Odp: wszystko o ursus 912
Na razie jakbyś miał jakiś skan na szybko, to byłbym wdzięczny. Zdjęcia może będę Chciał jak się zdecyduje rozebrać tego trupa. Powiem szczerze ze nie pytałem co to dokładnie za model, a na masce nie ma nic napisane.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » wszystko o ursus 912
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Na razie jakbyś miał jakiś skan na szybko, to byłbym wdzięczny. Zdjęcia może będę Chciał jak się zdecyduje rozebrać tego trupa. Powiem szczerze ze nie pytałem co to dokładnie za model, a na masce nie ma nic napisane.
Jeśli na bloku ma dekle to nie będzie 912 tylko starszy .
912 powinna mieć też synchronizatory w skrzyni (6 cylindrowe oznaczenia 1x22-1x24) a chyba ich nie ma skoro zgrzyta no chyba że całkiem sprzęgło rozregulowane
912 nie ma synchronizatorów .
Mam pytanie co trzeba zrobić aby do 912-914 wstawić silnik A6.354 lub inny nie ursusa ? Wiadomo płyta potrzebna ale jak przedstawia się sprawa przeniesienia napędu z silnika na skrzynię ?
a po co ci rzeżbić coś takiego,914 + turbo i tyle jego ,a pro po plusa ,masz ode mnie wielkiego plusa za instrukcję, wielkie dzięki sebastian...
Z całym szacunkiem . Ten silnik to niewypał . Żre i nie ma siły . Reszta może być no może jak by był szybszy . Po za tym te zdziwione miny sąsiadów i dźwięk 6-tki ... bezcenne . Wicher dzięki .
znajomy zmodernizował 902,zamontował przedni napęd, turbo,opony radialki,maska plastik,halogeny,i takie tam.Fajnie to wygląda,co ciekawe zrezygnował z tłumika wydechu wstawiając rurę 3 cala,która sięga lekko ponad kabinę,i nawet targa czwórkę ciąganą,jako tako...
Mam na ukończeniu opony 11,5/80-15,3 w moim 385 i mam pytanie o koła od neptuna z oponami 12,5/80-18. Czy będą pasowac do ursusa? Te balony co mam są dobre dopóki się nie zapadną bo od razu zamiast się kręcić, ciągnik je pcha. A większe powinny iść lepiej.
Wicher- u mnie modernizacja 912 skonczyla sie tak ,ze zamiast zakladac przodek plus oponu to za 7000 kupilem 323 zrobilem skrzynie za 4000 + 4000 na pozostaly remont a 912 teraz sprzedaje pomimo ze mam ja 12 lat i kupie nastepnego 323 bo komfort praca i uciag nieporownywalny nie mowiac o spalaniu
ty naprawiałes czy ojciec?
Sam robilem-ijciec tylko pasy napinal jak wciagalem skrzynie pod kabine i ciagnik podciagal
jakoś nie widzę 12 latka jak ciagnik naprawia... ale młody jestem jeszcze mało widziałem
Pajej ciągnik ma od 12 lat u siebie
Pajej chyba chodziło że ma ten ciągnik 12 lat.
chyba że tak
SIĘ interesująca rozmowa robi ??? ciekawie.
12 lat to ja miałem jakies 20 lat temu-ha to byly czasy jak tata dawal 330 pojezdzic z bronami-bylo mineło ,912 mam 12 lat
Kolego sebastian trzy tygodnie temu skończyłem montaż perkinsa do zetora 8011.Rewelacja
http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/im … etor-8011/
jakiej mocy?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » wszystko o ursus 912
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo