41

Odp: Osad z oczyszczalni ścieków

przykrywanie obornikiem nic ci nie da ...   teraz nie będzie śmierdziało .. poczekaj aż ruszysz ... 
co do badań  to tak są robią próby ziemi ale ciebie  nie obowiązuje nic innego jak pokazanie pola .. próby oczyszczalnia na własną reke to powinna zrobić ... do tego  nie można tego stosować bliżej niż 500 m od zabudowań oraz 200m od cieków wodnych typu rzeka itp ..  rów nie wchodzi w rachubę ..
do tego popisujac z nimi umowe podpisujesz również to  ze zobowiązujesz się to przyorać do 3 dni ..   jak nie nadążasz to zgruberować ...  i tyle ... na koniec nie zapomnieć  umyć maszyny  pianą aktywną bo będzie śmierdziała przez miesiąc ... big_smile ot tyle ..  nie polecam komuś orania ciągnikiem bez kabiny  bo ozgrozo ..  przynajmniej  lekko szczelna bez przewiewów z wentylacją .:)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

42

Problem jest taki że nie będę mmiał żadnej umowy.

43

wiec   zrób tak by była .. i  niech wożą ale po zniwach ...  bo sie zarobisz..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

44 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2013-02-19 19:42:20)

Przykryć osad obornikiem posługując się dużą ładowarką to nie problem.Teraz jest zimno to pół biedy a latem bym zaszczepił probiotykami i jesienią  podczas rozwóżki by tak nie śmierdziało.Kiedyś jak byłem młody i głupi to woziłem z rzeżni na pole szczecinę ,treści jelit i różne odpady ; ale to był syf i jak capił.Jak sobie pomyśle to mi ochota odchodzi od całego interesu.

45

skoro tamto   dałeś rade ,, przełknąć ,, to to też dasz ...  ja muszę   do tego wszystkiego jeszcze  znów zaczac wozić pieczarki ...   to jak by nie patrzył robotę robi jak się pod siew walnie

46

Wojtas dzięki za towarzystwo + poleciał.

47

Pawł gdybys bliżej mieszkał załatwiłym Ci Woźniaka ale to sa klometry i grogi transport będzie

48

Właśnie od tygodnia sąsiedzi zrzucają taką maź z odpadów na
pryzmę na pole 5m od mojego domu śmierdzi niesamowicie wypływa z
tego dziwna ziemista woda i wpływa mi do stawu z rybami syn jest
alergikiem i cały czas ma straszny katar a mnie szczypią i swędzą
oczy nigdy tego nie miałam co mam zrobić proszę o pomoc!!!! Rozmowy
nie skutkują powiedzieli że jak mi się nie podoba to mogłam
mieszkać w mieście anie na wsi!!!

49

Rozumiem Że Taki Osad Nawozi Pola Ale Miejcie Też Na Uwadze Mieszkańców. Zaczyna Się 2 Tydzień Jak To Leży Niezaorane I Cały Czas Dowożą. Okna Nie Otworzysz Pranie Nie Wywiesisz. A Z Dworu Uciekasz!!!! Taka Pryzma Ma Wysokość Ok 0.5m A Fetor Okropny Ile Ma To Tygodni Leżeć??????

50

Skoro na prośby nie reaguje to skontaktować się z Inspekcją Ochrony środowiska i zgłosić im problem ,a oni mogą gościa do pionu postawić .

51

Dzwoniłam Do Ochrony Środowiska I Nic To Niedało Powiedzieli Że Skoro Rozwożą To Najwidoczniej Mogą, A Że Leż To Powiedzieli Że Na Pole Wjechać Się Nie Dało To Zrzucili Mi Pod Nosem Ukłłady!!!! Układy!!!!!

52

:uuuu:Od Razu Wiedzieli O Kogo Chodzi Dziwne Prawda!!!!!

53

powiem ci tak .. . jeżeli  ma gosc umowe z nimi podpisaną to jest to na bank  w umowei na 3 dni  że musi byc wymieszane z ziemią ... jeżeli tego  nie zrobi to   dzwoń na policje ...  fakt śmierdzi   sakramencko ..  po drugie nie można tego  bliżej  niż 500m od rzeki  stawu  ujścia wody  i 500m od zabudowań .. jeżeli teog nie spełnia to umprzejmie donosze na policje smile   

i nie wolno tego składowac na polu  na pryźmie

54

No właśnie chyba jest to do 8 dni

mdw

55

W sprawie osadu to zkontaktuj sie z sanepidem i lokalną prasą i tv.U nas właśnie jest afera.Facet nawoził osad na dzierżawioną działkę blisko osiedla[kilkadziesiąt wanien] i dostał nakaz utylizacji ale z tego akurat się wywinąl -nagle zmarł.

56

No popatrz Mieszkanka. Cztery posty i plusa już masz. Chyba za to, że w zdecydowanie męskie towarzystwo wkroczyłaś. Zostań z nami to dam Ci następnego.

57

mieszkanka napisał/a:

... A Z Dworu Uciekasz!!!! Taka Pryzma Ma Wysokość Ok 0.5m A Fetor Okropny Ile Ma To Tygodni Leżeć??????

Z pewnością pomiot, nie ma smrodu który może się z Nim zmierzyć big_smile
Za tydzień trochę przyschnie i przestanie śmierdzieć.
Ja nie jestem za kablowaniem do inspekcji, miałem kilka razy tak że nie mogłem wjechać, facet przyjechał a że nie mógł wjechać w środek pola to wywalił przy krawędzi i wiało prosto na dom sąsiadki. Nic nie poradzę, gdy tylko mogłem rozwaliłem.
Ja bym nie zakablował, nawet jak by oczy musztardą zachodziły. Rolnik rolnikowi takiej świni nie powinien podstawiać.
Choć ci co to wywalają to mogli by to rozwalić od ręki i mieliby z bańki, ja bym nie zaryzykował zadenuncjowania.

Co chce powiedzieć osoba która każde słowo zaczyna od dużej litery?

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

58

Fenol napisał/a:

... Co chce powiedzieć osoba która każde słowo zaczyna od dużej litery?

Pewnie, tak jak pewien kolega z forum, że ma wciśniętego Capsa i nie zauważa, a forum samo zamienia na wielkie litery TYLKO na początku wyrazów.... smile

59

Panowie, co ważniejsze - treść czy forma ? Proponuję wyluzować.

60

Sławku, masz rację co do treści, ale przyznasz, że np TaKiE pIsAnIe czyta się paskudnie... a każdy wyraz wielką literą niewiele lepiej...