Odp: Wiosna 2013
Thx koseś, tak to jest jak oprysk będzie wykonywał kto inny, chciałby się jak najbardziej uciąć koszty ...:(
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Thx koseś, tak to jest jak oprysk będzie wykonywał kto inny, chciałby się jak najbardziej uciąć koszty ...:(
Pajej polało u Ciebie? U mnie ładnie się w nocy zaciągnęło i leci spokojny deszczyk. Dzięki panowie ktokolwiek by go nie wysłał
U mnie zaczeło padać w nocy z czwartku na piatek a skończyło w piatek wieczorem. Ile spadlo to nie wiem bo ojciec deszczomierz pod okap przestawił Dzis rozsiałem azot na jarki i razmieszełem fungicyd na pszenice, jechałem pryskac wyjechałem na góreczke popatrzyłem na południowy zachód i wróciłem do domu. Teraz juz pada.
u mnie 30 l /m2
a u mnie w końcu bezchmurne niebo i wiatr wieje czyli pola obsychają
od nocy z piątku na sobotę do dziś rana dało 50 litrów. I to co mnie cieszy to to że wszystkie dołki zdrenowaliśmy i nigdzie tam woda nie stoi a u sąsiadów już rozlewiska... A tak zawsze gadają że po co my tam grzebiemy w tej ziemi z tymi wężami...
U nas niby mocno nie padało a jęczmienie i żyta pokładzione
U nas dla przykładu po ulewach zrobił się beton i troche deszczu by sie przydało ale tylko straszy? na domiar jest zimno co dla okopowych nie jest dobre - cała ta wiosna jest dziwna moze zę to 2013?
Dla kukurydzy też za zimno
Deszcz Deszcz i jeszcze raz deszcz.. A że mu się nie znudzi te padanie.. Wczoraj udało mi się zebrać bo już 5dni leżało i skręciłem 10bel. A jeszcze leży z Soboty 5.5ha i ciekawe kiedy się uda to skręcić bo będzie duużo belek..
U mnie w dzień popadało, i dziś znów leje. Teraz przydałoby się wjechać w pole a niekoniecznie da radę przed Bożym Ciałem. Dobrze że opryski wykonane na czas.
U mnie w dzień popadało, i dziś znów leje. Teraz przydałoby się wjechać w pole a niekoniecznie da radę przed Bożym Ciałem. Dobrze że opryski wykonane na czas.
To sie ciesz ze popryskane masz. ja nie zdążyłem na grzyba pszenicy opryskać i zupka w opryskiwaczu stoi. Jak tylko pogoda sie zrobi to jade. w sciezkach jest dość twardo to nie powinienem ugrzęznąć.
Wcześniej na suszę narzekaliśmy a teraz na deszcz Chociaż wolę ten deszcz, jare były bardzo słabe.
czy ja narzekam? ja tylko pisze ze zupa w opryskiwaczu stygnie
Miałem na myśli siebie z ojcem, U nas na prawdę trzeba było tego deszczu. W cięższej ziemi porobiły się takie dziury że cała ręka wchodziła. Od zasiewów nie zlało porządnie.
U mnie od soboty spadało 40-50l I znów pada. Rozsiewam saletrę po życie 30gN/ha. Teraz mam przerwę bo muszę dzieciaki z wanny pomóc łowić
A u mnie pada prawie codziennie mam do posiania 20 ha kukurydzy i 20 gryki , pszenice trzeba pryskać trawę kosić a żeby w pole wjechać trzeba ze 2 dni dobrej pogody a na taka się nie zanosi , chyba zamówię wizytę u psychologa abo psychiatry.
Pawleg- u nas na odwrót po ostatnich ulewach zrobiló się sucho a rola jak beton i zimno Wschody ziemniaka slabe i czekamy na niewielki deszcz by zmiekczyło glebę i też mnie to denerwuje nie wspominam o burakach które niedawno posialem ? no cóż pogoda nie jest w tym roku łaskawa dla nas.
Jak żyje 36 lat nie pamiętam takiego roku.
i znów leje, dziś trochę zaorałem pod kukurydzę ale najmokrzejsze kawałki jeszcze nie ruszone a jak tak będzie lało całą noc to się tam stawy porobią...
U mnie jak zaczął padać o 11 tak pada cały czas.
Strony Poprzednia 1 … 63 64 65 66 67 … 80 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2013
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo