361

Odp: problemy z hydraulika

Oto winowajca opóźnionego działania podnośnika
http://img651.imageshack.us/img651/1775/imag0255cq.th.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/1775/imag0255cq.th.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/9959/imag0258q.th.jpg

A i mam jeszcze jeden problem, wyrzuca mi olej odpowietrzeniem, wydaje mi się że winę ma tu brak filtra w zbiorniku. Czy mógłby ktoś wstawić zdjęcie tego filtra co wchodzi w zbiornik z góry, a może ktoś ma to na sprzedaż?

362

ja jeździłem bez tego filtra ok 5 lat i nic się nie dzialo w ogóle nie mialem pojęcia że tam ma być dopiero przez przypadek jak kupowalem pompę w Postolicach dowiedzialem się o jego istnieniu tam też go kupiłem.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

363

Jezeli wywala Ci olej odpowietrznikiem to sprawdz wszystkie połączenia bo ciągnie gdzieś powietrze kilka lat temu miałem to samo

364

Mam problem w 303 którego niedawno zakupiłem nie ''trzyma" podnośnik i dodam ze na przodzie jest zamontowany spych i też gdy podniosę go do góry opada i to samo dzieje się na tyle co to może byc ....??? proszę o jakieś wskazówki

365

nie trzyma rozdzielacz??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

366

też na to stawiam, wykręcić wymienić gumki i powinno być znacznie lepiej.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

367

Masz siłowniki wspomagające? Mi na wspomagającym uszczelniacz się rozleciał, i podnośnik opadał. Z tym, że siłowniki dwustronnego działania i drugę stronę połączyłem do odpowietrznika skrzyni i nie widziałem że cieknie. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś  w mojej okolicy narzekał na rozdzielacz, wszystkie najwyżej mokre, ale trzymają.

368

jutro się zabieram za rozdzielacz bo to nie jest robota takie opadanie.....

369

A co gdy rozdzielacz strasznie piszczy ?

370

prawdopodobnie spieniony olej w układzie. Jeżeli na zimnym nie piszczy, a na ciepłym tak to pieni się olej

371 Ostatnio edytowany przez boberek666 (2012-09-18 13:42:11)

nowy problem... myślałem że uszczelnić rozdzielacz to tylko będzie trzeba wyjąc sekcje i rozkręcić i wymienić jakieś uszczelniacze a tu du..a zimna.... żadnych uszczelniaczy w sekcji nie ma..... więc gdzie szukać ???

372

misiek napisał/a:

prawdopodobnie spieniony olej w układzie. Jeżeli na zimnym nie piszczy, a na ciepłym tak to pieni się olej

Mi piszczy jak podniesie do oporu. ale prz opuszczaniu robi cyrki bo jak pouszczam na plywajacym to poadnie do połowy i zatrzymuje się. tak ze chcac opuscić do końca to 2 czasem 3 razy musze łapac za dzwignie. co sie dzieje??

Rolnik z powołania:-)

373

Wyreguluj pokrętłem tym przy dżwigni na ciężar maszyny jaką masz zawieszoną.

374

regenerował ktoś rozdzielacz??????

375

jesteś pewien że tak z nim źle? wydaje mi się to nie możliwe. uszczelki są pomiędzy sekcjami.
zamień przewody od rozdzielacza np te od kipowania na podnośnik. robiłem już tak  siebie gdy miałem awarię i było identycznie, tz działał jak matka boska przykazała.
musisz pojeździć po złomach w okolicy i czaić się na forszaja.
a może padły uszczelki na tłoczysku i dlatego opuszcza, jak masz olej w układzie nie hipol4 czasami? choć olej podejrzewam w ostatnim rzędzie.

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

376

olej mam agrol-U bo w 323 też jest taki i już nie chcę mieszac.... to jest trochę dziwne bo jest na przodzie spych i też opada ale za to jak kipruje przyczepe to ładnie podnosi... juto jeszcze pozamieniam sekcje i zobaczymy co z tego wyjdzie...

377

zamiana wężów na sekcjach nie przyniosła pożądanego efektu sad sad...... a mam pytanie te uszczelki co są pomiędzy sekcjami to jeśli są  sparciałe to ma coś wspólnego z tym ze siłowniki nie trzymają dodam że z rozdzielcza nic nawet kropla oleju nie leci......

378

Uszczelki nie mają nic wspólnego z szczelnością sekcji a zarazem siłowników .

379

za szczelność sekcji odpowiadają bebechy w rozdzielaczu znajdujące się od strony błotnika ( prawego). Jak masz te małe dźwigienki to wysztko pod nimi. Masz tam gniazda, kulki, sprężynki.
Odkręć dźwigienki albo zajmujące ich miejsce korki  od spodu też masz korki na klucz chyba 36.
Czy gołym okiem znajdziesz przyczynę? nie wiem szukaj tam reszty nie ruszaj chyba że cieknie

380

rozkręcałem to i nic niepokojącego nie widziałem.... jutro jeszcze bedę cos kombinował ale już mi pomysłów brakuje sad:(:(