Odp: Claas COMMANDOR 114,115,116
Farmer podsiewacz wyciagniety ale trza było się nameczyc z dziadem, teraz tylko nowe gumy i składać.
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Farmer podsiewacz wyciagniety ale trza było się nameczyc z dziadem, teraz tylko nowe gumy i składać.
no to fajnie że jakoś poszło bez tego gum byś nie wymienił A podłogę sprawdzales czy jakiś dziur nie ma
No z przodu parę dziur jest i wystawiona jest dodatkowa blacha. Dodatkowo wydałem obie podłogi z ramy żeby w razie czego szło je wyciągnąć później bez wyciągania całego podsiewacza
ja swoją podłogę jak wyciągałem to musiałem bloczka użyć bo tak były zapieczone teraz nowe są to powinny na jakiś czas wystarczyć jutro muszę zadzwonić o te sita coś mi mówił i zamówić jak coś bo tu czas leci jak wściekły
Panowie heder mi powolutku opada więc wychodzi że to rozdzielacz. Ktoś to rozbierał i czy jest tam coś co można by samemu wymienić? A swoją drogą to fajna sprawa jak ustawia się wysokość opuszczenia i po naciśnięciu guzika opada do tej wybranej wysokości. No tylko szkoda że opada właśnie
a uszczelniacze w siłoniku dobre są bo jak opada to może i właśnie one są popsute
Leszku z tego co pamiętam claas nie ma jak forsz blokady, że jak na wyłączonym silniku nie opuścisz hedera. Ja bym obstawiał uszczelniacze i od tego bym zaczął bo jak kupił kolega claasa to wszystkie tłoki robił podobnie jak ja w forszu.
Jak by problem był z siłownikiem to by z niego ciekło bo to w końcu jednostronnego działania. Zamków nie ma bo wystarczy podać prąd przez przekręcenie kluczyka żeby można było opuścić
cieknąć nie musi do końca na zewnatrz wystarczy zęby wewnętrzne uszczelniacze wyłu uszkodzone lub wytarte i będzie przesiąkało i opadać
Zakładamy że przesiąka w środku a nie przepuszcza na zewnątrz, ok. To jak pomiędzy tłokiem a zewnętrznym uszczelnieniem nazbiera się pełno oleju to jakim cudem mógłbym ponownie podnieść heder do góry?
to fakt masz racje nie wziąłem tego pod uwagę
No właśnie stąd te moje pytanie o rozdzielacz, czy ktoś już coś takiego rozbierał i czy samemu da radę coś tam wytworzyć...
Co najwyżej zepsuć .......... jeśli to monoblok i nie ma przecieków na zewnątrz to nie dotykaj go bo nic nie wskórasz ...... Jeśli by był to układ z siłownikiem dwustronnego działania to wystarczył by zamek hydrauliczny .
Tuchola takie rzeczy regeneruje?
siłownik odpada ,,, jak siłownik zdechnie to widać wyciek murowany z rozbryzgiem
pokaż fotkę rozdzielacza masz po prawej stronie nad kołem ...?? odłącz cewki elektryczne i się przekonasz czy rozdzielacz być może minimalne przepięcie na przyciskach i będzie opadało ... ja tak miałem ...
rozebrać to się rozbierze i wyczyści ... spoko testowałem zanim wpadłem na pomysł odczepienia cewek ...
A zobaczę z tymi cewki bo też tak miałem w samozbierajacej. Już rozdzielacz rozkrecalem a na koniec zająłem kostkę od cewki prędkości posuwu i kręcili jak wściekła, wyszło na to że potencjometr w pilocie padł. Będę kombinował i napiszę o efektach.
U mnie jeszcze stary typ rozdzielacz i dzojstik jak masz elektro zawory to bym zaczął od elektryki A później rozdzielacz A siłowników jak nie cienką to bym ich nie ruszal
Elektryka jednak nie bo odpaliłem go i heder do góry, następnie zgasiłem i wyjąłem kluczyk a heder i tak powoli opada. Rozdzielacz jak nic. Ciekawe ile by wzięli za regenerację i żeby nie okazało się że po będzie jeszcze gorzej jak przed...
a szybko opada ?? masz 2 czy 3 siłowniki do przystawki ?? bo powinny być 3 do 6 rzędowej
a z tym rozdzielaczem to się dowiesz jak do nich wyślesz innej opcji nie ma
Całkiem szybko ie opada ale co jakiś czas trza przycisnąć guzik. No ja mam 2 siłowniki, wiem że powinny być 3 ale z podnoszeniem nie ma problemu, ogólnie to dość lekka przystawka
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo