,58 i gdzie tu opłacalność ?

45

Tak Koseś ale nie każdy jest na vat i tu jest problem ?????

46

Ja się zastanawiam czy nie kupić prasy do tłoczenia oleju z rzepaku i jeździć na czystym oleju rzepakowym. wiem ze trzeba trochę przerobić układ zasilania ale oszczędność jest duża

Rolnik z powołania:-)

47

Pajej ile kilosów masz na Ukrainę?

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

48

Lejcie na zbiornik litr Mixolu, miesza się lepiej od "frytkolu" nie uszkadza uszczelnień gumowych a do tego czyści wtryski.

49

koło 70 km

Rolnik z powołania:-)

50

jak kto oglądał dzisiejszy TYDZIEŃ to zapewne słyszał że od 2014 roku będzie podatek dochodowy w rolnictwie i dla małych i dla dużych oczywiście będzie można odliczać VAT od samochodu,remontu domu i amortyzację oraz ma nie być podatku rolnego zapewne nie wszystkich to ucieszy bo się jeszcze taki nie urodził co by wszystkim dogodził

51

Pajej to nie stękaj na drogie paliwo, bo pojechał ode mnie Passat b3 w wasze strony tylko po to by wozić naftę. Kocioł w nim ma ponad 100 l. Kup sobie takiego i uprawiaj turystykę i nie narzekaj na drogie paliwo. Jak to mawia mój kolega: Masz łeb i H.j to kombinuj. Ja niemal całą jesień obleciałem po 3 zł/ litr. W domu tego nie wysiedzisz, a teraz coraz rzadziej się trafia żeby ktoś klienta szukał.
A na czerwonym to już nie jeździłem kilka lat. W zimie pożyczyłem od kumpla 20 litrów i tyle mój knur widział czerwonego. A jak zobaczyłem na przykład w ten piątek ile u kolgi z forum lata przed domem ciężarówek to nawet nie udzielałbym się w tym wątku tylko kasa, korbka, bus i naprzód. W tydzień miałbym tyle nafty, że jeszcze z zyskiem bym sprzedawał.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej

52

paliwo czerwone w germani po 0.85 euro bez ograniczeń dowiozą do domu jakość tej oranżady super .sprawdzone od lat i to na bardziej wymagających silnikach .pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

53

Marku a możesz zdradzić hasło jakim się posługujesz przez CB poszukując "oszczędności"?  Nie daleko mnie na BP jest potężny parking przy A-4 wiele razy próbowałem ale jedyne co udało mi się kupić to 100 kg cukru po 1,8 prosto z Tira "Królewski  cukier"

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

54

Co do oleju roślinnego to masz z tony raptem 340 litrów jak masz rzepak po 1900 to wyjdzie więcej niż za ON, nie wspominając o opale.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

55

Piotrfire napisał/a:

Marku a możesz zdradzić hasło jakim się posługujesz przez CB poszukując "oszczędności"?  Nie daleko mnie na BP jest potężny parking przy A-4 wiele razy próbowałem ale jedyne co udało mi się kupić to 100 kg cukru po 1,8 prosto z Tira "Królewski  cukier"

No to jak na początek piękny strzał - jeśli już budzisz zaufanie, masz czas, i do tego mieszkasz blisko trasy to rzucasz od czasu do czasu zapytanie o oszczędności. Np "mobile, mobilki, koledzy etc, etc oszczędności kupię" i czekasz na odzew, jak nie to po jakimś czasie ponawiasz i tak do skutku. Jak mawiają: próba nie granat - h..a nie urwie.

56

tylko uważaj żeby cie nie złapali za paserstwo bo u mnie na a2 tak policja ponoć zrobiła na wabia i kilku sie spażyło najlepiej od kolegów na nie naszych numerach

57

Ja tylko czekam kiedy wreszcie wybudują u mnie tą S8 to i paliwo będzie pod samym nosem.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

58

próbowałem sposobu   to odzew był "zapomnij" big_smile   ale co tam   można się bawic i pytac big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

59 Ostatnio edytowany przez marcin80 (2011-11-06 23:55:11)

Pajej napisał/a:

koło 70 km

Sprawdziłem przed chwilą cenę paliwa na Ukrainie i wychodzi 2,35 hrywny co w przeliczeniu po średnim kursie NBP daje nam 0,78 PLN jeśli tak jest to w polskim CPN paliwa bym nie kupił a auta bym miał tylko w dieslu a jeśli nie to benzynę też bym tankował u sąsiadów 1,17 PLN za 98 .
A oto linki
http://biskaje.w.interia.pl/paliwa.htm http://waluty.com.pl/calcs/walutowy.php
jutro jeszcze zapytam o ceny paliw Ukraińcow którzy pracują w naszej firmie

http://img.userbars.pl/122/24382.jpg

60 Ostatnio edytowany przez Fenol (2011-11-07 10:26:37)

Jakie auto osobowe ma największy zbiornik? smile
Można tankować w kanisrty?
Są jakieś ograniczenia przewozu?
potrzebna jest wiza?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]