Temat: kupno pickupa

Zamierzam może jeszcze w tym roku zakupic pickupa, najchetniej z 4x4 ale jak trafi się jakiś ładny z tylnym to też nie pogardze, najchętnej na ON ale i bezyniakiem  nie pogardze, na oku mam chevroleta s-10
http://otomoto.pl/chevrolet-s-10-picap- … 03050.html
głuwnie bedzie używany do chandlu zbożem.

2

Odp: kupno pickupa

Ja w swojej stajni widziałbym Forda Rangera, ale na razie, z powodu innych ważniejszych wydatków, poza zasięgiem. Jest w ogłoszeniach kilka ładnych wozów.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

3

A co powiedz na SsangYong Musso Sport? Blachy koreańskie ale mechanika mercedesa. Mają sprawdzone silniki z mietka serii W.

4

handel detaliczny chyba.
Nie lepiej jakiegoś busa ze skrzynią by paletę z nawozem wstawić? 3 big bagi? albo cały siewnik zbożowy?
Moje ducato ostatnio wyciągało terenówkę z zaspy śnieznej 4x4 nie pomogło bo opony były ...
A mój ducat na nówkach zimówkach szedł jak szatan....

5

ale mechanika mercedesa

No nie zupełnie , tylko licencja

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

6

jak na handel woreczkami to lepszy dostawczak ale blaszak bo nizej trzepa pakowac niz na skrzyniowego.

Rolnik z powołania:-)

7

wujek dwa lata miał ssang janga i sobie chwalil teraz kupil osobowke bo znudzil mu sie jeep. Ja sie rozgladam za land roverem freelanderem okolo roku 2000.

8

Piotrfire napisał/a:

ale mechanika mercedesa

No nie zupełnie , tylko licencja

Mała poprawka ja mam musso z 97 sprowadzone z Niemczech i silnik z osprzętem oryginał Merca.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

9

Zgadza się, swego czasu mercedes był udziałowcem SsangYonga i dlatego ma mechanikę merca. Mercedes wtedy na niektórych rynkach sprzedawał musso jako mercedes musso.

10

Ja też właśnie myśle zamienić Vento na pickup'a zastanawiam się nad Toyotą Hilux tą starszą bo kasa niepuszcza na nowszy , a koniecznie 4x4 i hak no i słyszałem że te Hilux-y to dość solidne auta

11

Najlepszym jeepem jest Lada Niva.Kazdy z okolicznych lesnikow,znajomy straznik lesny mowia tak samo.Niva jest nie do zdarcia,najlepiej radzi sobie w terenie i najbardziej komfortowa.

12

nooooo nie ma to jak niva hehehe
a Defender? hm? to dopiero maszyna o ile jest akurat z paką. Ale to są pieniądze...

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

13

Brat mój ma nissana terano 2.7 tdi krótki tym 3 dźwi powiem ze fajna maszyna w teren i do jazdy po drodze części dosyć tanie silnik prosty w naprawie tylko że on ma 2 miejscowy a paka jako bagażnik też można trochę włożyć

14

kurde coraz poważniej myślę żeby sobie jakąś terenówkę fundnąć, tylko żona nie che :satan:

15

Ja mam pytanie do admina czy dwa wątki można by  było połączyc bo w tym i w watku suzuki vitara 1.6 jest o tym samym o jeepach.

16 Ostatnio edytowany przez yellow Fortschritt zt 303 (2012-12-24 11:35:20)

Sam mam terenówke hyundaya terracana 2.9 CRDI i nie ma że nie przejade zimom do bagaznika wejdzie 600kg zboża ale szkodz go tak odgniatać.

17

yellow mnie sie mazy terracan opisz troszke jak ze spalaniem i jak sie jeżdzi pojemny i czy komfortowy ile pociagnie na haku szybki i czy komfortowy i jak z czesciami jaki brac automat manualny no i ogólnie wiesz jeszcze myśle o mercedesie ml

18 Ostatnio edytowany przez yellow Fortschritt zt 303 (2012-12-25 20:36:41)

Na haku ma 2800kg, spalanie teraz do 12l krutka trasa ko 6km dziennie ale to zima często się używa napedu na cztery, w trasie w 8l się mieści, komfort niezły ale wkońcu to typowa terenówka nie można się po niej spodziewać komfortu jak w osobówce, części są. To zależy od ciebie czy wolisz automat czy manualną, manual ma to do siebie że wolno spada z obrotów i nie da się szybko zmieniać biegów. bagażnik 1000l po złażeniu tylnuch siedzeń 2000l, 500kg zboża wchodzi w bagażnik rekord jaki nim wiozłem to tona ale to był tylko jeden raz i szkoda tak samochodu obciążać, w wersji takiej jak mój  czyli 150KM wyciąga 166Km/h w 165 nie wiem. Jak coś byśjeszcze chciał wiedzieć to pisz a i jak bedziesz szukał to bież wersje z ręcznie włancznym napędem nie automatycznym.

19

krzychu napisał/a:

kurde coraz poważniej myślę żeby sobie jakąś terenówkę fundnąć, tylko żona nie che :satan:

moja tesz miała opory ale jak się przejechała za kółkiem landroverem fleelanderem to teraz o osobówce nawet niechce słyszeć

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

20

Bombay napisał/a:

wujek dwa lata miał ssang janga i sobie chwalil teraz kupil osobowke bo znudzil mu sie jeep. Ja sie rozgladam za land roverem freelanderem okolo roku 2000.

ja mam  z 98r i sobie chwale a jeżdze nim wszendzie na pole i do kościoła ,a po złożeniu fotelów to i 600kg zboża załaduje aby dowieść do siewnika jak zabraknie

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży