Odp: Fortschritt E 517
wiem jak jest u mnie to przeciez moje prawie mało co gubia bo chciało by sie ze by nic nie gubiły ale to jest niewykonalne.A ten schemat instalacji juz ci wysłałem na maila.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Fortschritt E 517
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
wiem jak jest u mnie to przeciez moje prawie mało co gubia bo chciało by sie ze by nic nie gubiły ale to jest niewykonalne.A ten schemat instalacji juz ci wysłałem na maila.
wojtas my mu tak nie pomożemy jak ktoś tam dokładnie nie zerknie na sita.podsiewacz to nawet jak tu 50 chłopa będzie pisać to i tak lipa . A tak w ogóle to brak nam na forum forumowiczek
oo chłopie i tu masz racje brakuje nam tu ładny dziewczyn zgadam się z tobą w 100%.a wracając do kombajnu to teraz możemy sobie gderać ale tak faktycznie to przed żniwami można dopiero ustawiać i podczas koszenia jeżeli było by niezbyt daleko mnie ta 517 to mógłbym ja spróbować ustawić jakoś swoje ustawiam i zdaje egzamin hehe
Przemek517 z jaką prędkością kosisz zboże np pszenice i ile ha mniej więcej zrobisz w godzinę?
o prędkości on już pisał że nawet przy 2km/h też gubi a to wtedy jest wolno na 17 bo kosił by 1h/h
Scoda to pytanie troche z innej beczki- do Przemka a nie do Tadzika, on od dawna posiada dwa takie pociski
to poradę dajcie mu pogawędki to potem
ja akurat pszenicy nie zbieram ale kosze z predkoscia nawet do 8km/h no wiadomo jak zyto sypie 70q to wtedy troche wolniej jade bo tak do 6 -6,5km/h wydajnosc na godzine zielonym wynosi max3ha/h a niebieskim podchodze pod 4ha i to nie w jakim zadkim zbozu tylko w wydajnosci ok 40-50q. niebieskim wiecej bo posiada szerszy cheder 6m z schumacherem a zielony 5,40 tez z schumacherem.sita tez mam znienione oraz odrzutnik ma wieksze obroty co sie przydaje przy wilgotniejszym zbozu
Dzięki Przemku za info ładna wydajność w niebieskim
Przemek powiedz mi z jakom prędkościom ma jechać 517 z chederem 6,70 z Schumacherem
przy pszenicy 8ton/h
i w rzepaku 4-5ton/h
Przy przenicy z takim plonem to tak koło 5-6km/h obroty młocarni ustaw na 900-950 a wentylator no okolo 1800 przy rzepaku mozesz jechac do 7km/h obroty młocarni takie w granicach 400 a wentylator ok 1100 ale przy rzepaku pamietaj przestawic słimak w chederze poniewarz jest znacznie wiecej masy i slimak na dłuzsza mete moze nie wytrzymac naprezen i peknie ci
Przemek podaj mi swój telefon
a jakie masz dolne sita
889 949 658 na forum juz jest nr jak cos ;]
albo drugi 696905 806 najlepiej wieczorem o kazdej porze lub gg
ale Powidz mi jakie sita założyć
ale do czego znaczy co bedziesz kosił ale tak jezeli masz zaluzjowe to nie musisz sie przejmowac bo dopasujesz teraz jaki masz rodzaj z duzymi otworkami takie jak w clasie ja mam takie czy z drobnymi sa lepsze do zepaku
ja mam 6mm i 9x25
Mam pytanie czy może ktoś zakładał sam klimatyzacje do swojego kombajnu
jaki jest koszt założenia
no klime mozna załozyc do 517 i jest nawet gdzie ulokowac pompe w miejscu fabrycznie do tego przewidzianym czyli na chłodnicy oleju jak by człowiek dobrze poszukał to w 3-4 tysiacach by sie zamknał.A samemy bym nie polecał zakładac klimy takie jest przynajmniej moje zdanie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » inne nie wymienione » Fortschritt E 517
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo