21

Odp: Akumulatory

heavy duty  puszczała centra

22

my mamy sznajdery w emtim po 5 latach padły a w samochodzie pieprznęła  jedna cela mad

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

23

Dzisiaj odpaliłem skorupę, ale słabo kręciła a akumulatory pokazały że są naładowane...coś nie tak z alternatorem, silnik pracował a kontrolka ładowania świeciła dopiero jak przy gazowałem to zgasła...Olej też gęsty jak smoła...

24

W sklepach coraz częściej pojawiają się różnego rodzaju urządzenia rozruchowe .Gdy akumulator słaby lub niedoładowany.Sprzedawcy i produceńci zapewniają że są bezpieczne i skuteczne Ale wpraktyce zdania są podzielone .Jedni mówią że siada instalacja i wysiada elektronika inni są odmiennego zdania.Czy ktoś próbował takich urządzeń

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

25

kupiłem prostownik rozruchowy 300A na kopnięciu. Paliłem na nim golfa3, peugota 106, vectre, scorpio, forszaja 323a i poczciwą c360 (regularnie dość często). Puki co wszystko w tych pojazdach działa jak działało i ma się dobrze...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

26

ja swoją xancioche paliłem w mrozy na rozruchu Class Booster`em czy coś takiego.... nic jej nie jest

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

27

A czy ktoś z was sprawdzał poziom  elektrolitu jest takie urządzenie  nazywa się pipeta  szybko  pomaga określć   stan akumulatora i co robić  dalej

28

Nie pipeta, tylko areometr...

29

Zwał  jak  zwał  ale to jest to

30

ja sprawdzalem moja pipete wtaki oto sposob:
zakupilem elektrolit cena 2,50 za litr na nim jest napisane gestosc 1.26-1.27
pobralem probke i na pipecie pokazalo roznice jednej kreski.
a na moich naladowanych aku.  pipeta pokazuje po tygodzniu stania owych baterii poziom okolo 1,20-1,15.

31

nie zwał jak zwał, bo pipeta możesz jedynie zakrapiać i odmierzać ciecz, a areometr do sprawdzania gęstości płynów....
bardzo pomocny przyrządzik, ale niestety nie ułatwia rozruchu, daje jedynie obraz stanu naładowania akumulatora.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

32

zapomnialem dodac ze wiele razy slyszalem od ludzi ze jest to zbyt rozbieżne badanie aby brac to na powaznie .
ale jak to jest to nie wiem dopiero teraz mam faze na aku.

33

rozruchowy    z bestera mam dobre 8 lat i  nie ma takiej opcji by to popsuło elektryke w czym kolwiek

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

34

mam taką zabawkę, bardzo dużo daje. Oczywiście i tak trzeba mieć baterie. W grene takie są w sklepie internetowym ale an alegro będą o stówkę dwie tańsze. mam tą wersję 400. od kumpla mam teraz 680 i to już jest moc. mimo uszkodzonego rozrusznika pali jak szalona. (385)

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

35

ja tej zimy zakupiłem Telvin dynamic 620, sprzęt nie tani bo ponad 1100zł ale wart każdej złotówki, jednakże do ciągników z przekombinowanymi układami elektrycznymi i komputerami to bym odradzał.

Trzy podstawowe klucze na warsztacie: młotek, majsel, bosh i spawarka.
Sory, cztery))

36

panowie ja mam taki problem z moimi akumulatorami co miesiac musze dolewac wody do nich naleje stan tyle ile trzeba a po miesiacu ledwo ze plytki przykrywa raz zapomnialem przeciaglem troche duzej i cele puste czym to jest spowodowane

Fortschritt zt 423 a razy 2

37

Kolego a napięcie w ładowaniu jakie masz? Może jest za wysokie i przez to szybko paruje woda?

38

Regulator napięcia do wymiany.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

39

jak robilem instalacje bo mam przerobiona na 24 to ladowanie bylo ok sprawdzal mi to elektryk a regulatora nie mam bo mam alternator tez na 24 i elektryk mowil ze jest wszystko ok czy sie mylil

Fortschritt zt 423 a razy 2

40

a może masz pekniety i mikro szparka i ledwo mokre a ucieka