121

Odp: Różne pługi obrotowe.

A skąd takie masz wrażenie ?? W sąsiednim pgrze mają overuma xsceliorsa cx 4 z packomatem, targa go john deer 6620 155 km, dwa tygodnie temu wymieniali ramę, uległa zdeformowania sad Piotrek 1 km ode mnie ma też tego samego overuma z packomatem, ciąga go steyr 6130 (140km) jest w trakcie czekania na ramę, nawet nie mógł obornika zaorać tak ją pokrzywił. Z serwisu overuma mówią że to wina packomatu, w trakcie jazdy po drodze się deformuje :-/ Więc w mojej okolicy overuma niezbyt cenią.

122

Model cx nie chwali się ogolnie a te nowsze to wgl.. . Model cv jedne z najlepszych

123

znajomy ma i ibisa xlh z nowym korpusem i kvernelanda, ktorego modelu nie pamietam i mowi, ze jakis roznic nie widzi. Stwierdzil, ze to juz nie ten kverneland co kiedys

124

Tak jak Paweł mówi, też słyszałem że te nowe kvernelandy to nie te same co 2003 rok jak produkowali

125 Ostatnio edytowany przez Marcino (2014-11-10 18:29:21)

ja dziś byłem w kalchemie i za 4 overuma na hydraulicznym trzeba położyć 60+vat

126

panowie 60 tys za pług ? ja dobrze czytam ? przepraszam dla mnie to nie normalne dać za pług takich pieniędzy 10- no góra 20 tys  więcej to nie warte ... patrzcie jaka cena pszenicy u  nas już pierwszy gospodarz idzie pod młotek ...  bez sensu

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

127

Jeżeli miałbym swojego ok 150-200ha to może patrzałbym w tych przedziałach cenowych, ale na 50ha to dużo za dużo. max 15 za coś co ryje w ziemi.

128

To dużo wink ? oglądałem owijarkę do sianokiszonki  w piątek a cena to 150000zł netto !!! to jest chore bo popracuje w roku może z 20 godzin albo i mniej jeśli pogoda sprzyja na siano .

129

Grzegorz89 napisał/a:

Musiałbym się zastanowić, bo ludzie cenią nie mało, a za ile to sprzedają? Ja w zasadzie też ich nie używam, tylko że może łatwiej z nimi pług byłoby sprzedać. Ile dla ciebie to warte?.

Za komplet tj. 4 lewe + 4 prawe z tymi mocowaniami (płaskownik 80x20) dałbym max 600zł

130

Mimo, że jutro Święto niepodległości to my już ją dawno straciliśmy i jesteśmy ubezwłasnowolnieni. Najgorzej że na własne życzenie. I problem polega na tym że zarabiamy w złotówkach a wydajemy w euro.. tego to wszystko takie drogie.
Misiek, ale mówisz  mocowaniach do pługa co są przyspawane na sztywno? Płaskownik przy przedpłużkach jest taki jak mówisz gruby.

131

włąśnie te ceny są chore totalnie ...  pług 60 tys i rama się gnie jak tu piszecie  kuzyn kupił nową przyczepę i  też się gnie .... masakra  płacisz  straszne pieniądze za gówno pod farbą ... paranoja

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

132

Znajomy handlarz opowiadał mi jak jemu opowiadali chłopy co pokupili nowe obrotówki. Posprzedawali i szukali starszych używek. Jeden miał kvernelanda i wieża pękała gwarancji nie uznali a nowa 20tys. Drugi miał overuma i przy obrocie ukręciła się rama zaraz za drugim korpusem. W nocy orał nie widział że zapchnęło na ostatniej skibie. Mimo wszystko za te pieniądze, to powinny dożywotnio starczać.

133

Tak jak mówi kolega. Starsze sprzęty to było coś, może mało lakieru miały ale były nie do zajechania, a teraz, wszystko co nowe to prawie badziewie, a ich gwarancja to tylko dobra na papierze. Ale unia group dużo nie ceni za ibiska.

134

Teraz każdy sprzęt jest z bruku taka jest jakość wykonania... Nie daleko mnie co ma gość pgr to ma dwa overumy i nie narzeka jeden chodzi z lambo 100km 4skiby obrotek i 5skib Case 7220 a orze 350ha.. I każdy kupi taki pług jaki mu pasuje i jakie ma pola i wgl, my kupiliśmy za 3.5tyś włożymy jeszcze drugie tyle i mam pług na 3sezony spokojnie. I nie narzekam na jakość orki, luzów nie ma i można orać smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

135

A ja co rok mam inny,kupię w miarę tanio,zrobię robotę i sprzedaję zazwyczaj z zyskiem, nigdy nie dołożyłem.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

136

a moja obrotówka za 4 tyś to na pewno mnie przeżyje smile

137

Grzegorz89 napisał/a:

Misiek, ale mówisz  mocowaniach do pługa co są przyrspawane na sztywno? Płaskownik przy przedpłużkach jest taki jak mówisz gruby.

Chodzi mi o przedpluzki z tymi plaskownikami-tak jak na zdjęciu z ogłoszenia. Mocowanie do ramy pluga mam:-)

138

Misiek odezwę się jak przemyślę, bo pług pewnie taniej wystawię, tylko bez przedpłużków. Zależy mi na sprzedaży, bo miałem upatrzony 5skibowy fajny pług, tylko tego muszę się pozbyć.

139

pług byłem zobaczyć przy okazji byłem za rozrzutnikem i prawie kupiony. ma ktoś z was rozrzutnik pichon bo taki chce M16??

140

tomek1974 napisał/a:

a moja obrotówka za 4 tyś to na pewno mnie przeżyje smile

Tak jak mój rabe co go kupiłem za 1500zł i już żyje chyba z 10 lat .