1 Ostatnio edytowany przez Fenol (2012-01-04 21:02:14)

Temat: Ubezpieczenie gospodarstwa

Gdzie ubezpieczacie i za ile?
Obecnie w PZU, za stodoła, obora, wiata, chlew, garaże, dom plus 18 ha wychodzi 780zł, jeszcze dojdzie to tego osobne ubezp na 23 ha to będę wiedział osobno za parę dni. Gdzie się ubezpieczacie i za ile?
jeżeli powielam to wybaczcie, człowiek już jest stary

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

2

Odp: Ubezpieczenie gospodarstwa

Ja w PZU

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

3

Wujek ale jak z kosztami, chciałbym jakoś porównać.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

4

Ja od 2 lat ubezpieczam się w Concordii , dom 340m , stodola plus 2 garaże i 24 ha ziemi razem 320zł  (stawka OC za ha 2zł)

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

5

Ja w HDI
Dom 400m, stodoła, obora, szopa(wszystko poniemieckie i ogromne) do tego 1 kombajn, 1 pracownik, jedna maszyna wolnobieżna niepodlegająca rejestracji, OC rolnika15ha, mienie ruchome w gospodarstwie rolnym - łącznie 215 zł

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

6

Dziś opłacalem rodzicom niby mają wszystko całe gospodarstwo plus budynki wychodzi tysiąc złotych firma unika