Odp: EURO a sprawa CHŁOPSKA
Z założenia to miał być jakiś na tym interes, niejasny bo niejasny, ale miał być. Niby jakieś tam boiska są, ale dojechać do nich trzeba będzie szutrówkami. Tych kilku Czechów, którzy zamierzają udać się do Wrocławia na występy swojej drużyny, już zapowiedziało się, że PKP, PLK, czy tam inne Euro City ich dowiezie i odwiezie. Zobaczymy... Ósemką nie dojadą na pewno. Inni przyjadą w skromnej nad wyraz reprezentacji, bo kryzys itp.
Mnie interesują aktywnie sporty takie jak: strzelectwo sportowe, a tu wkurw.a mnie totalne uzależnienie od armii urzędników, która stara się wybić mi ten sport z głowy oraz brydż, ale tu ciężko sklecić ekipę, która potrafi utrzymać jednocześnie w ręku 13 kart.
Jeśli chodzi o kibicowanie to oglądać mogę tylko żużel.
W tej dyskusji, jak bumerang wrócił mój dawny pomysł, aby cały sport był tylko i wyłącznie amatorski. Żadnego dofinansowania z jakiegokolwiek budżetu. Przynajmniej sportowcy nie musieliby umierać w wieku dwudziestu kilku lat. Zniknęła by korupcja, PZPN i cała reszta wrzodów które sprawiają, że tu nie chodzi o sport, tylko o kasę, a ewentualny cienki mecz to tylko produkt uboczny mafijnych porachunków i kombinacji.
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia