1 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2014-05-11 20:55:10)

Temat: dmuchawa ssąco tłocząca

Więc tak kumpel chce kupić taką dmuchawe ale musi być z silnikiem diesla i ma taką na oku i tam jest silnik torpedo 3 garki i w kiepskim stanie i tu pytanie idzie kupić do niego jakieś części, może ktoś ma taką na sprzedanie albo coś w podobie w rosądnych pieniądzach ,a ja szukam silnika 4-6 garki perkinsa w stanie na chodzie coś za 2 tysiaki

2

Odp: dmuchawa ssąco tłocząca

A nie lepiej dmuchawe na wałek WOM? Jak robiłem u henia to mieli tam właśnie taką Kongskilde na WOM, obroty na 1000 i ciągła jak szakira

E 516 na części
Telefon 695 076 269

3

Mam Kongskilde na zbyciu z silnikiem 11 KW może służyć jako ssąco-tłocząca lub jako tłocząca wtedy wydajność wzrasta.

4

Raczej chce kupić tą dmochawe ale od czego gopasujemy części to nie mam pojęcie ,silnik znalazłem od kombajnu jona 380 jutro go sprubuje odpalić

5

Kupiłem dzisiaj silnik od ciężarówki mercedesa 4 garki ale mocy nie znam dałem  tysiaka jest jeszcze silnik od mtz 80 za dwa tysiaki ,niestety perkins był złom

6

to po co ci kilka kilogramów złomu jak nie wiesz ile ma ten silnk km. szkoda wydanych złotówek mogłeś lepiej ten 1000. wydać na piwo

7

Ale już wiem ma 3,8 litra i 90 koników i będzie śmigał w 303

8 Ostatnio edytowany przez PiotrK (2014-05-16 00:04:44)

A on da radę w ogóle ruszyć ZT303? Jaki on ma moment, bo pojemność to trochę malutka, nie? Do dmuchawy z postów wyżej pewnie lepiej by się ten silnik nadał...

www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl
- Raj dla stóp smile Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal

Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.   http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku.

9

Tomek lubi eksperymenty.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

10

Oj lubie co do 303 to nie ma znaczenia moc byle się telepał, jak bym kupił perkinsa to by miał 60 km i też by było dobrze

11

Tomek powiedz jaką wydajność będzie mieć przy takim silniku 60km? Wuj kupił taką dmuchawę, to mówił, że podpiął ciągnik 70km i że zdychał a robota nie szła szybko. minimum 120km.

12

U stokłosy jak robiłem to do wspomnianej Kongskilde zakładaliśmy JD 6210 90km, wałek na 1000obr i szło jak diabli. A jak nie było jelonka to wtedy MF 170 koni big_smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

13

To ile może mieć kucy ten oryginalny silnik torpedo przecież ma trzy garki

14

jeżeli mowa o dmuchawie PT-200 to szwagier ma taka w oryginale z silnikiem siłowym 33KW. Z kolei znajomy ma taką z silnikiem od c-360. Obie chodzą az miło. Wydajność... HM... Tir załadowany w godzinę z małym kawałkiem.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

15

Torpedo to marka silnika ? Bo w moim Torpedzie jest silnik Deutza smile

16

chodzi o silnik i dmuchawe torpedo a czy ktoś ma to w oryginale bo w tamtej silnik miał straszne wibracje

17

Silnik będzie miał z 50 koni , tak na oko ... trzeba by poszukać oznaczeń tego cuda ...

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

18

Szukałem w google coś na ten temat i nic nie znalazłem