1,281

Odp: Wiosna 2013

Thx koseś, tak to jest jak oprysk będzie wykonywał kto inny, chciałby się jak najbardziej uciąć koszty ...:(

1,282

Grzegorz89 napisał/a:

Pajej polało u Ciebie? U mnie ładnie się w nocy zaciągnęło i leci spokojny deszczyk. Dzięki panowie ktokolwiek by go nie wysłał big_smile

U mnie zaczeło padać w nocy z czwartku na piatek a skończyło w piatek wieczorem. Ile spadlo to nie wiem bo ojciec deszczomierz pod okap przestawił big_smile Dzis rozsiałem azot na jarki i razmieszełem fungicyd na pszenice, jechałem pryskac wyjechałem na góreczke popatrzyłem na południowy zachód i wróciłem do domu. Teraz juz pada.

Rolnik z powołania:-)

1,283

u mnie 30 l /m2 wink

1,284

a u mnie w końcu bezchmurne niebo i wiatr wieje czyli pola obsychają big_smile

1,285

od nocy z piątku na sobotę do dziś rana dało 50 litrów. I to co mnie cieszy to to że wszystkie dołki zdrenowaliśmy i nigdzie tam woda nie stoi a u sąsiadów już rozlewiska... A tak zawsze gadają że po co my tam grzebiemy w tej ziemi z tymi wężami...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,286

U nas niby mocno nie padało a jęczmienie i żyta pokładzione

1,287

U nas dla przykładu  po ulewach zrobił się beton  i troche deszczu by sie przydało   ale tylko straszy?  na domiar jest zimno co dla okopowych nie jest dobre  - cała ta wiosna jest dziwna  moze zę to 2013?

1,288

Dla kukurydzy też za zimno

mdw

1,289

Deszcz Deszcz i jeszcze raz deszcz.. A że mu się nie znudzi te padanie.. Wczoraj udało mi się zebrać bo już 5dni leżało i skręciłem 10bel. A jeszcze leży z Soboty 5.5ha i ciekawe kiedy się uda to skręcić bo będzie duużo belek..

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

1,290

U mnie w dzień popadało, i dziś znów leje. Teraz przydałoby się wjechać w pole a niekoniecznie da radę przed Bożym Ciałem. Dobrze że opryski wykonane na czas.

1,291

Grzegorz89 napisał/a:

U mnie w dzień popadało, i dziś znów leje. Teraz przydałoby się wjechać w pole a niekoniecznie da radę przed Bożym Ciałem. Dobrze że opryski wykonane na czas.

To sie ciesz ze popryskane masz. ja nie zdążyłem na grzyba pszenicy opryskać i zupka w opryskiwaczu stoi. Jak tylko pogoda sie zrobi to jade. w sciezkach jest dość twardo to nie powinienem ugrzęznąć.

1,292

Wcześniej na suszę narzekaliśmy a teraz na deszcz big_smile Chociaż wolę ten deszcz, jare były bardzo słabe.

1,293

czy ja narzekam? ja tylko pisze ze zupa w opryskiwaczu stygnie

1,294

Miałem na myśli siebie z ojcem, U nas na prawdę trzeba było tego deszczu. W cięższej ziemi porobiły się takie dziury że cała ręka wchodziła. Od zasiewów nie zlało porządnie.

1,295

U mnie od soboty spadało 40-50l I znów pada. Rozsiewam saletrę po życie 30gN/ha. Teraz mam przerwę bo muszę dzieciaki z wanny pomóc łowić wink

1,296

A u mnie pada prawie codziennie mam do posiania 20 ha kukurydzy i 20 gryki , pszenice trzeba pryskać trawę kosić a żeby w pole wjechać trzeba ze 2 dni dobrej pogody a na taka się nie zanosi , chyba zamówię wizytę u psychologa abo psychiatry.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,297

Pawleg- u nas  na odwrót po ostatnich ulewach  zrobiló się sucho  a rola  jak  beton i zimno   Wschody ziemniaka slabe   i czekamy  na niewielki  deszcz  by zmiekczyło  glebę   i też mnie to denerwuje  nie wspominam o burakach które niedawno posialem  ? no cóż pogoda nie jest  w tym roku łaskawa  dla nas.

1,298

Jak żyje 36 lat nie pamiętam takiego roku.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

1,299

i znów leje,  dziś trochę zaorałem pod kukurydzę ale najmokrzejsze kawałki jeszcze nie ruszone a jak tak będzie lało całą noc to się tam stawy porobią...

1,300

U mnie jak zaczął padać o 11 tak pada cały czas.