Strony Poprzednia 1 … 17 18 19 20 21 … 27 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
ja jeździłem bez tego filtra ok 5 lat i nic się nie dzialo w ogóle nie mialem pojęcia że tam ma być dopiero przez przypadek jak kupowalem pompę w Postolicach dowiedzialem się o jego istnieniu tam też go kupiłem.
Jezeli wywala Ci olej odpowietrznikiem to sprawdz wszystkie połączenia bo ciągnie gdzieś powietrze kilka lat temu miałem to samo
Mam problem w 303 którego niedawno zakupiłem nie ''trzyma" podnośnik i dodam ze na przodzie jest zamontowany spych i też gdy podniosę go do góry opada i to samo dzieje się na tyle co to może byc ....??? proszę o jakieś wskazówki
nie trzyma rozdzielacz??
też na to stawiam, wykręcić wymienić gumki i powinno być znacznie lepiej.
Masz siłowniki wspomagające? Mi na wspomagającym uszczelniacz się rozleciał, i podnośnik opadał. Z tym, że siłowniki dwustronnego działania i drugę stronę połączyłem do odpowietrznika skrzyni i nie widziałem że cieknie. Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś w mojej okolicy narzekał na rozdzielacz, wszystkie najwyżej mokre, ale trzymają.
jutro się zabieram za rozdzielacz bo to nie jest robota takie opadanie.....
A co gdy rozdzielacz strasznie piszczy ?
prawdopodobnie spieniony olej w układzie. Jeżeli na zimnym nie piszczy, a na ciepłym tak to pieni się olej
nowy problem... myślałem że uszczelnić rozdzielacz to tylko będzie trzeba wyjąc sekcje i rozkręcić i wymienić jakieś uszczelniacze a tu du..a zimna.... żadnych uszczelniaczy w sekcji nie ma..... więc gdzie szukać ???
prawdopodobnie spieniony olej w układzie. Jeżeli na zimnym nie piszczy, a na ciepłym tak to pieni się olej
Mi piszczy jak podniesie do oporu. ale prz opuszczaniu robi cyrki bo jak pouszczam na plywajacym to poadnie do połowy i zatrzymuje się. tak ze chcac opuscić do końca to 2 czasem 3 razy musze łapac za dzwignie. co sie dzieje??
Wyreguluj pokrętłem tym przy dżwigni na ciężar maszyny jaką masz zawieszoną.
regenerował ktoś rozdzielacz??????
jesteś pewien że tak z nim źle? wydaje mi się to nie możliwe. uszczelki są pomiędzy sekcjami.
zamień przewody od rozdzielacza np te od kipowania na podnośnik. robiłem już tak siebie gdy miałem awarię i było identycznie, tz działał jak matka boska przykazała.
musisz pojeździć po złomach w okolicy i czaić się na forszaja.
a może padły uszczelki na tłoczysku i dlatego opuszcza, jak masz olej w układzie nie hipol4 czasami? choć olej podejrzewam w ostatnim rzędzie.
olej mam agrol-U bo w 323 też jest taki i już nie chcę mieszac.... to jest trochę dziwne bo jest na przodzie spych i też opada ale za to jak kipruje przyczepe to ładnie podnosi... juto jeszcze pozamieniam sekcje i zobaczymy co z tego wyjdzie...
zamiana wężów na sekcjach nie przyniosła pożądanego efektu ...... a mam pytanie te uszczelki co są pomiędzy sekcjami to jeśli są sparciałe to ma coś wspólnego z tym ze siłowniki nie trzymają dodam że z rozdzielcza nic nawet kropla oleju nie leci......
Uszczelki nie mają nic wspólnego z szczelnością sekcji a zarazem siłowników .
za szczelność sekcji odpowiadają bebechy w rozdzielaczu znajdujące się od strony błotnika ( prawego). Jak masz te małe dźwigienki to wysztko pod nimi. Masz tam gniazda, kulki, sprężynki.
Odkręć dźwigienki albo zajmujące ich miejsce korki od spodu też masz korki na klucz chyba 36.
Czy gołym okiem znajdziesz przyczynę? nie wiem szukaj tam reszty nie ruszaj chyba że cieknie
rozkręcałem to i nic niepokojącego nie widziałem.... jutro jeszcze bedę cos kombinował ale już mi pomysłów brakuje :(:(
Forum Fortschritt i IFA » Układ hydrauliczny » problemy z hydraulika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo