Odp: Akumulatory
heavy duty puszczała centra
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Akumulatory
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
heavy duty puszczała centra
my mamy sznajdery w emtim po 5 latach padły a w samochodzie pieprznęła jedna cela
Dzisiaj odpaliłem skorupę, ale słabo kręciła a akumulatory pokazały że są naładowane...coś nie tak z alternatorem, silnik pracował a kontrolka ładowania świeciła dopiero jak przy gazowałem to zgasła...Olej też gęsty jak smoła...
W sklepach coraz częściej pojawiają się różnego rodzaju urządzenia rozruchowe .Gdy akumulator słaby lub niedoładowany.Sprzedawcy i produceńci zapewniają że są bezpieczne i skuteczne Ale wpraktyce zdania są podzielone .Jedni mówią że siada instalacja i wysiada elektronika inni są odmiennego zdania.Czy ktoś próbował takich urządzeń
kupiłem prostownik rozruchowy 300A na kopnięciu. Paliłem na nim golfa3, peugota 106, vectre, scorpio, forszaja 323a i poczciwą c360 (regularnie dość często). Puki co wszystko w tych pojazdach działa jak działało i ma się dobrze...
ja swoją xancioche paliłem w mrozy na rozruchu Class Booster`em czy coś takiego.... nic jej nie jest
A czy ktoś z was sprawdzał poziom elektrolitu jest takie urządzenie nazywa się pipeta szybko pomaga określć stan akumulatora i co robić dalej
Nie pipeta, tylko areometr...
Zwał jak zwał ale to jest to
ja sprawdzalem moja pipete wtaki oto sposob:
zakupilem elektrolit cena 2,50 za litr na nim jest napisane gestosc 1.26-1.27
pobralem probke i na pipecie pokazalo roznice jednej kreski.
a na moich naladowanych aku. pipeta pokazuje po tygodzniu stania owych baterii poziom okolo 1,20-1,15.
nie zwał jak zwał, bo pipeta możesz jedynie zakrapiać i odmierzać ciecz, a areometr do sprawdzania gęstości płynów....
bardzo pomocny przyrządzik, ale niestety nie ułatwia rozruchu, daje jedynie obraz stanu naładowania akumulatora.
zapomnialem dodac ze wiele razy slyszalem od ludzi ze jest to zbyt rozbieżne badanie aby brac to na powaznie .
ale jak to jest to nie wiem dopiero teraz mam faze na aku.
rozruchowy z bestera mam dobre 8 lat i nie ma takiej opcji by to popsuło elektryke w czym kolwiek
mam taką zabawkę, bardzo dużo daje. Oczywiście i tak trzeba mieć baterie. W grene takie są w sklepie internetowym ale an alegro będą o stówkę dwie tańsze. mam tą wersję 400. od kumpla mam teraz 680 i to już jest moc. mimo uszkodzonego rozrusznika pali jak szalona. (385)
ja tej zimy zakupiłem Telvin dynamic 620, sprzęt nie tani bo ponad 1100zł ale wart każdej złotówki, jednakże do ciągników z przekombinowanymi układami elektrycznymi i komputerami to bym odradzał.
panowie ja mam taki problem z moimi akumulatorami co miesiac musze dolewac wody do nich naleje stan tyle ile trzeba a po miesiacu ledwo ze plytki przykrywa raz zapomnialem przeciaglem troche duzej i cele puste czym to jest spowodowane
Kolego a napięcie w ładowaniu jakie masz? Może jest za wysokie i przez to szybko paruje woda?
Regulator napięcia do wymiany.
jak robilem instalacje bo mam przerobiona na 24 to ladowanie bylo ok sprawdzal mi to elektryk a regulatora nie mam bo mam alternator tez na 24 i elektryk mowil ze jest wszystko ok czy sie mylil
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Akumulatory
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo