1

Temat: Kupię pompy wtryskowe, pompki paliwowe itp...

Kupię pompy wtryskowe, najlepiej te z małymi, wielozakresowymi regulatorami od wszystkich dużych silników IFA (2, 3, 4, 6, 12 VD chłodzonych powietrzem i wodą). Kupię też pompki paliwowe, ale tylko te oryginalne, ORSTA. Pompy i pompki te mogą być całkowicie niesprawne lub nawet uszkodzone. Jakby ktoś miał na zbyciu lub w pobliżu gdzieś na złomie, to chętnie je przygarnę. Do kompletu mogą też być i wtryskiwacze, byleby były w przyzwoitym stanie. Chętnych proszę najlepiej o kontakt telefoniczny - 693376777 lub informację na email - piokoc@plusnet.pl. Ponadto, przy okazji różnych napraw i remontów też chętnie w rozliczeniu przyjmę różne w/w elementy układów wtryskowych

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

2

Odp: Kupię pompy wtryskowe, pompki paliwowe itp...

Piotrze odwiedzaj duże złomy i czeto, dwa razy w tygodniu minimum a nazbierasz tego kilka ton. W mojej okolicy polecam nową wieś. Tam to nie zdążysz rozszabrować maszyny bo potną.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

3 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-04-17 09:42:13)

Czasami się tam żywię smile ale czas nigdy nie był moim sprzymierzeńcem do wędrówek po złomach. Poza tym czasami serce pęka jak widzę, jak dobre rzeczy ludzie tam wywalaj i chyba wolę na to nie patrzeć smile Żartuję oczywiście, bo jakbym miał czas i zbędne środki to sam chyba wszystkie takie "perełki" bym przygarnął.... A może czas otworzyć jakieś złomowisko? W Grudziądzu mamy kilka złomowisk i ich właściciele raczej nie mają powodów do narzekań...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

4

do nowej wsi mam 15 km czasami są perełki ale je dość szybko potną teraz ostatnio żadnej ifki nie było ale by musiał tam siedzieć non stop bo przerób tam mają ogromny pod Mogilem od strony Świerkówca w tamtym tygodniu gościu przyjechał e-516 z śieczkarnią szkoda bo nawet ładną

5

Oj żebyś wiedział, obserwuję jak ta firma kwitnie, jakie tam się maszyny pojawiły, poezja.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”

6

rmalis napisał/a:

do nowej w tamtym tygodniu gościu przyjechał e-516 z śieczkarnią szkoda bo nawet ładną

Jaka szkoda, jak żaden Forszajowiec nie chciał dać po 1 zł/kg, a złomiarz dał...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

7

Fenol napisał/a:

Oj żebyś wiedział, obserwuję jak ta firma kwitnie, jakie tam się maszyny pojawiły, poezja.

w woli u Daniela{konkurencja Nowej wsi } swego czasu stojały dwie 512 trochę z nich powykręcałem jeden miał napis 102 był gdzieś z pod Skulska to jeszcze znajomy co tam robi sobie mieszankę wymłócił

8

PiotrK napisał/a:

Kupię pompy wtryskowe, najlepiej te z małymi, wielozakresowymi regulatorami od wszystkich dużych silników IFA (2, 3, 4, 6, 12 VD chłodzonych powietrzem i wodą). Kupię też pompki paliwowe, ale tylko te oryginalne, ORSTA. Pompy i pompki te mogą być całkowicie niesprawne lub nawet uszkodzone. Jakby ktoś miał na zbyciu lub w pobliżu gdzieś na złomie, to chętnie je przygarnę. Do kompletu mogą też być i wtryskiwacze, byleby były w przyzwoitym stanie. Chętnych proszę najlepiej o kontakt telefoniczny - 693376777 lub informację na email - piokoc@plusnet.pl. Ponadto, przy okazji różnych napraw i remontów też chętnie w rozliczeniu przyjmę różne w/w elementy układów wtryskowych

ZnalaZło by  sie  pare   pomp wtryskowych   oczywiscie  niesprawne  ,   pare  pompek Zasilających  teZ   mam    wszystko  do  4vd

bysmy sie  dogadali  bo  ja  potrzebuje  pompe  wodną  do  e 512

maszyny Fortschritt  geniale   w  swojej prostocie   ale  jakże  przemyślane   ,wyciągnij    skrzynie  biegów  w  e512   a  w   bizonie  big_smile  wymontuj     silnik   w  zt300   a   w  dużym   ursusie  .

9

Piotr a ile płacisz a pompę bez uszkodzeń zewnętrznych i nieznaną historią?

10

Koledzy bez urazy czekam na odbiór pompek około 4miesięcy raz jechali nie dojechali 2 raz jechali inie dojechali a teraz chyba oddam je na złom bo kolega Piotra jak by mi łaskę robił że odbierz towar o który prosi moim zdaniem to obciach??????

11 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-08-07 13:12:32)

Krzysiek napisał/a:

Piotr a ile płacisz a pompę bez uszkodzeń zewnętrznych i nieznaną historią?

Krzysiek, to zależy... Ideałem dla mnie byłaby cena złomowa, bo po takiej cenie zaopatruję się w całkiem dobre pompy na złomach. Jeżeli chodzi o takie pompy jak np. Twoja, to może to być 50zł (za szrot z nadzieją na "odzyskanie" jakichś elementów), do stu, a nawet i więcej zł., za całkiem przyzwoitą pompę, którą najlepiej jak chociaż lekko rozbiorę na miejscu. Takiej pompie i tak później muszę poświęcić mnóstwo czasu, wymienić w niej wszystkie zużywające się elementy, bez względu na ich stan zużycia (tj. wszystkie pary precyzyjne, łożyska, uszczelnienia i podkładki), wymienić inne uszkodzone elementy i "dopieścić" ją tak, aby przez następne lata nie powstydzić się swojej roboty i z czystym sumieniem dać na nią roczną, a nawet i dwuletnią gwarancję smile Pompy i inne elementy silników z chęcią przyjmuję również w rozliczeniu za np. jakąś inną usługę lub części.

0812 napisał/a:

Koledzy bez urazy czekam na odbiór pompek około 4miesięcy raz jechali nie dojechali 2 raz jechali inie dojechali a teraz chyba oddam je na złom bo kolega Piotra jak by mi łaskę robił że odbierz towar o który prosi moim zdaniem to obciach??????

Anonimowy kolego 0812, kompletnie nie mam pojęcia kim jesteś - mogę się tego tylko domyślać...
Jakaś "łaska", "obciach"? No proszę Cie...
Po pierwsze, nikt nikogo o nic nie prosił ani nie prosi, a już na pewno nie ja Ciebie. To Ty do mnie dzwoniłeś z informacją, że "coś" masz na sprzedaż, więc czyj tak na prawdę jest to interes?
Po drugie, umawialiśmy się, że "podjadę" do Ciebie przy okazji jakiegoś innego wyjazdu. Skoro jednak nie podjechałem, to znaczy tylko tyle, że miałem ku temu jakiś ważny powód i na pewno Cię o tym poinformowałem.
Po trzecie, jeżeli myślisz, że ktoś z nas będzie jechał specjalnie kilkaset kilometrów po pompy, o których stanie i historii kompletnie nic nie wie, to się grubo mylisz. Jeżeli tak to ma wyglądać, to tylko przy okazji.
Po czwarte, jeżeli tak Ci bardzo zależy na ich sprzedaży, to zapraszam. Przyjedź z nimi do mnie i na pewno się dogadamy. Możesz też wysłać je w paczce. Zobaczę co są one warte i zaproponuję Ci jakąś sensowną cenę, a decyzja sprzedaży pozostanie po Twojej stronie.
Po piąte, jeżeli taka sytuacji i takie ustalenia powodują u Ciebie jakiś dyskomfort, to odpuść sobie ten temat, sprzedaj je na złom i zapomnij o sprawie.
O tym wszystkim mówiłem Ci przez telefon, więc nie bardzo rozumiem o Co Ci kolego 0812 chodzi?

www.rajstop.pl

12

Drogi Piotrze sprawę przekazałeś swojemu ojcu który jadąc pierwszy raz z silnikiem nie zdążył zajechać  montaż te sprawy zdarza się 2 raz jechał gdzieś nie zdążył dobra zadzwonił powiedział że będzie w Iławie za tydzień do dziś ani słowa więc nie pisz mi o łasce wystarczył telefon że nie potrzeba    i po sprawie więc mnie nie pouczaj jak się robi interesy bo chciałem zarobić a przy okazji ci pomóc więc odrobina wyrozumiałości. jeden telefon i by nie było żadnych żali .Pozdrawiam i do usłyszenia.

13

szkoda że nie załatwiliście tego między sobą niesmacznie się to czyta

14

Większość zapewne zna Piotra osobiście i wiadomo o jego uczciwości i innych zaletach więc kolega 0812 nie wiadomo z kąt i po co pretensje wylewa tu ,są telefony i inne środki porozumiewania się więc po co po co.....

15 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-08-07 16:57:01)

Dzięki scoda19 smile

Faktycznie, niesmacznie się to czyta sad Ale odpowiem jeszcze raz...

0812 napisał/a:

Drogi Piotrze sprawę przekazałeś swojemu ojcu który jadąc pierwszy raz z silnikiem nie zdążył zajechać  montaż te sprawy zdarza się 2 raz jechał gdzieś nie zdążył dobra zadzwonił powiedział że będzie w Iławie za tydzień do dziś ani słowa więc nie pisz mi o łasce wystarczył telefon że nie potrzeba    i po sprawie więc mnie nie pouczaj jak się robi interesy bo chciałem zarobić a przy okazji ci pomóc więc odrobina wyrozumiałości. jeden telefon i by nie było żadnych żali .Pozdrawiam i do usłyszenia.

Wszystko się zgadza. Sprawę miał załatwić tata, bo on najszybciej z nas pojawił się w Twoich okolicach, ale to niestety nie wyszło. Ja również od tamtego czasu już kilka razy przejeżdżałem przez Twoje okolice, ale w pierwszą stronę zawsze brakowało czasu, a z powrotem wracałem inną drogą (już bez wchodzenia w szczegóły, dlaczego...) lub po prostu było zbyt późno, żeby zakłócać Twój nocny spokój jakimiś telefonami czy wizytami. W trasie i na usługach, niestety nigdy nie wychodzi tak, jak to się wcześniej planuje.

0812 napisał/a:

... więc nie pisz mi o łasce...

Przeczytaj dokładnie to co napisałeś i to co ja Ci odpisałem. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, ani razu nie napisałem Ci o jakiejś "łasce". To Ty użyłeś takich słów wobec mnie tzn.: "łaska" i "obciach", więc nie dziw się lekko ostremu tonowi mojej odpowiedzi na Twój post. To co napisałem, to było przytoczenie Twoich słów. Żeby była jasność to je teraz wstawiłem w cudzysłów.

0812 napisał/a:

...więc odrobina wyrozumiałości. jeden telefon i by nie było żadnych żali .Pozdrawiam i do usłyszenia.

To działa w obie strony. Jeżeli któryś z nas zbyt długo do Ciebie nie dzwonił, to co stało na przeszkodzie abyś to Ty do nas zadzwonił? Raz Ci się udało, więc i drugi raz też chyba nie byłoby problemu...

www.rajstop.pl

16

Do mnie mówili, że przyjadą... i przyjechali.... wink

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

17

0812 nie denerwój sie tak u mnie czeka na PiotraK jego silnik do odebrania juz rok czasu kiedyś podjada i odbiorą sobie.

18

Ja się nie denerwuje tylko byłem nauczony że jak coś mówię to tak jest więc nie dziw się Piotrze mojemu nie zadowoleniu bo ja dzwoniłem kilka razy nie chciałem być natrętem bo jak ktoś ileś razy dzwoni to jak go nazywają.A wyglądało to z mojej strony na lekceważenie a tego nie lubię  ciekawe jak ty byś zareagował.

19 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2012-08-08 10:01:37)

Tak to chyba każdy z nas jest nauczony, ale jednak nie zawsze tak wychodzi, jakby się tego chciało.
Twoje podirytowanie i pretensjonalny ton wypowiedzi było słychać w słuchawce już podczas naszej drugiej rozmowy, gdzie informowałem Cię, że jednak nie podjedziemy do Ciebie, bo klient, z którym byłem umówiony, odmówił spotkanie, więc siłą rzeczy my też musimy nasze spotkanie odwołać. To nie podobało Ci się najbardziej. Charakter Twoich wypowiedzi był dokładnie tak samo pretensjonalny jak tu na forum, więc nie dziw się, że nie pozostałem Ci dłużny. Jak Ty do mnie, tak jak do Ciebie. Odpowiedziałem Ci wtedy też tak samo jak tu na forum - skoro ma to być dla Ciebie jakimś problemem, to odpuśćmy sobie tą sprawę i zapomnijmy o tym. Ja też nie lubię takich zgrzytów i kwasów.... Tylko czy to jest odpowiednie miejsce na załatwianie takich właśnie spraw? Chyba nie, co?

www.rajstop.pl

20

Piotrze na siłe próbujesz mnie obrazić ja ci ie zarzucam braku profesjonalizmu a z tobą rozmawiałem raz więc nie wiem skąd ci się wzięła nasza druga rozmowa jak coś będziesz potrzebował to daj znać a nie pisz mi o rozmowach których nie przeprowadziłeś ze mną my rozmawialiśmy raz potem rozmawiałem z twoim Ojcem.Pozdrawiam temat kończę siema.