Temat: Sprzedam pszenicę ozimą tiger

Jak w tytule. "F2"
Odwiana, czyściutka, zaprawiać i siać
Jak ktoś jest zainteresowany niech pisze na PW.
Ceny nie podaje. Będę chciał coś więcej od tego co oferują skupy.
Ziarna są ogromne!!
Nie mam przeważone ale mogę sprzedać około 2T resztę biorę do siewu.

2

Odp: Sprzedam pszenicę ozimą tiger

Krzysiek   ja tez mam pszenicę hybrydową  sasiedzi  chca ja kupic  - myślę  ze  1000 zl t  na dzisjaj  jest ceną rozsadna

3

ja sprzedałem 1200 kg po 170 za metr . U nas w regionie wysokie ceny sa bo tego roku nikt nie ma ozimej

4

Ja mam zamówione  wPGR u niemca wyczyszczona i zaprawiona po 1300 zł/ tona

5

No to dobra cena . Ja sie cieszę że swoja za tyle sprzedałem. Ale u nas są nawet tacy desperaaci że po 2000zł/t

6

Widziałem wczoraj ofertę z firmy nasiennej 260 zł/ 100kg. szok

7

tak z ciekawości  jak  ta hybryda sypała ..  bo   bede szukał czegoś nowego na 2 ha

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8

słuchajcie a hybryda nie jest przypadkiem jednoroczna nie traci swoich cech w późniejszych latach

9

A kto powiedział że to hybryda?
Czytam o niej i nigdzie nie moge tego słowa znaleźć

10

jeżeli chodzi o hybrydy to w następnych rozmnożeniach nie zachowują swoich cech bo następuje rozszczepienie genotypu i nie  otrzymamy efektu heterozji. oznaczenie co do partii nasion kwalifikowanych to C1 C2 i C3 Tobie Krzysiek chodziło na pewno o C2 a nie F2. F jest stosowane w genetyce jako oznaczenie pokolenia a nie stopnia kwalifikacji i odsiewów. a o hybrydzie wspomniał Traktor

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

11

Andrew89- w sposób czytelny zinterpretowal  pojęcie  hybryda- nic dodać  nic ująć  - ale plonuje dość dobrze  - na próbę zasieje 0;5ha jako oziminę- traktuję to jako  doświadczenie?