Krzysiek napisał/a:Piotr a ile płacisz a pompę bez uszkodzeń zewnętrznych i nieznaną historią?
Krzysiek, to zależy... Ideałem dla mnie byłaby cena złomowa, bo po takiej cenie zaopatruję się w całkiem dobre pompy na złomach. Jeżeli chodzi o takie pompy jak np. Twoja, to może to być 50zł (za szrot z nadzieją na "odzyskanie" jakichś elementów), do stu, a nawet i więcej zł., za całkiem przyzwoitą pompę, którą najlepiej jak chociaż lekko rozbiorę na miejscu. Takiej pompie i tak później muszę poświęcić mnóstwo czasu, wymienić w niej wszystkie zużywające się elementy, bez względu na ich stan zużycia (tj. wszystkie pary precyzyjne, łożyska, uszczelnienia i podkładki), wymienić inne uszkodzone elementy i "dopieścić" ją tak, aby przez następne lata nie powstydzić się swojej roboty i z czystym sumieniem dać na nią roczną, a nawet i dwuletnią gwarancję Pompy i inne elementy silników z chęcią przyjmuję również w rozliczeniu za np. jakąś inną usługę lub części.
0812 napisał/a:Koledzy bez urazy czekam na odbiór pompek około 4miesięcy raz jechali nie dojechali 2 raz jechali inie dojechali a teraz chyba oddam je na złom bo kolega Piotra jak by mi łaskę robił że odbierz towar o który prosi moim zdaniem to obciach??????
Anonimowy kolego 0812, kompletnie nie mam pojęcia kim jesteś - mogę się tego tylko domyślać...
Jakaś "łaska", "obciach"? No proszę Cie...
Po pierwsze, nikt nikogo o nic nie prosił ani nie prosi, a już na pewno nie ja Ciebie. To Ty do mnie dzwoniłeś z informacją, że "coś" masz na sprzedaż, więc czyj tak na prawdę jest to interes?
Po drugie, umawialiśmy się, że "podjadę" do Ciebie przy okazji jakiegoś innego wyjazdu. Skoro jednak nie podjechałem, to znaczy tylko tyle, że miałem ku temu jakiś ważny powód i na pewno Cię o tym poinformowałem.
Po trzecie, jeżeli myślisz, że ktoś z nas będzie jechał specjalnie kilkaset kilometrów po pompy, o których stanie i historii kompletnie nic nie wie, to się grubo mylisz. Jeżeli tak to ma wyglądać, to tylko przy okazji.
Po czwarte, jeżeli tak Ci bardzo zależy na ich sprzedaży, to zapraszam. Przyjedź z nimi do mnie i na pewno się dogadamy. Możesz też wysłać je w paczce. Zobaczę co są one warte i zaproponuję Ci jakąś sensowną cenę, a decyzja sprzedaży pozostanie po Twojej stronie.
Po piąte, jeżeli taka sytuacji i takie ustalenia powodują u Ciebie jakiś dyskomfort, to odpuść sobie ten temat, sprzedaj je na złom i zapomnij o sprawie.
O tym wszystkim mówiłem Ci przez telefon, więc nie bardzo rozumiem o Co Ci kolego 0812 chodzi?
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.