21

Odp: Kupię przyczepę wywrotkę.

Mamy do siebie około 550km także jakbyś mniej więcej powiedział ile kosztowałaby to samochodem z brejdakiem przyjechałbym. możesz na Pw napisać. Z przyczepami znowu jak znaleźć coś daleko dołożyć transport, to wychodzi podobnie jak u nas. Narazie nie będę się śpieszył, a i kierowcy co pojechałby daleko ciężko znaleźć. Kiedyś z bratem pojechaliśmy za Bydgoszcz po bronę wahadłową z przyczepką za samochodem i też musiało być. Szkoda że nie byłem zarejestrowany, wstąpiłbym do PiotraK smile

22 Ostatnio edytowany przez diablo-31 (2013-01-07 20:35:46)

http://tablica.pl/oferta/przyczepa-wywr … 9c6;r:3;s: jeżeli ma dokumenty to dobra cena

23

Bardzo Fajna cena

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

24

Cena fajna i tak narazie muszę sobie odpuścić ze dwa tygodnie, Choć jak ma papiery to już sprzedana:)

25

Bez paniki, cena taka jak i jej stan ^^dobra

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

26

a jak nie ma papierów to problem nie problem. znajomy mi opowiadał jak swoja chciał zarejestrować i cos nie grało to zadzwinił chyba do polskiego zwiazku motorowego przyjechał gość zapytał sie na ile ton ma wypisać wystawił jakieś zaświadczenie zgarną kase i pojechał a znajomy zarejestrował na podstawie tego zaświadczenia jako samoróbkę.
Może cos poknociłem, ale jak mi to opowiadał to byłem w kiepskiej formie bo ponad 35godz bez snu

Rolnik z powołania:-)

27

Aby pojazd spełniał wymagania pojazdu SAM to rama musi być własnej konstrukcji !a jeśli diagnosta dopuści takie coś to już jego problem i nadstawianie dupy ,bo może się okazać że taki pojazd może myć kradziony !

28

kumpel kupił HL8 i ma przy niej "TABLICZKA ZASTĘPCZA" może to jest właśnie do przyczep fabrycznych co były bez papiera

E 516 na części
Telefon 695 076 269

29

Panowie spokojnie ...  macie przyczepę ...  zmieńcie zaczep na Sam   i tyle  jedziecie do  okręgówki  mówicie że chcecie zarejstrować przyczepę jako sam  to ok ...   podają namiary na rzeczoznawce  koszt 500zł   on wystawia papierki  czyli wymiary itp , musicie jechać na wagę  zważyć ten zlom,  zapisać z pieczatką wagowego     musi mieć swiatła hamulce i komplet odblasków oraz trójkątów   jedziecie z papierami na okregówkę dajecie robicie przeglad , podpisujecie  papierek że przyczepa została wykonana z wałasnego materiału   i do wydziału komunikacji   lecicie rejstrowac i ubezpieczyciel  . koszt całej zabawy  ok 1500zł   i nie mówić że nie do zrobienia bo się da

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

30

http://moto.allegro.pl/przyczepa-wywrot … 22339.html                                        byłem oglądać za 7tyś do oddania

31

Wojtas możliwe ale w przypadku że DIAGNOSTA a nie żaden rzeczoznawca dopuści się świadomie FAŁSZERSTWA !!! nie wiem jak jest u was ale w naszych stronach każdy diagnosta daje wynik badania "N" w takich przypadkach  i jest po zawodach .Opinia rzeczoznawcy w żaden sposób nie ma wpływu na diagnostę , jeśli mi nie wierzysz to zajrzyj na forum diagnostów np. norcom i zapytaj o taką możliwość rejestracji .

32

Kumpel rok temu sam zrobił od podstaw wywrotkę tandem na 16 ton i ją zarejestrował, mogę się go zapytać jak u niego było dokładnie z procedurami.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

33

wojtas - wyżej napisał koszt rejestracji jako "sam " to 1500 zł , pozostaje jeszcze przegląd co roku - czyli przez kilka lat się  na zbiera - kwestia ubezpieczenia takiej przyczepy ( tego nie wiem ) tak czy inaczej się nie opłaca - chyba że ktoś ma swoją jakąś z fatygowaną i w tym wypadku bez komentarza ...

34

wojtas napisał/a:

Panowie spokojnie ...  macie przyczepę ...  zmieńcie zaczep na Sam   i tyle  jedziecie do  okręgówki  mówicie że chcecie zarejstrować przyczepę jako sam  to ok ...   podają namiary na rzeczoznawce  koszt 500zł   on wystawia papierki  czyli wymiary itp , musicie jechać na wagę  zważyć ten zlom,  zapisać z pieczatką wagowego     musi mieć swiatła hamulce i komplet odblasków oraz trójkątów   jedziecie z papierami na okregówkę dajecie robicie przeglad , podpisujecie  papierek że przyczepa została wykonana z wałasnego materiału   i do wydziału komunikacji   lecicie rejstrowac i ubezpieczyciel  . koszt całej zabawy  ok 1500zł   i nie mówić że nie do zrobienia bo się da

Widziałem z 5 D44 tak zarejestrowanych które były skasowane w wojsku, a traktorów z 30

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

35

No tak o stanie zapomniałem napisać  a to wiele zmienia , te bez papierów  są za zwyczaj  w dużo lepszej jakości a sprzęt wojskowy jak  najbardziej zadbany .

36

diablo-31 napisał/a:

http://moto.allegro.pl/przyczepa-wywrot … 22339.html                                        byłem oglądać za 7tyś do oddania

Dziwne ośki ma ta przyczepa... Chyba od jakiejś rosyjskiej....

http://img99.imageshack.us/img99/609/annimatiebalktx6.gif http://i51.tinypic.com/143g949.gif

"...badz czlowiekiem laskawym tak, i od czasu do czasu wcisnij prawy ALT."

ŁONA -ĄĘ (klik)

37

KsZyS napisał/a:
diablo-31 napisał/a:

Dziwne ośki ma ta przyczepa... Chyba od jakiejś rosyjskiej....

tak osie wraz z kołami ma od kamazoskich  ...  ma zdemontowane siłowniki ...  niby gdzieś są ...  nie ma przeglądu ... po za tym jest to wersja samochodowa więc trzeba robić przegląd co roku a nie jak w rolniczych co 2

38

Z tymi przegłądami to u mnie jest tak; jeśli chcę żeby była zarejestrowana jako rolnicza z ciężarowej to przy przerejestrowaniu mówię diagno,ście o tym że chcę rolniczą. Wystawia mi przegląd rozszerzony dopłata ok50zł, i przeglądy robię co 2lata, bo rejestruje ją jako rolnicza. Z przyczep ciężarowych na rolnicze nie ma problemu przerobić natomiast w drugą stronę już nie jest tak łatwo.

39

Jak przegląd robi z ciężarowej na rolniczą to wpisuje w kwicie że "przyczepa jest wyposażona w układ hamulcowy umożliwiający łączenie tylko z ciągnikiem rolniczym". Krótko przed świętami brachol tak robił.

E 516 na części
Telefon 695 076 269