Temat: Agregat Uprawowy
kupię agregat od 3m. do 5.5 m w cene do 5 tys. z podwójnymi wałkami , najlepiej w promieniu 200 km odemnie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Agregat Uprawowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
kupię agregat od 3m. do 5.5 m w cene do 5 tys. z podwójnymi wałkami , najlepiej w promieniu 200 km odemnie
http://otomoto.pl/agregat-uprawowy-doub … 44058.html
ten jest fajny ale byś se musiał wały dorobić
mnie zastanawia kwestia czy ta regulacja konta ustawienia zęba jes aż taka potrzebna w tych agregatach....
bez wałka troche drogo forsza ładnego znalazłem ale znów kawałek drogi jechac a na swojej kijance mam teraz krype do koni wozenia i mi nie wejdzie musiał bym ja sciagac i zakładac ;/
Tez zastanawiam się nad kupnem samej ramy od B-231, jak by ktoś widział tanio taki agregat, może być w stanie agonalnym. Chodzi mi o to aby rama była kompletna z siłownikiem do rozkładania.
Plan mam taki: Włóka ciężka z dwuteownika, którym ciągałem brony dopóki się nie zgiął, 5 sztuk brony ciężkie od włóko-brony czeskiej (wiem gdzie leżą po 300 pole, broniak wygląda mniej-więcej jak butelka od piwa), 5 sztuk brony polskie 16 i za tym włóka lekka
to musisz mieć fest ciężkie ziemie że taki kombinowany sprzęt Ci potrzebny.
Taa, trochę ciężkie są. Sławek mówił, że woli swoje szczerki i piachy jak zobaczył odkrywkę na moim polu. Jak przeschnie, to ZT po grudzie przejedzie, a jej nie rozbije.
ja mam na paru kawałkach tzw. spiek . orać to idzie ale jak sucho to jest jak beton aż pług trzeszczy a jak mokro to czołgiem nie przejedziesz
TPS tak to już jest że często kawał drogi od siebie coś ładnego się znajdzie, ja po heder od qq jechałem za Częstochowe aż, i to raz pojechałem obejrzeć i zarezerwować a później z kuzynem busem z lawetą po odbiór. Ale warto było bo jego stan jest na prawdę ok i czasem lepiej stracić ciut więcej kasy na paliwo i czasu ale kupić nie byle co
my pod koniec lat 80-tych z za wrocławia przytargaliśmy vistulę na holu za starem 28
Jak coś dobre to zawsze tak jest że daleko od chaty ale powiem że warto ja po kombajn to 10 lat temu dwa razy gnałem do Niemiec na wyspę Rugia aby obejść handlarzy i kupić prosto od rolnika i zrobił bym to i następnym razem jak będzie się opłacało.
niedaleko mnie jest rama U-902 z dwoma agregatami 2,5m na bronie bez wałka str, rama składana hydraulicznie, za dwa tyś
Taa, trochę ciężkie są. Sławek mówił, że woli swoje szczerki i piachy jak zobaczył odkrywkę na moim polu. Jak przeschnie, to ZT po grudzie przejedzie, a jej nie rozbije.
Więc Marku proponuję Ci zrobić coś takiego http://iv.pl/viewer.php?file=76227818066419249711.jpg po tym na polu zostaną już tylko kamienie.
Te wałki są super. W moich maszynach stosuję je obowiązkowo. Jedyna różnica jest taka, że pierwszy wałek ma większą średnicę - nie tonie na lżejszych kawałkach.
http://www.fotoload.pl/index.php?id=d25 … ec458ae682
ponawiam post , a przy okazji kupię plug 4 obrotowa
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Agregat Uprawowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo