Temat: kupię ciężkiego ursusa lub zetora
jak w temacie obojętnie 4 czy 6 z papierami w cenie gdzieś do 14.000 zł.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupię ciężkiego ursusa lub zetora
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak w temacie obojętnie 4 czy 6 z papierami w cenie gdzieś do 14.000 zł.
Znowu zmiana obiektu poszukiwań ?
forszaja nie znajdę z tym się już pogodziłem miałem na oku fajnego mtz-ta ale gość się rozmyślił a sianokosy za pasem a że potrzebuję mocniejszego ciągnika od 60-tki do kosiarki i prasy to w akcie skrajnej rozpaczy bezowocnych poszukiwań innego ciągnika w tych pieniądzach postawiłem na ursusa/zetora.
Znajomy sprzedaje Forsza. Ale chce 20 tys za niego.
Krzychu nie żebym się wtrącał ale ostygnij troszkę bo ktoś Ci wepchnie kupę złomu za duże pieniądze. Może pomęcz się jeszcze tym co masz i na spokojnie z kasą w kieszeni poczekaj na okazję bo się trafiają tylko trzeba cierpliwie czekac, wiem coś o tym.
z tym forszajkiem są 2 filmy na youtube
bierz mojego zetora http://www.youtube.com/watch?v=OVo1jhdA … ature=plcp
tylko troche cena większa niż ta co podałeś
ciśnienie na ciepłym silniku 4.5atm na wolnych ,
rozruch na 12V jeden mały aku starcza .. filmik nagrany przy -18stopniach
tej zimy
Jak byś był bliżej i ze dwa tysiące tańszy to bym go wziął... Chcę kupić taki ciągnik nie do ciężkiej roboty tylko do prasy i kosiarki no i mam w planach rozsiewacz amazone 1000 litrów to by tylko z tym chodził.
bliżej hmm pojęcie względne .. wsiadam i jade jak by co
chamulce nowe . w konia mnie zrobił czujnik ciśnienia silnika bo zdechł przekreciłem na zegar od powietrza zero reakcji to kupiłem pompe olejową i było to samo na nowej . wymieniłem zegar na nowy i gra gitara ... więc troszke kasy wsadzone w niego ..
Eee Jak bym potrzebował koniecznie to bym brał takiego zetora co ma Wojtas.. To co że troszkę daleko ale by się poradziło A do Kosiarki, Belarki i Rozsiewacza to taki najlepszy ( jak nie masz łąk mokrych )
A kosiarke zapiąć mu dyskówkę pow. 3m i robota by szła
Kupisz takiego i będziesz miał to samo co swój zt300 .. Na twoim miejscu takie rzeczy robił bym zt300 albo jakimś mtz a do orki, uprawy kupił coś porządnego z przodem ..
Scorpion mądra rada , Krzychu za tą kasę kupisz forsza z napędem.
Krzychu - miałem przez dwa lata 1224 - uwierz w to co teraz napiszę:
NIE PATRZ NAWET W TAMTĄ STRONĘ
co z tego że części tanie jak będziech co chwila je wymieniał .....
zdecydowanie odradzam
A ja mam zetora odpowiednika 1214 i nie narzekam 3 rok chodzi u mnie bez zarzutu a roboty mu nie żałuje.
Tylko do prasy i kosiarki forszaj jest trochę mało skrętny... A co do ursusa czy tam zetora to u mnie w okolicy trochę ich chodzi i jakoś ludzie nie narzekają.
He he a uważasz że 1224 czy 1212 będzie skrętniejszy ?
trochę krótszy jednak jest...
chcesz forsza ze skrętem C330 . to wytnij z wąsów przy zwrotnicach po 4.5cm pospawaj do kupy i będziesz w szoku ... jaki forsz jest zgrabny
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » kupię ciężkiego ursusa lub zetora
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo