Temat: Siewnik Gamma

Kupię siewnik do buraków najchętniej starą poczciwą Gammę. Jakby kumuś zawadzała, oczywiście kompletny i żeby w środku wszystko było ok. Wizualnie może być tragedia. Możliwe że nie wyrobiłbym się z odbiorem przed siewem tegorocznym ale  na przyszły chciałbym mieć swój.

2

Odp: Siewnik Gamma

Będe wiedział o takim siewniku,sprawny po cenie złomu.

3

u mnie się takie 2 by znalazły  jeden u wujka  a drugi u kolegi ..  w tym ze u wujka jest  jakiś pneumatyczny  ale tez polski

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

4

Aeromat do buraków jest całkiem ok

5

Właśnie w cenie Dobrego Złomu najchętniej. I jeszcze z dobrą flaszką przyjadę.

6

jak  by ci się chciało    jechac na drugi koniec polski

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

7

To zależy skąd i kto smile W razie jakby na pomorze to na kujawy do rodziny pojechalibyśmy. No chyba że z paliwem wyjdzie jakbym kupił gdzieś bliżej. Wojtek jak miałbyś coś na oku to mogę i Ciebie odwiedzić smile

8

skoro wnioskujesz ze ci się by opłacało big_smile   to porobie fotki  i pokaże co jest ale nie dziś ani jutro

9

Właśnie zależy jaki ciężki i po ile ten złom u was jest smile

10

Grzegorz89 a gdzie na kujawach masz rodzine?

11

Szczerze mówiąc to nie wiem :stu: żona już mi suszy głowę od ślubu żebyśmy ich odwiedzili ale nigdy nie ma dość czasu albo coś wypadnie.

12

co ci wypadnie  to schowaj
big_smile

13

Okolice Piły już się dowiedziałem. Idę spać może coś wypadnie smile

14

Wojtek jak tam sprawa z tymi siewnikami? Gadałem z ojcem bardziej wolelibyśmy zwykły nie pneumatyczny.

15

Ja chyba ostatni raz posieje buraki i swojego Beckera mógłbym popchnąć...

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

16

http://olx.pl/oferta/siewnik-do-burakow … cQK6R.html Dzisiejszy zakup. Siewnik poszedł za 2050zł ale nie jest to ten dokładnie ze zdjęcia, tylko inny który nie był wystawiony. Na wygląd też taki sam becker ale w lepszym stanie. Gość zszedł z ceny 2500zł i dorzucił kółka druciane z tyłu których nie było. Szukałem gamy, żeby było prościej, ale nic dobrego obecnie w cenie do 2000zł nie było. Jak się okazało becker w sekcji wysiewającej ma tylko łańcuszki to nie ma się czego bać że się uszkodzi. Obejrzałem  kilka i wszystkie co stały pod chmurką zastane, że nie dało się obrócić kołami... Mam nadzieję że będzie to siało.

17

wojtas napisał/a:

skoro wnioskujesz ze ci się by opłacało big_smile   to porobie fotki  i pokaże co jest ale nie dziś ani jutro

Fotki mile widziane ,

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38